Slovenija
9334 ogledov

Uporabniki Avto.net pozor: To je prevara!

sporočilo avtonet Varni na internetu
Številni uporabniki portala avto.net so na telefon prejeli nenavadno SMS sporočilo, ki jih poziva, naj se za nadaljnjo uporabo storitve prijavijo na portal in preberejo pogoje uporabe. Gre za krajo podatkov.

Kot opozarjajo na Varni na internetu, povezava v sporočilu, uporabnika pelje na ponarejeno vstopno strani, ki zelo spominja na pravo. V kolikor na ponarejeni spletni strani pustite svoje podatke, jih posredujete goljufu. 

Telefonske številke so napadalci verjetno pridobili iz objavljenih oglasov prodajalcev. Z gesli in ostalimi podatki pa pridobijo nadzor nad uporabniškimi računi. Lahko zamenjajo geslo in lastniku preprečijo dostop do računa, ki ga nato uporabljajo za objavljanje lažnih oglasov in goljufanje kupcev. 

Napadalci s pomočjo phising kraje poskušajo priti do podatkov legitimnih uporabnikov, saj bi s tem povečali možnost, da uspejo s svojo goljufijo. 

Če ste prejeli takšno sporočilo in sledili navodilo, čim prej spremenite geslo. Če dotično geslo uporabljate še za kakšno drugo storitev, ga zamenjajte tudi tam. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.