Šport > Nogomet
19 ogledov

West Ham Sunderlandu približal drugo ligo

Manchester United - Manchester City
1/26
Reuters
Crystal Palace je posegel v boj za naslov angleškega prvaka in na domačem Selhurst Parku premagal Chelsea po zaslugi avtogola Johna Terryja (1:0). David Moyes opazoval protestirajoče letalo in z Manchester Unitedom nato premagal Aston Villo (4:1). Arsenal preprečil skok na vrh Manchester Cityju (1:1), tja se je zavithel Liverpool.

Poraz proti mestnemu tekmecu je bil zgolj eden v niozu udarcev, ki jih letošnjo sezono prejema Manchester United. Pred prvo tekmo četrfinala Lige prvakov pa so vsaj nekoliko dvignili samozavest s prepotrebno zmago proti Aston Villi. Klu zaostanku so se rdeči vragi vrnili in na koncu slavili s 4:1. Izkazal se je Wayne Rooney z dvema zadetkoma, trener Uniteda David Moyes pa je tako na igrišču odgovoril kritikom, ki so z napisom na letalu zahtevali njegov odhod. 

Po precej nezanimivem začetku tekme na Old Traffordu, se je prva priložnost ponudila gostom, ti pa so jo z veseljem izkoristili. Po prekršku domačih branilcev je sodnik Martin Atkinson v 13. minuti dosodil prosti srel v bližini domačega kazenskega prostora. Zalet je vzel Ashley Westwood, ki je natančno meril prek živega zidu in premagal Davida De Geo, ki se je žoge lahko samo dotaknil. 

Rooney preobrnil rezultat

Zadetek Aston VIlle je le nekoliko zbudil rdeče vrage, ki so zaigrali nekoliko bolj napadalno. Po dveh neposrečenih predložkih v kazenski prostor Ville je bil tretji vendarle uspešen. Šindži Kagava je lepo našel glavo Wayna Rooneyja, ki je nato premagal gostuječega vratarja Bradleya Guzana. Nadaljevanje prvega polačsa je ponovno minilo precej mirno in ko je že kazalo, da se bosta ekipi na odmor podali izenačeni, je v kazenskem prostoru gostov padel Juan Mata.

Sodnik Atkinson ni okleval in je takoj dosodil prekršek nad Špancem in s tem osrečil domače navijače in tudi nogometaše. K žogi je pristopil Wayne Rooney, ki je ponujeno izkoristil in z natančnim strelom ob vratnici še drugič premagal ameriškega reprezentančnega vratarja. Vodstvo Uniteda bi lahko izginilo kmalu po prihodu ekip iz slačilnic, domači pa se imajo zahvaliti le napadalcu Christianu Bentekeju, da so zadržali vodstvo, saj je Belgijec zgrešil celotno žogo, ko se je sam znašel pred De Geo. 

Nekaj minut kasneje se je Benteke znova znašel v priložnosti. Po podaji Marca Albrightna je tokrat žogo zadel, a z glavo meril prek vrat Španca na vratih Manchester Uniteda. Da bi domači nekoliko otežili delo gostom, ki so napadali izenačenje so še enkrat zadeli in povišali prednost. Z nekaj sreče je žoga pred golom Aston Ville prišla na noge Juanu Mati, ki je meril natančno. Tik pred koncem tekme je za končni izid in lepo visoko zmago posrkbel Mehičan Javier Hernández

Čech Crystal Palace Chelsea Premier League Anglija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA

"Orli" po 24 letih poleteli prek Chelseaja

Chelsea je utrpel nov hud udarec v boju za naslov in po zaslugi avtogola branilca Johna Terryja padel na mestnem derbiju s Crystal Palacom. "Orli" so po 24 letih premagali svoje slovite sosede z zahoda Londona, potem ko je Terry v lastno mrežo preusmeril podajo Joela Warda. Gostje so protestirali, ker naj bi žoga pred potjo v mrežo v roko zadela Joeja Ledleyja, a je gol obveljal.

Chelsea je z 69 točkami sicer ostal na vrhu, a jih lahko Liverpool (68) že v nedeljo prehiti. To so bile tudi dobre novice za Manchester City, ki je pred sobotnim derbijem z Arsenalom zaostajal za tri točke, a je imel v dobrem še kar tri tekme.

"All Over" na Selhurst Parku

José Mourinho je nemočno stal ob igrišču in delal zapiske po izjemnem začetku domačih, ki so od prve minute stisnili njegov Chelsea. Trener domačih Tony Pulis je ekipo v nekaj mesecih iz na zadnje mesto obsojene poklapane čete spremenil v zavidanja vredno enoto, ki je svoj trenutek dočakala kmalu po začetku drugega polčasa, ko je Terry v mrežo preusmeril podajo Warda.

Domači navijači so huronsko slavili odločilni gol in kasnejšo zmago, ki je njihov klub na kar pet točk oddaljila od mest, ki vodijo nazaj v drugo ligo. Selhurst Park se je spet tresel in himna "Glad All Over" je znova glasno odmevala po južnem delu britanske metropole. Chelsea, ki je še prejšnji teden dobesedno povozil Arsenal s šestimi goli, proti vedno dobro postavljeni ekipi velškega trenerja Pulisa ni našel odgovora.

Eden Hazard je imel dve lepi priložnosti, toda vratar Julian Speroni je bil eden junakov domačih, ki bi lahko zmago še dodatno potrdili po kakšnem od številnih nevarnih protinapadov. Blizu je bil v drugem polčasu tudi Fernando Torres, Mourinhu pa preobrata niso prinesli niti rezervisti Oscar, Mohamed Salah in Demba Ba. Portugalec se je za nameček v izdihljajih tekme zapletel v prepir z mladim pobiralcem žog ...

Arsenal ustavil Cityjev povratek na vrh

Arsène Wenger pred tekmo z Manchester Cityjem morda res ni bil pod takšnim pritiskom, kakršnega je na severu preživljal njegov kolega Moyes, toda nova katastrofa na tekmi s kandidatom za naslov bi tudi Francoza postavilo pod strogo povečevalno steklo naveličanih navijačev topničarjev.

In dolgo se je na stadionu Emirates zdelo, da topničarje spet čaka žalostna usoda. Celo tekmo zelo delovni Lukas Podolski je izgubil žogo na svoji polovici zakuhal protinapad, ki ga je po akciji Yaye Touréja in Davida Silve zaključil Edin Džeko, a je "bosanski diamant" zadel vratnico, žogo pa je v mrežo malce srečno pospravil Silva.

Namesto avtogola gol v pravo mrežo

Toda Londončanov se ponovni razpad sistema ni zgodil in s Tomášem Rosickýjem in Santijem Cazorlo so nadigrali zvezno vrsto sinje modrih, razen upravičeno razveljavljenega gola Mathieuja Flaminija (ofsajd) pa dolgo niso prihajali do pravih priložnosti. V drugem polčasu bi bilo verjetno že vsega konec, če bi Per Mertesacker podajo s strani namesto za las mimo lastne vratnice preusmeril v mrežo, Arsenal pa se je s "poljubom sreče" vrnil v igro.

Podolski se je odkupil za napako v prvem polčasu in v 53. minuti v sredini lepo našel Flaminija, francoski vezist pa je premagal Joeja Harta s strelom ob vratnici. Njegov zadetek je tokrat obveljal, Arsenal pa je pred razigranim avditorijem krenil po težko pričakovano zmago. Podolskija je z zadnjimi močmi ustavil Hart, tudi na drugi strani je "bombo" Silve ustavila zadnja vrsta topničarjev, vratar Wojciech Szczesny pa je prek svojega gola preusmeril podoben projektil Fernandinha.

Zmago je imel na nogi tudi znova neučinkoviti Olivier Giroud, topničarji pa so se morali z vsemi možmi braniti v enem od napadov, kjer so proti golu neuspešno poskušali Samir Nasri, Yaya Touré in Džeko. Wenger in Manuel Pellegrini sta do konca skušala priti do zmage z aktiviranjem Alexa Oxlada-Chamberlaina na eni in Álvara Negreda na drugi strani, a sta se ekipi na koncu (potihoma) zadovoljili tudi z remijem.

Liverpool z visoko zmago skočil na vrh

Liverpool - Tottenham | Avtor: Reuters Reuters
Ko je beseda v zadnjih tednih, mesecih nanesla na angleško Premier league, so se kot možni zmagovalci omenjali predvsem Chelsea, Arsenal in Manchester City. Liverpool je bil viden kot 'outsider', ki pa je potrpežljivo čakal in medsebojne obračune prej omenjene trojice izkoristil, da se je 'pod radarjem' izmuznil na sam vrh. Tega so si po novi visoki zmagi nad Tottenhamom s 4:0 tudi zaslužili, in si tako odprli možnosti, da po 24 letih spet osvojijo naslov angleških prvakov. 

Še preden se je tekma dobro začela, se je za Tottenham že pošteno zapletla. Glen Johnson je prodrl v kazenski prostor Londončanov in žogo podal pred gol, kjer sta zelo nerodno reagirala centralna branilca gostujoče ekipe. Na koncu je tako domačine v vodstvo popeljal kar Younes Kaboul, ki se mu je žoga od noge odbila v lasten gol. 

Londončani nedorasel tekmec Liverpoolu

Prve minute so bile tudi dober pokazatelj tega kar je čakalo gledalce na tej tekmi. Domačini so pritiskali, medtem ko so se gostje po večini samo branili. In tudi to precej neuspešno, saj je bilo sredi prvega polčasa že 2:0 za Liverpool. Luis Suarez je ušel branilcem v 24.minuti in nato z natančnim strelom matiral vratarja Huga Llorisa, ki ne more biti zadovoljen z igro soigralcev. Rezultat bi bil ob polčasu prav lahko še nekoliko bolj v prid rdečih, a sta tudi Lloris in okvir vrat poskrbela, da je Suarez ostal pri enem zadetku. 

Londončani tudi v drugem polčasu niso našli pravega ritma, Liverpool pa je to s pridom izkoristil. Če je Jordan Henderson še zgrešil pol prazna vrata gostov, pa je Coutinho z razdalje meril precej bolj natančni in ob vratnici žogo tretjič poslal v mrežo Tottenhama. Henderson se je svojim navijačem odkupil nekoliko kasneje, ko se je njegovemu predložku iz prostega strela spretno izmaknil Suarez, to pa je presenetilo Llorisa, ki žoge na poti v mrežo ni več mogel ustaviti. 

Sunderland še nekoliko bliže championshipu

Adrian | Avtor: Reuters Reuters
Tekem v angleški prvi ligi je vse manj, Sunderland pa se ne uspe odcepiti od mest, ki vodijo v nižji rang tekmovanja. Na zadnji tekmi 32. kola so na domačem stadionu gostili londonski West Ham in tudi tokrat ostali praznih rok. Kladivarji so se v prestolnico vrnili z zmago 2:1 in si sami že skorajda zagotovili obstanek, medtem ko čaka črne mačke še ogromno dela.

Pred očmi angleškega selektorja Roya Hodgsona se je prvi med strelce vpisal visoki napadalec Andy Carroll. S strelom z glavo po podaji s kota je v deseti minuti vložil svojo kandidaturo za nastop na svetovnem prvenstvu in tudi postavil izid polčasa. V drugem delu so gostje potrebovali še pol manj časa, da so vodstvo podvojili prek Diameja. Častni gol za domače je dosegel Adam Johnson, ki je tako vnovič potrdil izjemno formo, s katero pa ne uspe prepričati selektorja za izbor v reprezentanco. 

Angleška liga, 32. kolo:

Manchester United : Aston Villa 4:1 (2:1)
Rooney (20, 45), Mata (58), Hernández (90); Westwood (13)

Crystal Palace : Chelsea 1:0 (0:0)
Terry (52/a.g.)

Southampton : Newcastle United 4:0 (1:0)
Rodriguez (45, 89), Lambert (49), Lallana (71)

Stoke City : Hull City 1:0 (0:0)
Odemwingie (62)
Koren (Hull) je bil na klopi.

Swansea City : Norwich City 3:0 (2:0)
De Guzman (30, 38), Routledge (75)
Zabreta (Swansea) ni bilo v ekipi.

West Bromwich Albion : Cardiff City 3:3 (2:1)
Amalfitano (2), Dorrans (9), Bifouma (90); Mutch (30), Caulker (73), Dæhli (90)

Arsenal : Manchester City 1:1 (0:1)
Flamini (53); Silva (18)

Fulham : Everton 1:3 (0:0)
Dejagah (71); Stockdale (51/a.g.), Mirallas (79), Naismith (87)

Liverpool : Tottenham Hotspur 4:0 (2:0)
Kaboul (2/a.g.), Suarez (24), Coutinho (56), Henderson (74)

Sunderland : West Ham United 1:2 (0:1)
Johnson (65); Carroll (10), Diame (50)

Komentarjev 1
  • Profit Bet 21:43 30.marec 2014.

    If you need money, visit us!investinfuture.wix. com/profit1x2 (together)