Šport > Nogomet
47 ogledov

"United me je želel prodati"

Angel di Maria
1/8
EPA
Argentinski reprezentant je uradno sklenil svoj prestop v vrste francoskih prvakov samo eno leto po tem, ko je postal najdražja okrepitev v zgodovini otoškega nogometa

Ángel di María je odločen, da bo zgodbo z Manchester Unitedom pustil za seboj in zatrdil je, da ga je angleški premierligaš z veseljem prodal Paris Saint-Germainu po le enem letu v Angliji.

Argentinski reprezentant je postal najdražja okrepitev v zgodovini otoškega nogometa, ko je lani pristal na skoraj 85 milijonov evrov vreden prestop iz Real Madrida, a se izkazal za pregrešno drago napako. Kljub dobrem začetku - zabil je tri gole in podelil šest podaj na prvih desetih tekmah - ga je kot člana Uniteda začela mučiti poškodba zadnje stegenske mišice, njegova forma pa je nato strmo padla in izpadel je iz načrtov trenerja Louisa van Gaala, klub pa se je odločil omejiti izgubo, ki jim jo je pridelal krilni nogometaš, ki se je zdaj v Pariz preselil za 63 milijonov evrov.

"Najprej morate vedeti, da me je Manchester United želel prodati," je nekdanji član Reala povedal pred mediji na četrtkovi uradni predstavitvi. "To je bila skupna odločitev med tremi stranmi. Želeli so si me prodati. Tudi jaz sem si želel oditi in PSG si me je želel. A zelo sem srečen, da sem tukaj. Manchester je preteklost."

PSG v Franciji prevladuje že več let, a še nikoli bolj ni blestel kot ravno v zadnji sezoni, ko je kot prvi v zgodovini osvojil naslove v Ligue 1 (prvenstvo), Coupe de France (pokal) in Coupe de la Ligue (ligaški pokal). Naskok na Ligo prvakov je naslednji na seznamu kluba iz prestolnice in Di María upa, da bi lahko pomagal igralcem kova Zlatana Ibrahimovića spremeniti klub v pravo evropsko velesilo. "Klub me je skušal pripeljati več let," je razložil. "V velik ponos mi je, da pridem sem in igram s pomembnimi igralci, kakršni so 'Ibra', (Javier) Pastore, (Marco) Verratti, David Luiz. Vsi imajo cilj, da osvojijo Ligo prvakov; ta cilj je tudi moj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.