Uporabno
407 ogledov

Naj vam nezgode vaših otrok ne povzročajo dodatnih sivih las

nezgodno zavarovanje Profimedia
Novo šolsko leto je tu, z njim pa tudi kup novih priložnosti za naše otroke, da se lahko hudo poškodujejo. Kot pravi pregovor, nesreča nikoli ne počiva. Če že nismo uspeli preprečiti nezgode, pa naj nas vsaj ne skrbi, kako jo bomo finančno prebrodili.

Večina nezgod in nesreč v šoli, se bo za našega otroka oz. mladostnika v najslabšem primeru končala le z kako prasko, odrgnino ali pa modrico. Kljub temu, da je velika večina otroških nezgod brez trajnih posledic, pa se vedno lahko zgodi, da se bo ravno naš otrok oz. mladostnik trajno poškodoval. Za take primere jih je dobro zavarovati za primere težjih poškodb, ki prinesejo trajne posledice.

Radovednost in dogodivščine lahko vodijo v nezgode

Padec po stopnicah, prometna nesreča, športna poškodba. Kar 4% nesreč, ki jih imajo naši otroci oz. mladostniki, se konča s trajnimi poškodbami. Pri Zavarovalnici Triglav vam zato ponujajo nezgodno zavarovanje mladih s kritjem za težje poškodbe in kritjem za zlome, izpahe, opekline in ostale poškodbe.

nezgodno zavarovanje | Avtor: Profimedia Profimedia

Z nezgodnim zavarovanjem mladih se lahko zavarujejo otroci in mladi do 26. leta starosti.

Ponujajo tudi 20 % popust za veliko družino ob hkratni sklenitvi nezgodnega zavarovanja za 3 ali več otrok. Pomemben dejavnik pri odločitvi za zavarovanje je tudi cena in ne nazadnje zvestoba določeni zavarovalnici, sploh če ste imeli z njo dobro izkušnjo. Zavarovalnica Triglav oboje upošteva pri paketu nezgodnega zavarovanja Nezgoda Komplet, ki omogoča nadstandardna kritja in uvrstitev zavarovanja v Triglav komplet.

Nezgodno zavarovanje mladih krije vse posledice nezgod, ki se pripetijo kjerkoli - doma, v tujini in kadarkoli - v prostem času, šoli, pri delu. Otroci in mladi bodo zavarovani tudi v primeru športnih poškodb, razen, če se z njim aktivno ukvarjajo in so registrirani športniki – zanje Triglav nudi poseben zavarovalni paket ŠPORT.

Naj vas ne skrbijo finance

nezgodno zavarovanje | Avtor: Profimedia Profimedia

Zavarovalnica Triglav pri nezgodnem zavarovanju mladih izplača nadomestilo za poškodbe, ki so opredeljene v Tabeli težjih poškodb in Tabeli zlomov, izpahov, opeklin in ostalih poškodb. Višina nadomestila za posamezno poškodbo je v tabelah v naprej točno določena, in sicer v odstotku od zavarovalne vsote, ki je na polici določena za težje poškodbe oz. zlome, izpahe, opekline in ostale poškodbe. Zavarovanec tako v naprej ve, kaj mu pripada.

Nezgodno zavarovanje mladih zavarovancu omogoča hitrejše in enostavnejše izplačilo zavarovalnine. Izplačilo zavarovalnine se izvede že na osnovi prvega izvida iz katerega je razvidna poškodba oz. diagnoza in ni potrebno čakati zaključka zdravljenja.

Vrednost nezgodnega zavarovanja se najbolj izkaže v primerih, kadar se morate soočiti s hudimi posledicami nezgode otroka. Dodatni stroški, ki jih lahko povzroči takšna nezgoda, so nepredvidljivi in lahko močno obremenijo družinski proračun. Takrat ni pomembna samo visoka zavarovalna vsota za težje poškodbe, pač pa tudi višina izplačila.

Zavarovalnica Triglav v okviru akcijske ponudbe nezgodnih zavarovanj za otroke in mladino za vsako poškodbo, ki ima za posledico več kot 50-odstotno invalidnost, izplača 2-kratnik nadomestila za težje poškodbe.

Paketi nezgodnih zavarovanj za otroke in mlade ne vključujejo več izplačila dnevnih nadomestil za odsotnost otrok od pouka. Po novem so pri Zavarovalnici Triglav pri izračunu odškodnine že upoštevali čas, ki ga pri tovrstnih poškodbah otroci oz. mladi preživijo doma. Npr.: za zlom zgornjega dela podlahtnice (ulne) tako zavarovana oseba prejme 15% zavarovalne vsote za zlome, izpahe, opekline in ostale poškodbe.

Kako izbrati pravo zavarovanje za vas

Kako si v poplavi zavarovanj in zavarovalnih paketov izbrati pravega za vas? Pri tem vam lahko pomagajo nasveti Triglavovih strokovnjakov in dober premislek.

nezgodno zavarovanje | Avtor: Profimedia Profimedia

Premislite, kolikšen znesek, bi vam prišel prav v primeru hujših nezgod. Na podlagi tega izberite zavarovalno vsoto in pri tem tudi upoštevajte, kolikšno premijo lahko plačate. Nato preverite koliko in na kakšen način boste dobili izplačano izplačilo. Pozanimajte se o progresivnem izplačilu – na kateri stopnji invalidnosti ga zavarovalnica prične izplačevati in kakšna je njegova višina. Ne pozabite se tudi pozanimati o dodatnih kritjih.

Upoštevajte tudi dodatne ugodnosti, ki jih v pakete vključujejo zavarovalnice. Pri Zavarovalnici Triglav je to na primer paket ŠPORT za 100-odstotno kritje za nezgode, ki se otroku, lahko pripetijo pri športu, tudi če se z njim aktivno ukvarja in je član športnega kluba.

Zavarovanja pri Zavarovalnici Triglav prav tako vključujejo asistenco po nezgodi, v okviru katere vam pomagajo pri organizaciji termina zdravniškega pregleda in zdravstvenih terapij ter informacije zdravnikov, ki vam bodo na voljo za vaša vprašanja.

Življenje je nepredvidljivo in še posebno v trenutnih, negotovih časih, imamo pogosto občutek, da ne moremo ničesar nadzorovati. Svojih otrok in njihovega igranja, hobijev in prostega časa ne moremo omejevati. Lahko pa v primeru, da pride do nezgod, vsaj poskrbimo za eno težavo manj.