Uporabno
4367 ogledov

Kam na dopust? Preverite najbolj vroče destinacije te sezone

Valamar Riviera Valamar Riviera
Rimski filozof in državnik Seneka je nekoč dejal: "Nisem bil rojen za en kotiček. Ves svet je moja domovina." Nemalokrat nas tudi danes večkrat zasrbijo podplati, še posebej v toplejših mesecih, ko topli sončni žarki naznanijo počitnice in popotovanja neznano kam. In tako kot vsako leto so se tudi tokrat že začeli pisati prvi trendi najbolj vročih destinacij te sezone.

Šolski zvonec je naznanil prvomajske počitnice, kar pomeni, da se prve lastovke že odpravljajo na jug. Najbolj pogosta destinacija toplejših oddihov je nedvomno Hrvaška, saj turistom nudi vse od vrhunskih kulinaričnih doživetij pa do gostoljubnih domačinov. Čas je, da se odpravite tja, kjer je voda slana, sonce toplejše, sladoled nekoliko bolj sladek, počitek pa vedno bolj sproščujoč – do sosedov na Hrvaško!

Valamar Riviera | Avtor: Valamar Riviera Valamar Riviera

Začetek poletja – idealen čas za počitnice ob obali. Nikjer nobene gneče, cene hotelov in kampingov so presenetljivo nizke, za piko na i pa je tudi izbire veliko več kot na vrhuncu sezone. Prvomajske počitnice so kot nalašč za prvi skok v vodo, tudi za tiste, ki niste ljubitelji mrzle morske vode (v izbranih hotelih in kampih vas namreč že čakajo urejeni ogrevani notranji in zunanji bazeni). Nenazadnje vas na dopustu lahko preseneti tudi bogata wellness ponudba za pare in starše. Da bi vas prikrajšali organizacijskih muk, smo za vas poiskali najbolj zanimive aktivnosti te pomladi, ki vam jih ponuja sosednja Hrvaška – in to vse v bližini vaše počitniške destinacije!

Toplo priporočamo:

Isabella Valamar Collection Island Resort 4*/5* v Poreču na otoku Sv. Nikola.

Odkrijte ekskluzivno otoško letovišče na otoku Sveti Nikola blizu Poreča in preživite nepozaben dopust. Pričakuje vas vrhunska namestitev v hotelu ali vilah ter v luksuznih suitah ali dvorcu.


Corinthia Baška Sunny Hotel by Valamar 3* na otoku Krk.

Programsko pester dopust vas čaka v hotelu Corinthia Baška Sunny by Valamar poleg znamenite plaže Vela na jugu otoka Krka.


San Marino Camping Resort 4* na otoku Rab

San Marino Camping Resort se še posebej ponaša s svojo lego v slikovitem zalivu poleg veličastne peščene Rajske plaže, ki je zaradi plitvega, kristalno čistega morja in peska idealna za najmanjše goste.

Potep s kolesom

Ne glede na to, ali potujete v majhni skupini, z družino, prijatelji ali svojo boljšo polovico, je odhod na zasebno turo odlična ideja. Na Valamar spletni strani lahko najdete morje idej, kako avanturistično preživeti kratek spomladanski oddih, obenem pa se naužijete prijetnih, skoraj že poletnih sončnih žarkov.

Ena takšnih tur je potep s kolesom skozi doline in vzpetine otoka Krka. Pot je dolga 62 kilometrov, njena najvišja točka pa se nahaja na 260 metrih. Gre za nekoliko zahtevnejšo izbiro izleta, ki je primerna za izkušene kolesarje. Pot se prične v Omšilju in se nadaljuje v smeri Krka ter poteka po makadamski cesti. Vseskozi lahko občudujete naravne hrvaške krasote.

Valamar Riviera | Avtor: Valamar Riviera Valamar Riviera

Lov na tartufe

Nekoliko bolj umirjeni počitnikarji se lahko odpravite na lov za tartufi in tako istrski polotok doživite z vsemi svojimi čutili. Odpeljite se na izlet v dolino reke Mirne, natančneje v Buzet, ki velja za mesto tartufov. Če potujete z Valamar Riviera, lahko sodelujete v prav posebnem lovu na tartufe, nato pa za nagrado še degustirate številne zanimive izdelke. Obiščete lahko tudi vrhunskega pridelovalca olivnega olja ter vinarja, ki bo z veseljem odgovoril na vsa vaša vprašanja, in kdo ve, mogoče vam bo ponudil tudi kakšen kozarček žlahtne kapljice. 

Valamar Riviera | Avtor: Valamar Riviera Valamar Riviera

Se z dopusta vračate bolj utrujeni kot prej?

Včasih se pripeti, da se z dopusta vrnemo še bolj utrujeni, kot smo bili pred njim. Morda se glavni razlog skriva v napačni izbiri nastanitve. In ker je v organizacijo, ki je potrebna za pester in razgiban dopust, treba vložiti precej truda, marsikdo pogosto pozabi na kakovost bivanja. Valamar Riviera se povsem prostovoljno javlja, da za to poskrbi namesto vas!

Valamar Riviera | Avtor: Valamar Riviera Valamar Riviera

Valamarjev program je zasnovan z namenom, da svoje goste in obiskovalce navdihuje za raziskovanje in polno doživetje izbrane destinacije.

Ljudje smo različni, prav tako pa so različna tudi doživetja, ki jih izbiramo. Medtem ko nekateri uživajo v športnih aktivnostih, se drugi radi sprostijo v urejenem wellness centru. Na vašo srečo ima Valamarjev program ponudbo za vsakogar

Kam na oddih?

Oddahnite si v najboljših hotelih, resortih ter kamping resortih na Jadranu. Tam vas čakajo zabavne aktivnosti na prostem, kot so tenis, odbojka, mini golf, namizni tenis in še mnogo več. Če pa je vaš poglavitni namen dopusta lenarjenje pod vročim soncem ali v toplem zavetju, boste svoje mesto našli v ogrevanih bazenih ter sprostitvenih centrih, kjer vas čaka bogata wellness ponudba, ki je kot nalašč za mlade zaljubljence. Samo pomislite – le kdo si ne želi videti svoje boljše polovice v kopalkah?

Valamar Riviera | Avtor: Valamar Riviera Valamar Riviera

Kam pa z otroki? Ti so resda naše največje bogastvo, od katerih hočeš nočeš, včasih potrebujemo počitek. Ker se Valamar Riviera tega še kako dobro zaveda, so poskrbeli za pestro animacijo otrok. Tako boste lahko brezskrbno vdihnili topel morski zrak, medtem ko bodo vaši najmlajši sklepali nova prijateljstva in se ob tem neizmerno zabavali.

Valamarjev program z največjim zadovoljstvom sodeluje s čudovitimi posamezniki, s katerimi delijo strast do pristnih lokalnih doživetij in izvrstnih storitev. Na njihovi spletni strani lahko zasledite več kot 200 itinerarjev s preverjeno vsebino.

Valamar Riviera | Avtor: Valamar Riviera Valamar Riviera

Čemu Valamar Riviera?

Načrtovanje počitnic je vse prej kot mačji kašelj, zato zaupajte zaposlenim pri Valamarju, ki vam bodo olajšali delo in vam omogočili doživetje vsega, kar vam izbrana destinacija lahko ponudi. Tovrstna doživetja oblikujejo strokovnjaki, ki so poskrbeli, da lahko prav vsak poišče svoj kotiček pod soncem. Valamar Riviera pa ni prava izbira zgolj zato, pač pa ga odlikujejo tudi naslednji nepogrešljivi segmenti:

1. Otroci v hotelih in kampingih bivajo brezplačno.

2. Garancijski program V-care je že vključen v ceno.

3. Brezplačna odpoved rezervacije. Poslovite se od administrativnih nadomestil za odpoved rezervacije. Za večino doživetij ni nikakršne kazni za rezervacije, ki so vnaprej odpovedane. Tako boste svoj dopust lahko pričakali brez kakršnega koli strahu, da bi ga morali odpovedati in zanj še vseeno plačati. Za piko na i pa boste rezervacijo uredili brez vnaprejšnjega vplačila.

4. Hoteli, letovišča in kampi se nahajajo v bližini čudovitih plaž, z veliko družinskimi objekti, ki so primerni tudi za pare, ki iščejo sprostitev ali aktivnosti na prostem.

Ne odlašajte in rezervirajte svoj sanjski dopust že danes!