Slovenija
102 ogledov

Upokojenci s sestanka odšli zadovoljni

ljubljana15.09.08, upokojenci, trznica, ljubljana, foto: nik rovan Nik Rovan
Zveza društev upokojencev Slovenije (Zdus) je po sestanku z vodstvom stranke SMC zadovoljna.

Podpredsednik Zdusa Janez Sušnik, predsednik vlade Miro Cerar in vodja poslanske skupine Simona Kustec Lipicer so napovedali, da bodo skupaj poiskali možnost za pridobitev sredstev za izredno uskladitev pokojnin. Vlada naj bi tako napovedala, da bo poiskala vire, ki jih v tem trenutku še nima, da bi se omenjena uskladitev do konca leta zares izpeljala. 

O konkretnih izračunih niso govorili. Po besedah Kustec Lipicerjeve bo treba rešitve iskati prek razporejanja, kje bi denar lahko vzeli, pa je še preuranjeno reči. Koalicijske stranke na srečanju pred sejo vlade minuli četrtek dokončnega dogovora glede izredne uskladitve pokojnin niso dosegle. V DeSUS pričakujejo, da bo 0,4-odstotna izredna uskladitev pokojnin je izvedena čim prej.  

Karl Erjavec računa, da bi se to lahko zgodilo še pred poletjem, a le če bo prišlo do dogovora z ministrom za finance Dušanom Mramorjem. Ob tem predvideva, da bodo "pogovori in pritiski na ministra", ki je zahtevo za izredno uskladitev pokojnin v začetku označil za nesprejemljivo, potekali še nekaj časa.

Komentarjev 4
  • maresem 10:52 05.april 2016.

    0,4 % ..... budale blentave... a je to kakšno usklajevanje?! S temi upokojenci lahko pa res pometa vsak kreten, ki ima oblast v rokah.

  • leonardo 09:59 05.april 2016.

    A kje naj dobijo denar. Malo naj pobrskajo bankah in v t.i. oazah bogatašev. Še veliko bo ostalo za bramorja ˛& c.o.

  • Ferluci 08:52 05.april 2016.

    Upokojenci si s Kahlom pa res ne morejo pomagati. Samo kaj, ko bodo do naslednjih volitev že pozabili, kdo je to...