Šport
30 ogledov

Rannikko: "Upam, da mi ne bodo žvižgali"

Teemu Rannikko EPA
Teemu Rannikko je v Ljubljani preživel tri sezone. Slovenija bo vedno del njegovega življenja, pravi Finec, ki bo v naslednji sezoni igral v domovini.

"Tudi ko smo igrali doma na Finskem, še nikoli nisem imel takšnega občutka kot na dvobojih v Kopru. Dvorana je zelo blizu parketa, veliko je bilo navijačev, imeli smo jih skoraj dva tisoč. Ko so zapeli himno, to se nam doma ne dogaja, smo dobil dodatno energijo. Menim, da smo z uvrstitvijo v Ljubljano marsikoga presenetili, soigralci še nikoli niso igrali proti takšni ekipi, kot je Španija," je bil z doseženim na evropskem prvenstvu zadovoljen Temmu Rannikko.

Finci so se med 12 najboljših uvrstili že drugič zapored. V Litvi jim je uvrstitev v četrtfinale preprečila ravno Slovenija: "Košarka na Finskem raste. Tu je veliko novinarjev, veliko se piše o nas. Ne pričakujem, da se bo naslednje leto s košarko ukvarjalo dva tisoč otrok več, bi bilo pa lepo, če bi se jih vsaj nekaj sto. Delamo korak za korakom. Zdaj smo se drugič uvrstili med 12 najboljših v Evropi. Upam, da bo to pomagalo."

Nekaj posebnega

"Seveda bo tekma s Slovenijo zame nekaj posebnega. Ko je dvorana nabito polna, je vselej lepo igrati. A zame je Ljubljana drugi dom, Slovenija pa bo vedno pomemben del mojega življenja. Igrati proti njej, igralce dobro poznam, bo res nekaj posebnega. A upam, da se bomo oddolžili za poraz pred dvema letoma. Upam, da mi ob predstavitvi gledalci ne bodo žvižgali. Tu sem preživel tri izjemna leta. Vem, da bo nekoliko drugače med tekmo. Slovenski navijači mi veliko pomenijo," je še dejal finski organizator igre.

Ta v naslednji sezoni ne bo več nosil dresa ljubljanske Olimpije. Tako se je odločil, še preden bi lahko zmaji pokazali zanimanje za podaljšanje sodelovanja: "To je bila ena od najtežjih odločitev, a verjamem, da prava. Trinajst let sem igral v tujini in vedno sem govoril, da se bom na Finsko vrnil še dovolj hitro, da bom lahko še igral. Ko bom še lahko tekel po parketu. Nekaj želim vrniti finski košarki. Morda pa bo kakšnih 20 ljudi več prišlo na tekmo zaradi mene."

Klub, v katerega se seli, je finski podprvak, Rannikko pa bo še vedno preživljal veliko časa na cesti. "Ni niti blizu Turkuja. Sedem ur vožnje od mojega doma. Več bom v avtobusu kot za časa igranja v jadranski ligi," se je pošalil Finec, ki je naposled le dočakal začetek sezone v hokeju: "Prvenstvo se je pravkar začelo in TPS Turku je izgubil."

Morda še kdaj v Ljubljani

Kot organizator igre je bil Rannikko skozi kariero vselej podaljšana roka trenerja na parketu. V prihodnosti si želi sesti na trenerski stolček: "Vedno sem imel trenerske ambicije, morda pa se v Ljubljano vrnem kot trener. Morda se pa še kdaj vidimo. Igral pa bom vsaj še dve leti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.