Šport > Košarka
23 ogledov

Union Olimpija pripeljala še Bubnića

helios cibona bubnić zubčić ABA
Union Olimpija se je dogovorila za enoletno sodelovanje s hrvaškim krilnim igralcem s slovenskim potnim listom Draženom Bubnićem. Leta 1986 rojeni košarkar je v lanski sezoni nastopal za domžalski Helios in v ligi Telemach dosegal povprečno nekaj več kot 10 točk in 5 skokov. Podobno statistiko je imel v ligi ABA.

Dražen Bubnić, leta 1986 rojeni košarkar, je v lanski sezoni nastopal za domžalski Helios in v ligi Telemach dosegal povprečno nekaj več kot 10 točk in 5 skokov. Podobno statistiko je imel v ligi ABA.  "Dražen Bubnić je že izkušen igralec, ki ga dobro poznamo s slovenskih parketov. Je vsestranski igralec, ki ga odlikuje predvsem delavnost, njegovo košarkarsko znanje ni sporno, ima soliden met in napreduje iz sezone v sezono. Verjamem, da bo Buba dobro pomagal nosilcem naše ekipe v vseh tekmovanjih, kjer nastopamo," je o novem igralcu dejal trener Sašo Filipovski.

Bubnić je svojo košarkarsko pot začel v klubu Hermes Analitica v Zagrebu, kjer je igral prve tri sezone. V tem času je nastopil tudi na EP U20 leta 2006 v Izmirju za hrvaško reprezentanco. V povprečju je dosegal 5 točk na tekmo. Sledila je njegova selitev v Slovenijo, kjer je kariero začel pri Geoplinu Slovanu v sezoni 2007/08. Hitro je sledila tudi pridobitev slovenskega državljanstva. Že v istem košarkarskem letu je prestopil v Elektro Esotech, kjer je v povprečju dosegal nekaj več kot 10 točk na tekmo. V naslednji sezoni je odšel v Koper in nato v Zlatorog, kjer je bil v sezoni 2009/10 eden izmed nosilcev igre s povprečjem 14,2 točke in 5,7 skoka na tekmo. Dobre igre so opazili v domžalskem Heliosu, kjer jih je okrepil za naslednji dve sezoni. V košarkarskem letu 2011/2012 je v ligi ABA dosegal povprečje 10,2 točke in 4,2 skoka na tekmo, v slovenskem prvenstvu pa 12,6 točke in 5 skoka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.