Uporabno
1846 ogledov

Gradite streho? Preverite te 4 stvari, ko izbirate krovstvo!

Krovstvo Profimedia
Ker je gradnja ali prenova strehe zahteven projekt, smo na enem mestu zbrali najpomembnejše nasvete, na kaj paziti, ko izbirate krovstvo, da se izognete zapletom in vam bo streha še dolgo služila.

Menjava strehe za sabo prinese veliko stroškov, zato si kot potrošniki želimo kvalitetnih storitev, da bo streha zdržala čim dlje.

To so 4 stvari, ki jih upoštevajte, ko izbirate krovstvo:

  1. Cena
    Cena strehe oziroma krovskih del je zagotovo eden najpomembnejših kriterijev, a nikakor naj ne bo edini. Slabo narejena dela lahko prinesejo mnogo več stroškov, kot če bi že na začetku izbrali morda dražje krovstvo, ki izpolnjuje še ostale kriterije.
  2. Lokacija
    Posebno, če gre za manjša popravila na strehi, razmislite o izbiri izvajalca, ki je blizu, saj se tako izognete potnim stroškom.
  3. Usposobljenost krovcev in poslovanje podjetja
    Vedno je dobro preveriti poklicno usposobljenost mojstrov, morebitne pridobljene certifikate pa tudi, ali krovstvo tekoče posluje, koliko zaposlenih ima ipd.
  4. Ponudba storitev
    Cena gradnje ali popravila strehe bo v največji meri določena glede na to, kakšno streho ste izbrali (dvokapnica, enokapnica, ravna, zelena streha), kakšna je zahtevnost del, njihov obseg ter kakšni materiali se bodo uporabili. V primeru izvedbe celotne strehe na novogradnji boste potrebovali tesarstvo, krovstvo in kleparstvo. Velik prihranek časa in denarja lahko predstavlja izbira takega podjetja, ki opravlja vse našteto, v nasprotnem primeru, boste morali poiskati več mojstrov in poskrbeti, da se med seboj dobro uskladijo.

Seveda pa se za krovstvo ne odločite pred ogledom. Le tako boste dobili natančno ponudbo oziroma predračun ter imeli priložnost, da dodatno preverite pogoje plačila, možnost garancije na izvedbo del in materiale, kdaj je možen pričetek del in v kakšnem času je možen zaključek.

Krovstvo | Avtor: Profimedia Profimedia

Ogled je odlična priložnost, da se prepričate o strokovnosti izbranega krovstva. Izvedba strehe oziroma krovska, kleparska in tesarska dela so zahtevna, streha pa vam mora dolgo služiti, zato je dogovor o sodelovanju najbolje skleniti s pogodbo, v kateri se dogovorijo cena, rok izvedbe, garancija …

Več o tem, na kaj biti pozorni pri izbiri krovstva, kleparstva in tesarstva preberite tukaj.  

Široka izbira krovcev na enem mestu  

Zavedamo se, da poplava mojstrov lahko dela preglavice med iskanjem. Posebno, če jih ne poznate. Seveda so dobrodošla priporočila znancev, a tudi krovstvo, ki je pri sosedu vrhunsko opravilo svojo nalogo, je dobro preveriti še drugače. Tega se običajno lotimo na spletu in portal Moja dejavnost je najboljši prvi korak.  

Moja dejavnost na enem mestu združuje najširšo izbiro ponudnikov izdelkov in storitev v vseh dejavnostih. Če iščete krovstvo oziroma izvajalca drugih strešnih del, vas čakajo v kategoriji krovska dela.  

Krovstvo | Avtor: Profimedia Profimedia

Portal omogoča, da enostavno najdete krovstvo v svoji bližini (po lokaciji), lahko pa tudi po konkretni storitvi, npr. izolacija ravne strehe, izdelava ostrešja, vgradnja strešnih oken … 

Popolnoma brezplačno jim pošljite povpraševanje, dobrodošlo pa je, da natančno navedete, kaj iščete. Več podatkov kot izvajalcu poveste, hitreje vam bo lahko odgovoril, če je primeren za sodelovanje.  

Svetujemo vam, da v stik stopite z več različnimi podjetji, saj se razpoložljivost za izvedbo, cene in še kaj lahko med ponudniki razlikujejo.  

Za pomoč pri iskanju na portalu Moja dejavnost vam je na voljo tudi brezplačna tehnična podpora podjetja Digital Mediaorbis d.o.o. Povpraševanje pošljite na info@moja-dejavnost.si ali pokličite 070 435 507, 059 365 660.