Uporabno
167 ogledov

Nova KBM ukrajinskim beguncem omogoča enostavno bančno poslovanje

Nova KBM Nova KBM
V Novi KBM se zavedamo, kako pomembno je opravljanje vsakodnevnih bančnih opravkov, ne glede na situacijo, v kateri se je znašla stranka. Ker si prizadevamo za enostavne in strankam prijazne rešitve, smo se odločili, da bomo bančno poslovanje olajšali ukrajinskim državljanom, ki se zaradi razmer v njihovi državi trenutno nahajajo v Sloveniji.

Ukrajinski državljani, ki pridobijo status osebe z začasno zaščito,  lahko ob predložitvi ustrezne dokumentacije na Novi KBM brezplačno odprejo osnovni plačilni račun, ki omogoča tudi dostop do spletne in mobilne banke Bank@Net. To lahko storijo v kateri koli poslovalnici Nove KBM.

Prav tako Nova KBM do vključno 10.6.2022 strankam, ki bodo na bankomatih Nove KBM dvigovale gotovino s karticami, izdanimi v Ukrajini, ne bo obračunavala nadomestila za dvig gotovine, ki ga sicer zaračuna za dvig gotovine tujim izdajateljem plačilnih kartic.  

Ob tem Nova KBM prihodnje tri mesece, do vključno 10. junija 2022, svojim strankam, ki so fizične osebe, omogoča brezplačna nakazila v Ukrajino, kar pomeni, da za transakcije iz osebnih računov, ki jih bodo izvedle stranke Nove KBM v Ukrajino, ne bomo obračunali nadomestila oz. bo nadomestilo vrnjeno stranki na njen osebni račun.

Pregled možnosti bančnega poslovanja za ukrajinske državljane s statusom osebe z začasno zaščito:

  • poenostavljeno odpiranje osnovnega plačilnega računa,
  • dostop do spletne in mobilne banke,
  • izdaja Visa debetne kartice,
  • brezplačno vodenje računa prve 3 mesece.

Nova KBM omogoča tudi:

  • dvige gotovine na bankomatih Nove KBM s karticami, izdanimi v Ukrajini, brez nadomestila, ki ga banka sicer obračuna tujim izdajateljem plačilnih kartic,
  • brezplačna nakazila v Ukrajino za stranke Nove KBM, ki so fizične osebe in
  • brezplačna nakazila na račune dobrodelnih organizacij, kot sta denimo Rdeči križ sli Slovenska karitas.

"Enostavno bančno poslovanje je pomembno za vse stranke, ne glede na državljanstvo ali državo, v  kateri bivajo. Zavedamo se, da so se številni državljani Ukrajine čez noč znašli v spremenjenih razmerah, zato je naša dolžnost, da jim po svojih močeh ublažimo stiske. S tem ustvarjamo dober zgled, ki mu lahko sledijo tudi drugi," je povedal predsednik uprave Nove KBM John Denhof. "Ponosni smo na naše stranke, ki prek slovenskih dobrodelnih organizaciji, npr. Rdečega križa ali Slovenske karitas, pa tudi drugih, prispevajo za pomoč tistim, ki jo potrebujejo. Pri nakazilu pomoči na omenjene račune banka ne zaračuna nadomestila za transakcijo, saj smo prepričani, da tudi na tak način skupaj tlakujemo pot za njihovo stabilnejšo in varnejšo prihodnost."