Šport > Nogomet
13 ogledov

United bi za povratek Cristiana dal 63,5 milijona €

Ronaldo Rooney Real Madrid Manchester United Liga prvakov osmina finala EPA
Če se Cristiano Ronaldo ne bo odločil podaljšati pogodbe z Real Madridom, bo Manchester United za povratek svojega izgubljenega sina Realu ponudil 63,5 milijona evrov, v petek poroča angleški dnevnik Daily Star. "Delati z največjimi profesionalci je vedno čast," je v še neobjavljenem intervjuju za revijo GQ o svojem morebitnem povratku povedal CR.

Manchester United po pisanju Daily Stara sestavlja finančni paket, v katerem bi za morebitni povratek Cristiana Ronalda na Old Trafford nekaj denarja primaknili tudi vsi zainteresirani sponzorji, ki jih v primeru enega medijsko najbolj izpostavljenih nogometašev na svetu seveda ni malo.

Ronaldo se je po epizodi žalosti pri Real Madridu na začetku sezone povsem otresel črnih misli in uživa v (osebno) eni najboljših sezon kariere. Vseeno se je odločil, da se o podaljšanju pogodbe, ki se mu izteče junija leta 2015, ne namerava pogovarjati.

Klub je tako praktično v njegovih rokah, čeprav dnevnik AS poroča, da se bosta predsednik Reala Florentino Pérez in njegov prvi zvezdnik o podaljšanju pogodbe pogovorila enkrat maja. Ronaldo je v Madrid leta 2009 prišel kot najdražji nogometaš v zgodovini, saj je beli balet za njegove usluge odštel 96 milijonov evrov.

Veliko zanimanje glavnih pokroviteljev

Rdeči vragi bi mu letno plačo zvišali za štiri milijone (s trenutnih devetih milijonov evrov na 13) ali 220.000 funtov tedensko. Za sodelovanje sta bojda pripravljena tudi ena glavnih pokroviteljev Uniteda, Chevrolet in General Motors, ki si želita Portugalca kot ambasadorja v Severni in Južni Ameriki, še posebej pred svetovnim prvenstvom leta 2014, ki ga bo gostila Brazilija.

Ronaldo je v sicer še neobjavljenem intervjuju za revijo GQ spet spregovoril o svojem izjemnem odnosu s trenerjem Uniteda Sirom Alexom Fergusonom, dodal pa tudi, da ga najbolj bolijo kritike, ki nimajo povezave z nogometom.

Ronaldo: "Bolijo me kritike izven igrišča"

"Kritike so del našega poklica in z njimi moramo živeti. Najbolj me bolijo kritike zaradi namigovanj izven igrišča. Ne moti me, ko se gre o meni in mojem načinu igranja, ampak, ponavljam, sem prvi, ki spozna svoje napake," je v intervjuju, ki bo objavljen 26. februarja, dejal Ronaldo.

"Real Madrid je največji klub na svetu, ljudje pričakujejo, da smo vedno perfektni. Verjamem, da je vedno nekaj prostora za izboljšave. Na začetku sem se zaradi skupnega jezika največ družil s Pepejem in Kakájem, ampak zaradi tega še ni potrebno govoriti, da imamo portugalski klan. Imam cel kup prijateljev v slačilnici Real Madrida, ne le svojih rojakov."

Ferguson Ronaldo Real Madrid Manchester United Liga prvakov osmina finala | Avtor: Reuters Reuters
Ob vprašanju o Fergusonu je Ronaldo priznal, da je imel "nekaj sporov" s škotskim trenerjem, s katerim sta se prijateljsko objela po koncu prve tekme osmine finala Lige prvakov na Santiagu Bernabéu. Zdaj Portugalca čaka še povratek na Old Trafford, kjer navijači še vedno pojejo pesmi o svojem nekdanjem (in sedanjem) ljubljencu.

Ferguson je fantastičen

"Za pričakovati je, da pride do sporov med osebami, ki toliko časa skupaj delajo na tako visokem nivoju," je povedal Ronaldo. "Do Fergusona čutim le hvaležnost. Fantastičen je kot trener in kot oseba. Da bi spet delal z njim? Delati z največjimi profesionalci je vedno čast."

Ferguson naj bi mu v enem prvih govorov po prihodu na Otok dejal: "Bodi profesionalen, bodi to, kar si, osredotoči se na svoje cilje in nikoli ne izgubi upanja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.