Vizita za živali > Novice
63 ogledov

United Airlines: Spet škandal, tokrat zaradi kunca

Simon Youtube
Orjaški kunec Simon poginil na letalu družbe United Airlines.

Orjaški kunec Simon je poginil na letalu družbe United Airlines, ki se je v zadnjem času v javnosti pojavljala zaradi nekaterih škandalov. Zajec je bil na poti iz Velike Britanije v ZDA. Ob vkrcanju na letalo je bil po besedah njegove vzrediteljice Annette Edward "zdrav kot dren", poročajo ameriški in britanski mediji.

Okoliščine pogina kunca, ki je v dolžino meril skoraj meter, še niso znane. Gre za nov udarec javni podobi letalske družbe United Airlines.

United Airlines se je znašla v središču pozornosti, ko so v Chicagu s prenatrpanega letala s pomočjo policije na silo odvlekli potnika, zdravnika iz iz Kentuckyja. Pred tem je letalska družba dvema najstnicama prepovedala vkrcanje na letalo, ker sta nosili pajkice.

Največji na svetu

Simon | Avtor: Youtube Youtube
Deset mesecev stari kunec Simon, ki naj bi postal največji zajec na svetu, je poginil na letalu boeing 767 v predelu za tovor. Bil je na poti iz londonskega letališča Heathrow na mednarodno letališče O'Hare v ameriškem Chicagu, kjer naj bi ga pričakal nov, slavni lastnik. Da je zajec poginil, so ugotovili ob pristanku letala v ZDA.

"Simon je tri ure pred poletom opravil veterinarski pregled in je bil zdrav kot dren. Nekaj čudnega se je moralo zgoditi in želim vedeti, kaj. Po vsem svetu sem že pošiljala kunce in doslej se ni zgodilo nič podobnega. Stranka, ki je kupila Simona, je zelo slavna. Je zelo razburjena," je dejala Simonova vzrediteljica.

Neimenovana tiskovna predstavnica letalske družbe je v odzivu dejala, da jih pogin kunca zelo žalosti in da sta za letalsko družbo najpomembnejša varnost in dobro počutje vseh živali, ki letijo z United Airlines.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.