Slovenija
42 ogledov

Upor proti Janši

Katja Pegan Suzana Kos
Obletnica priključitve Primorske. 15. septembra pričakujejo v Kopru "zavedne" ljudi. Za mlajše generacije brezplačni koncert Siddharte.

"Ker sodimo, da gre pri odločitvi Janševe vlade, da ne bo financirala oziroma organizirala državne proslave, ki je bila predvidena ob 65-letnici vrnitve Primorske k matični domovini, dejansko za nadaljevanje obračunavanja z borčevskimi organizacijami in ne za varčevanje, smo se odločili, da se zadeve lotimo sami; pri tem nam bo pomagala tudi občina Koper," pravi Boris Kralj iz koprske zveze borcev.

15. septembra bo tako v Kopru potekalo praznovanje, na katerega se bo med drugim pripeljajo tudi osem avtobusov borcev iz Ljubljane. Prireditve bodo potekale ves dan, začele se bodo ob 11. uri dopoldne s proslavo, na kateri bo slavnostni govornik predsednik republike.

Ker se tistega dne končuje uradna turistična sezona, bodo hkrati zvečer pripravili še brezplačen koncert Siddharte in velik ognjemet. O stroških proslave še ne želijo govoriti. Proslavo bo neposredno prenašala tudi TV Slovenija na svojem drugem programu.

Komentarjev 41
  • drugivlak 10:17 17.september 2012.

    Na Primorskem sovražimo vsak -izem. V katerikoli povezavi.

  • vidralas 20:39 03.september 2012.

    Spet ena izmed rdečih telebank,ki še zdaj ne preživijo brez fašizma in nacizma.Verjetno si v stilu s Peganovo,za katero ne veš,ali je napihnjena od slabe hrane,ali od hudobije.Pa še to.Niste Primorci samo balkanomurglaši,je še nekaj nas pravih avtohtonih Slovencev.Zato ne ...prikaži več gobcajte v imenu vseh.Popoviča si pa lahko v vsakem primeru obdržite,za povrh vam pa damo še Türka,Kučana,Jankoviča ,Stanovnika itd.

  • anastasia 11:04 30.avgust 2012.

    Čestitke, Primorska in dol fašizem in nacizem, pretekli in sedanji v katerikoli obliki in katerikoli povezavi!