Uporabno
4216 ogledov

Kako izboljšati nego kože okrog oči

L'Occitane L'Occitane
Imate težave z zabuhlostjo okrog oči? Preverite nasvete za sijoč pogled!

Nežna masaža občutljivega predela okrog oči bo vašemu pogledu povrnila sijaj. Masažo izvajajte zjutraj pred ali med nanosom kreme ali seruma, namenjenega posebej za nego okrog oči. S tem boste povečali tudi vpoj aktivnih sestavin in učinkovitost izdelka. Tehnike učinkovite masaže se lahko naučite s pomočjo strokovnjakov iz SPA L’Occitane:

Če imate težave z zabuhlo in oteklo kožo okrog oči, L'Occitane svetuje masažo z žličko, ki ste jo prej ohladili v zamrzovalniku. Za še intenzivnejši učinek svežine in delovanje proti zabuhlosti negovalne izdelke hranite kar v hladilniku.

Zdrava prehrana in veliko vode

L'Occitane | Avtor: L'Occitane L'Occitane
Kot poudarjajo strokovnjaki pri znamki L'Occitane, lahko največ za svojo kože naredite sami, z zdravim načinom življenja in s pravilno nego kože.

K sijoči in zdravi koži pripomore tudi uživanje svežega sadja in zelenjave, ki sta bogata z antioksidanti, izjemnega pomena je tudi zadostna količina vode. »Voda pomeni hidracijo kože 'od znotraj', poleg tega pospešuje izločanje toksinov iz organizma,« poudarjajo strokovnjaki.

Strokovnjaki svetujejo tudi omejitev količine zaužitega sladkorja, saj ta pospešuje staranje kože: "Med drugim se sladkor lepi na kolagenska vlakna, jih naredi neelastična, ta pa se zaradi tega lomijo in propadajo."

Za zdravje in mladosten videz kože pa je izredno pomemben tudi spanec, ki mora pri odrasli osebi trajati med sedmimi in devetimi urami na noč. Pri tem je najbolje oditi v posteljo dovolj zgodaj, saj se v prvem delu noči organizem najbolj intenzivno obnavlja. V boju proti gubam je najbolje spati na hrbtu, da je koža na obrazu in vratu napeta in ni pritisnjena ob blazino in nagubana.

Posebno pozornost namenite čiščenju

Prvi korak do lepe kože je temeljito čiščenje. Če koža ni dobro očiščena, sestavine iz seruma in kreme ne morejo dobro prodreti v kožo in so zato manj učinkovite. »Kožo vedno čistimo z mlačno ali hladno vodo. To spodbudi mikrocirkulacijo in napne kožno tkivo. Obraz čistimo z dolgimi, nežnimi gibi, da kožo čim manj gubamo,« svetujejo pri znamki L'Occitane.

Pri čiščenju je prav zaradi tanke kože in ličil treba posebej paziti pri predelu okrog oči. Za odstranjevanje ličil uporabimo le za to namenjene izdelke, pri tem pa pazimo, da oči ne drgnemo, pač pa vatno blazinico nežno vlečemo od zgoraj navzdol. Pri tem opozarjajo, da je za vsako trepalnico, ki jo izgubimo, potrebnih kar devet mesecev, da ponovno zraste.

Da bi nečistoče s kože res temeljito odpravili, izvajajte dvojno čiščenje, pri katerem uporabimo dva različna izdelka za čiščenje, ki delujeta na oba tipa nečistoč, ki lahko zamašijo pore. Prvi izdelek je na oljni, drugi pa na vodni osnovi. Pri dvojnem čiščenju lahko začnete z oljem ali balzamom, kot je na primer L'Occitanovo Olje za odstranjevanje ličil, ki odstrani nečistoče na oljni osnovi, kot so sebum, kreme z zaščitnim faktorjem in ličila. Nadaljujete z izdelkom za čiščenje na vodni osnovi, kot je denimo L'Occitanova Božanska kremasta pena za čiščenje obraza, ki odstrani pot, umazanijo in odmrlo kožo. Po takšnem čiščenju bo koža popolnoma pripravljena na blagodejno delovanje seruma in kreme. Pa ne pozabite na dobro vlažilno kremo in serum, ki med drugim poveča učinkovitost kreme.

L'Occitane | Avtor: L'Occitane L'Occitane

Nepremagljivi dvojec za nego okrog oči

L'Occitane | Avtor: L'Occitane L'Occitane
Prav tako sta dobra krema in serum izjemnega pomena tudi za občutljivo področje okrog oči. Za vse, ki si želite spočitega in svežega videza, je tu L'Occitanova nova Božanska krema za nego okrog oči in ustnic s superizvlečkom iz immortelle, ki pogladi gubice, deluje proti povešanju zgornjih vek, zmanjša temne in zabuhle podočnjake, se hitro vpije, je brez fenoksietanola in silikonov ter ima 97 odstotkov sestavin naravnega izvora.

Za večjo učinkovitost kreme uporabite Booster za nočno nego kože okrog oči Immortelle Reset, ki hitro in opazno zmanjša zabuhlost in temne podočnjake ter pomaga zgladiti gubice in gube. V tej kombinaciji bo tudi nežna koža okrog oči zjutraj sveža in spočita, kot bi si privoščili dodatne ure spanja.

»Vsakič, ko negujemo svoj obraz z negovalnimi izdelki, pa dejansko izvajamo masažo obraza. Masaža pa pospeši prekrvavitev in tako obnavljanje kože. Koža je zaradi masaže bolj čvrsta in napeta,« pojasnjujejo pri L'Occitanu.

Odkrijte vse novosti in akcije v trgovinah L'OCCITANE in v spletni trgovini www.loccitane.si.