Uporabno
3440 ogledov

Ekskluzivno: Med prvimi pokukajte v novo Toyoto Yaris

Toyota Yaris
1/10
Toyota
Toyota Yaris nove, četrte generacije je avtomobil, ki izpolnjuje vse potrebe uporabe v urbanih okoljih, hkrati pa se odlično izkaže tudi na odprtih cestah.

Toyota je pri novem Yarisu prvič uporabila svojo novo globalno arhitekturo in posebej za ta model razvila modularno platformo GA-B. Ta je osnova odličnih dinamičnih sposobnosti, avtomobilu zagotavlja nizko težišče in precej večjo torzijsko trdnost karoserije. Ob vsem tem pa poglede privlači z atraktivno zunanjostjo in individualno identiteto.

Na prometnih in živahnih mestnih ulicah in cestah navdušuje s svojo agilnostjo, kompaktnimi merami in bogato serijsko opremo, s katero izpolnjuje najvišje standarde avtomobilske varnosti in povezljivosti.

Toyota Yaris | Avtor: Toyota Toyota
Izboljšan hibridni pogon

Pri novem modelu Yaris je uporabljen najnovejši hibridni pogonski sklop četrte generacije, ki zagotavlja izjemno energijsko učinkovitost. Poraba goriva in emisije CO2 so izjemno nizke, povečan je tudi električni doseg, vožnja v električnem načinu pa je mogoča tudi pri večji hitrosti in na daljših razdaljah.

Novi Yaris lahko na poteh po urbanih okoljih precej časa deluje v brezemisijskem električnem načinu, podobno kot baterijski električni avtomobili, le da tukaj ni potrebe po polnjenju baterije.

Vsi sestavni deli hibridnega pogonskega sklopa so novi in optimizirani po velikosti, teži in učinkovitosti, ki je skupno boljša za kar 20 odstotkov. Povsem nov je tudi brezstopenjski menjalnik.

Neverjetno bogata standardna oprema

Bogat seznam opreme in uporaba kakovostnih materialov v novem Yarisu ustvarjata vtis avtomobila višjega razreda. Sicer pri Toyoti pričakujejo, da bo približno 60 odstotkov novih Yarisev opremljenih z boljšimi paketi opreme, a ne glede na izbran paket bodo opremljeni z varnostnim paketom Toyota Safety Sense, z vzvratno kamero in elektronsko ročno zavoro.

Toyota Yaris | Avtor: Toyota Toyota

Na voljo je tudi avdiostistem JBL z osmimi zvočniki, ambientalna osvetlitev notranjosti in LED paket. Kupec se lahko odloči tudi za 10-palčni barvni projekcijski zaslon. Ta projicira podatke na notranjo stran vetrobranskega stekla, kar vozniku omogoča, da pozornost ves čas ohranja na cesti. Na zaslonu so prikazani podatki o hitrosti, navigaciji in multimediji, poleg tega pa tudi vsa varnostna opozorila.

Mnoge bo navdušilo tudi polje za brezžično polnjenje mobilnega telefona. Njegova površina meri 150 x 80 mm in je dovolj velika za polnjenje naprav zadnje generacije.

Eden najbolj varnih avtov v svojem razredu

Toyota Yaris že od nekdaj velja za enega najbolj varnih avtomobilov v svojem razredu, tokrat pa varnostne standarde dviguje še na višjo raven. Skladno s Toyotino zavezo po demokratizaciji varnosti je tudi Yaris opremljen z varnostnim sistemom Toyota Safety Sense, katerega nabor varnostnih sistemov je še povečan. Vsak nov Yaris je opremljen tudi s sistemom ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), sistemom za ohranjanje voznega pasu, asistenco krmiljenja in sistemom za zaznavanje prečnega prometa.

Toyota Yaris | Avtor: Toyota Toyota
Sistem za zaznavanje trka podnevi in ponoči zaznava pešce, kolesarje pa zaznava podnevi. Novi Yaris je tudi prvi avtomobil v svojem razredu, opremljen s sistemom Intersection Turn Assistance, ki zaznava možnost morebitnega trka pri zavijanju v križišču. Poleg tega je Yaris sploh prvi avtomobil znamke Toyota, ki je opremljen s sredinsko zračno blazino, ki pri bočnem trčenju preprečuje, da bi voznik in sopotnik poškodovala drug drugega.

Novi Yaris odlikuje tudi trdnejša karoserija, ki zagotavlja boljšo absorpcijo sil in vzdrževanje integritete potniške kabine, kar ob morebitni nesreči povečuje varnost potnikov.

Z vso to opremo in povečano trdnostjo karoserije je Yaris zasnovan s ciljem, da bo razglašen za najbolj varni kompaktni avtomobil na svetu.

Sorodne novice