Šport > Nogomet
56 ogledov

United vrača žogico Realu

david de gea EPA
Po koncu prestopnega roka v Angliji so se v povezavi s prestopm Davida de Gee oglasili tudi iz tabora rdečih vragov.

Prestop Davida de Gee iz Manchester Uniteda v Real Madrid je neslavno propadel zaradi prepozno oddane dokumentacije. Španci so kot prvi podali svojo verzijo dogodkov in krivdo za neuspeh zvalili na Angleže, iz tabora katerih je De Gea na vsak način želel oditi. Po koncu prestopnega roka v Angliji se je odzval tudi Manchester United in predstavil svoj pogled na transfer, ki ga je pričakoval praktično ves nogometni svet.

Rdeči vragi so se odzvali z izjavo na svoji spletni strani. Poudarili so, da naj bi Real šele v ponedeljek poslal prvo uradno ponudbo, čeprav so domnevni poskusi Madridčanov celotno poletje polnili časopisne stolpce.

Izjava Uniteda glede prestopa de Gee

"Manchester United se čuti dolžnega pojasniti nekatere stvari v povezavi s poskusom Real Madrida, da kupi Davida de Geo in proda Keylorja Navasa v Manchester United.

Manchester United ni iskal kontakta z Realom glede Davidove prodaje. David je ključen član ekipe in naš prvotni načrt je bil, da ga zadržimo. Do včeraj nismo prejeli nobene ponudbe za Davida. V času kosila v ponedeljek je Real Madrid poslal ponudbo za Davida. Sklenjen je bil dogovor med kluboma, ki je vključeval tudi prihod Keylorja Navasa na Old Trafford. Posla sta bila povezana.

V zadnjih urah je prestopnega roka je bil Navas v trening centru Reala, Real je tako nadzoroval De Geino dokumentacijo, dokumentacijo Navasa in svojo dokumentacijo. Manchester United je nadzoroval le svojo klubsko dokumentacijo.

Manchester United je svojo dokumentacijo za oba igralca poslal ob 21.42 (srednjeevropski čas, op. a.). Davidova dokumentacija nam je bila vrnjena brez podpisa ob 23.32. Ob 23.40, nekaj minut pred koncem prestopnega roka, smo dobili spremenjeno dokumentacijo, kar je ogrozilo celoten posel.

Ob 23.55 smo prejeli od Reala vso dokumentacijo, ki je bila potrebna, da se prekine Davidova pogodba z Manchester Unitedom. V tistem trenutku dokumenti za Navasa še niso prispeli na naš naslov. Ob 23.58 je bil z naše strani na Fifin TMS sistem poslan sporazum za prestop in bil je sprejet - vse še v pravem roku.

Po našem razumevanju se prestop ni zgodil, ker Real Madrid ni pravočasno poslal dokumentov v TMS in ker je v sistem španske lige poslal dokumente 28 minut po koncu roka. Da je Manchester United poslal dokumente pravočasno je potrdila tudi Angleška nogometna zveza (FA), ki je ponudila podporo pri morebitni pritožbi na Fifo. Podporo je ponudil tudi naš klub z vso pripadajočo dokumentacijo, toda Real Madrid se ni odločil za to pot (pritožbo, op. a.).

Manchester United v prestopnih poslih postopa učinkovito in primerno. V klubu smo zadovoljni, da je dvakratni igralec leta, David de Gea, ostal pri nas."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.