Šport > Košarka
22 ogledov

Zmaji tretjič zapored, Krka trdno v sedlu

Stepheson Drobnjak Salin Marinelli Union Olimpija Banvit Eurocup Saša Despot
Košarkarji Uniona Olimpije so v 8. krogu Lige Telemach za prvaka premagali Hopse Polzelo z 71:62 (15:16, 37:33, 57:48). Krka je premagala Helios (69:54), Zlatorog pa je bil boljši od Rogaške (69:63).

Košarkarji Uniona Olimpije so dosegli tretjo zaporedno zmago in se z izkupičkom 5-3 po dolgem času prebili do delitve drugega mesta. O uvrstitvi v regionalno tekmovanje iz druge pozicije bodo tako verjetno odločali že čez tri dni, ko bodo v Stožicah gostili neposrednega tekmeca iz Domžal. Ljubljančani so se z zmago z 71:62 hkrati oddolžili Hopsom za nepričakovan poraz 1. aprila. 

Kljub razliki devetih točk so se morali gostje krepko potruditi za dve načrtovani točki. Polzeljani, čeprav utrujeni od napornega ritma tekem, so bili zelo motivirani in so želeli pred domačimi gledalci vsaj delno oprati črn madež iz prejšnjega kroga, ko so proti Heliosu izgubili s 47 točkami razlike.

Po dobrem začetku (16:8) so Hopsi ob koncu prve in na začetku druge četrtine zapadli v strelski post in Union Olimpija si je do 17. minuti nabrala deset točk naskoka. To je sicer ohranila do konca, čeprav je bilo štiri minute pred koncem še 63:60. V zaključku so zeleno-beli uveljavili izkušnje in z delnim izidom 7:0 rešili vprašanje zmagovalca.

Krka koraka proti najboljšemu izhodišču

Košarkarji Krke po sedmi zmagi v osmih tekmah zanesljivo korakajo proti najboljšemu izhodišču pred zaključnimi boji v Ligi Telemach, domžalski Helios pa se je po tretjem porazu znašel v položaju, da si bo moral uvrstitev v regionalno tekmovanje brez dodatnih finančnih pogojev – drugo mesto v ligi za prvaka – izboriti v zadnjih dveh krogih.

Novomeščane do konca lige za prvaka čakata gostovanje pri Zlatorogu in domača preizkušnja z Unionom Olimpijo, Helios pa bo v petek, 25. aprila, gostoval v Stožicah, v ponedeljek, 28. aprila, pa bo gostil Rogaško.

Varovanci trenerja Aleksandra Džikića so zmagali rutinirano in povsem zasluženo. Goste so že v startu napadli na njihovih najmočnejših orožjih in jih uspešno onemogočili. Tako so Domžalčani zadeli le štiri trojke, hitrih protinapadov jim ni uspelo izvesti, njihov prvi organizator igre Matic Rebec ni dosegel niti točke, tudi preostali igralci Heliosa pa se niso razigrali. Krka, ki je nastopila brez Eda Murića in Raya Armsteada, je tako že na odmoru imela dvomestno prednost, ki jo je v nadaljevanju brez večjih težav zadržala.

Zlatorog pozabil poraz v Ljubljani

Laščani so po hudem porazu v Ljubljani po dobri predstavi v drugi polovici dvoboja na domačem igrišču opravili s tekmeci iz Rogaške Slatine, ki so tako doživeli že peti zaporedni poraz in so zgolj z eno zmago prikovani na dnu lestvice za prvaka.

Izbranci gostujočega trenerja Damjana Novakovića so sijajno odprli tekmo in si na krilih učinkovitega Sandija Čebularja – v uvodni četrtini je dosegel 12 točk – že v 12. minuti priigrali lepo prednost 14 točk (26:12). Do konca polčasa niso popustili niti za ped, domači pa jih kljub trudu nikakor niso mogli ogroziti. Razpoloženemu Čebularju se je v nadaljevanju pridružil še 211 centimetrov visoki Jozo Brkić, ki je pridno pobiral žoge pod obema obročema.

Laščani do preobrata v zadnji četrtini

V drugem polčasu so gosti sprva nadzorovali Laščane, ki pa so že v končnici tretje četrtine pokazali zobe in zmanjšali zaostanek, v 32. minuti pa tekmo postavili v začetno izhodišče (51:51). Le dve minuti zatem so po dveh zadetih prostih metih Aleksandra Mitrovića prvič na tekmi povedli (56:55) in nato do konca tekme vseskozi imeli v rezultatski oblasti v drugi polovici tekme dokaj neprepričljive Slatinčane.

V zmagoviti ekipi sta bila najučinkovitejša Bojan Jovanović in Milan Milošević. Prvi je dosegel 21 točk in pobral osem žog pod obema obročema, drugi je dodal 19 točk. V poraženi ekipi je Čebular dosegel 22 točk, Brkić pa je 12 točkam dodal devet skokov.

Liga Telemach za prvaka, 8. krog:

Krka : Helios Domžale 69:54 (51:39, 38:24, 19:13)
Bečirović in Buljan 13; Mahkovic 13, Majstorović 11

Zlatorog Laško : Rogaška 69:63 (47:51, 25:35, 12:22)
Jovanović 21, Milošević 19; Čebular 22, Brkić 12

Hopsi Polzela : Union Olimpija 62:71 (48:57, 33:37, 16:15)
Wangmene 17, Jagodnik 15; Salin 22, Drobnjak 11

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.