Šport > Košarka
22 ogledov

Mega preobrat za klavrn uvod Olimpije

Union Olimpija Union Olimpija Facebook
Košarkarji Olimpije so v 1. kolu regionalne lige minimalno izgubili pri lanski finalistki Megi Leks (86:85), potem ko so po prvem polčasu vodili za dvanajst točk.

Košarkarji Uniona Olimpije so v sezono 2016/17 stopili z nesrečnim porazom. Na gostovanju pri Mega Leksu so bili vseh 40 minut blizu zmagi, imeli vse do konca tesno prednost, nato pa je ljubljanski kolektiv, ki je še naprej v kadrovski in organizacijski krizi, v končnici doživel še tesen poraz v premieri v tekmi lige Aba.

Usodne zadnje minute

Ljubljančani so bili vse do zadnje minute v rezultatski prednosti, v zadnji minuti pa je Blaž Mesiček najprej zgrešil met, nato napravil prekršek nad Ognjenom Jaramazom, ki je bil nezgrešljiv s črte za proste mete in gostitelje približal na točko.

Brandon Jefferson, z 21 točkami najbolj razpoložen košarkar na terenu, je nato zgrešil morda odločilni met in po prekršku Nikole Jankovića je Alpha Kaba zadel prosta meta za gostitelje, ki so glede na pokazano na parketu tudi nekoliko nenadejano prišli do prvih dveh točk. Mesiček je imel v končnici sicer še zadnji met, a žoga ni našla poti do zmage Ljubljančanov v uvodni tekmi nove sezone.

Pred tem so gosti vseskozi držali vsaj minimalno rezultatsko prednost, ki so si jo priborili že v prvi četrtini, nezbranost varovancev Gašperja Okorna pa je botrovala minimalnemu porazu.

S Krko tudi za DP

Popravni izpit Ljubljančane čaka v ponedeljek, ko bodo v prestolnici gostili novomeško Krko, tekma pa bo imela dodaten naboj, saj tekma šteje tudi za državno prvenstvo. 

Liga ABA, 1. kolo:

Mega Leks - Union Olimpija 86:85 (18:25, 20:25, 29:24, 19:11)
Jamaraz 18, zagorac po 18, Kaba 17; Jefferson 21, Janković 14.

Cedevita - Budućnost 70:80 (16:18, 16:16, 22:17, 16:29)

Petek:
Crvena zvezda - MZT Skopje
Zadar - FMP Železnik

Sobota:
Krka - Karpoš Sokoli
Mornar - Partizan

Nedelja:
Igokea - Cibona

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.