Svet
11 ogledov

Upajo, da so našli črni skrinjici

iskanje letala AirAsia EPA
Ekipe, ki iščejo ostanke nesrečnega letala AirAsia, naj bi našle rep letala, v katerem so črne skrinjice.

Reševalne ekipe so razširile območje iskanja. "Našli smo del, za katerega obstaja velika verjetnost, da gre za rep letala,“ je dejal kapitan ene od iskalnih ladij. Po poročanju Reutersa ni jasno, ali je s tem mislil na enega od petih delov, ki so jih našli konec tedna, ali gre za novo odkritje. 

Vodja indonezijske agencije za iskanje in reševanje Fransiskus Bambang Soelistyo je dejal: "Ne trdim, da gre za rep. Menimo, da je, a to poskušamo še potrditi“. Iskanje še vedno ovira slabo vreme. Kljub temu, da je na kraju nesreče globina morja razmeroma nizka, močan veter in visoki valovi ovirajo proces. 

Do sedaj jim je uspelo najti 37 trupel. Na letalu je bilo v času nesreče sicer 162 potnikov in članov posadke. 

Po nesreči letijo glave

Na ministrstvu za promet so potrdili, da bo prišlo do nekaterih menjav v kontroli letenja in pri upravljavcih letališč za čas preiskave. Izdali so ukaz, po katerem morajo pilotom osebno predati poročilo o vremenskih pogojih in drugih podatkih, vezanih na let, še pred odhodom. V okrožnici so zapisali, da mora priti do predaje informacij osebno, saj bodo tako tudi presojali, v kakšnem stanju je pilot pred letom. 

Letalski strokovnjaki pravijo, da je to običajna praksa, ni pa znano, ali je bil to normalen postopek v Indoneziji. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.