Šport > Nogomet
23 ogledov

United diha za vrat Arsenalu

manchester united EPA
V pomembni tekmi za preboj v Ligo prvakov je Manchester United na Old Traffordu visoko premagal Tottenham Hotspur (3:0).

Manchester United se je z zmago utrdil na četrtem mestu, ima dve točki manj od drugouvrščenega Manchester Cityja in eno manj od tretjega Arsenala. Tottenham je sedaj sedmi s 50 točkami.
Pri Manchester Unitedu se je Radamel Falcao tokrat znašel na klopi, potem ko je sredi tedna nastopil za rezervno moštvo. Pravice nastopa zaradi rdečega kartona na pokalni tekmi proti Arsenalu tokrat ni imel Ángel di María.

Michael Carrick je z lepo globinsko podajo zaposlil Marouaneja Fellainija, Belgijec je vtekel z leve in s strelom v daljši kot premagal Huga Llorisa. Carrick je bil strelec drugega gola domačih, ki je prišel v 19. minuti. Po kotu je najvišje skočil Fellaini, Nacer Chadli je žogo odbil, a točno na glavo Carricka, ki je s strelom v daljši kot podvojil prednost domačih.

Dominacija Uniteda se je nadaljevala in v 34. minuti je bilo že 3:0. Nabil Bentaleb je na sredini podaril žogo Rooneyu, ta se je zapodil proti vratom in prišel mimo dveh branilcev, nato pa rutinirano zadel.

Več na Goal.com/si/.

Angleška liga, 29. kolo:

Manchester United : Tottenham 3:0 (3:0)
Fellaini (9), Carrick (19), Rooney (34)

Everton : Newcastle United 3:0 (1:0)
McCarthy (20), Lukaku (56/11m), Barkley (90)

Chelsea : Southampton 1:1 (1:1)
Costa (11); Tadić (19/11m)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.