Šport > Košarka
31 ogledov

Olimpija najprej k lanskim finalistom

Union Olimpija trening Union Olimpija/Facebook
Košarkarji Olimpije se v sredo zgodaj zjutraj odpravljajo v Sremsko Mitrovico, kjer jih v četrtek ob 21. uri čaka tekma 1. kola Lige Aba proti lanskoletnim finalistom Mega Leksu.

Moštvo Uniona Olimpije je letos precej premešano, vodi jih tudi novi trener Gašper Okorn, ekipa pa se v Srbijo ne podaja z belo zastavo. "Zmaje" bo v novi sezoni, ki se na slovenskih parketih prav tako začenja ta konec tedna, vodil Gašper Okorn. Moštvo se je v premoru precej spremenilo, od prejšnje zasedbe sta v ekipi ostala le Gregor Hrovat in Blaž Mesiček. Na zadnjih dveh pripravljalnih tekmah je ekipa izgubila proti zagrebški Ciboni in premagala Gradec.

"Hvala bogu, da se sezona končno začne, zato treniramo, da igramo tekme. Mega Leks je lanski finalist, gre za agresivno, mlado ekipo, potentno, lanski finale je bil zanje velik uspeh. Vlogo favorita tako prepuščamo njim, kar pa ne pomeni, da nimamo svojih želja. Brez sramu lahko rečem, da v goste ne odhajamo z belo zastavo," je ob boku odprtega treninga v Stožicah dejal trener Okorn.

Slednji glavno vlogo za naslov v ligi Aba pripisuje Cedeviti in Crveni zvezdi, potem pa sledi skupina ekip, kjer bo tudi Olimpija.

"Cedevita in Crvena sta druga galaksija, potem sta tu Budućnost in MZT Skopje, ki po sestavi odstopajo, potem pa sledi ena velika skupina izenačenih ekip, kjer bodo odločale malenkosti. Kaj se bo dogajalo, bomo videli, veliko bo odvisno od dnevne pripravljenosti, tu iščemo svoje priložnosti," je dejal ljubljanski strateg.

Čeprav ima precej spremenjeno ekipo, ji nadvse zaupa. "Ekipi zaupam, na vidim razloga za neko pretirano nervozo, razburjenje. Sezona bo izredno dolga in mislim, da se bodo mrtvi šteli spomladi," je še dejal Okorn.

Novinci so se hitro prilagodili

Znan obraz stožiškega moštva je Gregor Hrovat, ki je poleg Blaža Mesička edini, ki je ostal na ljubljanskem parketu. "Imel sem še veljavno pogodbo, zato sem ostal, česar nimam za slabo odločitev. Za nami so priprave, ki so slabši del za igralce, zato komaj čakamo, da se sezona začne. Imamo ambicije in želje, letos so se novinci zelo hitro prilagodili, zelo se razumemo in na to gledam kot nekaj pozitivnega," pa je dejal Hrovat.

Union Olimpijo že v ponedeljek na domačem parketu nato čaka tudi prva domača prvenstvena tekma proti Krki, ki bo prav tako štela za točke lige Aba.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.