Uporabno
446 ogledov

Odškodnina za prometno nesrečo brez bolniške

PoraVnava.si Poravnava.si
Odškodnina je pojem, ki ga je precej težko razumeti, sploh zato, ker mu – dokler ga ne potrebujemo – ne posvečamo kaj dosti pozornosti. Na vprašanje »kaj je odškodnina?« pravzaprav tudi ni enostavnega odgovora, saj je v slovenskem pravnem redu odškodnina opredeljena kot pravica do nadomestila, ki pripada osebi, kateri je bila storjena škoda in so izpolnjeni tudi drugi pogoji, da vam odškodnina dejansko pripada.

Odškodnina oziroma pot do le-te je zato skoraj vedno zapletena, a z dobrim vodenjem, strokovnostjo in trudom lahko dobra odškodnina poskrbi za vsaj nekaj »psihološkega« zadovoljstva ob nezgodi. Pokličite na 080 13 14 ali kliknite na poravnava.si, saj je naš cilj – tako kot vaš – odškodnina. Z nami bo odškodnina vaša po enostavnejši in zanesljivejši poti ...

… In to brez bolniške!

Odškodnina ima za mnoge tudi precej negativen oziroma neželen prizvok ali asociacijo v smislu »hudih poškodb« oziroma hudih posledic, katere bi seveda terjale tudi kar nekaj časa bolniške odsotnosti. Pa temu ni tako.

Odškodnina vam pripada tudi za poškodbe, zaradi katerih niste koristili bolniškega staleža in torej tudi za manjše poškodbe, za katere bi si mislili, da odškodnina sploh ni možnost. Ampak, odškodnina je – kot smo omenili že v uvodu – pravica do nadomestila osebi, kateri je bila storjena škoda. Zato vam odškodnina lahko pripada tudi v primeru, ko z dela niste bili bolniško odsotni.

Preverite, ali vam pripada odškodnina v dveh minutah! S klikom na povezavo izpolnite preprost vprašalnik in izvedeli boste, če in koliko odškodnine lahko dobite za svojo poškodbo.


"Prepričana sem bila, da mi odškodnina ne pripada"

PoraVnava.si | Avtor: Poravnava.si Poravnava.si
Graf primerov v letu 2021: Odškodnina za prometno nesrečo brez bolniške.

V letu 2021 smo pri podjetju poraVnava.si obravnavali 134 primerov prometnih nesreč, pri katerih ponesrečenec oziroma oškodovanec ni koristil niti dneva bolniškega staleža. Odškodnina je pripadala vsem primerom, kar pomeni, da je odškodnina pri podjetju poraVnava.si v lanskem letu s pogojem brez bolniške pripadala kar 100 odstotkom vseh primerov.

Ob predpostavki, da stranka ni bila na bolniški, je bila v letu 2021 najvišja odškodnina v vrednosti 1600 evrov izplačana v PE Koper. Najnižja odškodnina v primeru poškodbe pri prometni nesreči brez bolniške pa je znašala 800 evrov.

Da mi odškodnina kljub temu, da nisem bila niti dneva na bolniški pripada, mi je čisto po naključju povedala prijateljica, katere znanka je zaposlena pri podjetju poraVnava.si. Sama sem bila namreč prepričana, da mi odškodnina v tem primeru ne pripada. Prijateljica mi je posredovala kontakt ge. Monike, s katero sva v nekaj minutah prišli do zaključka, da bi mi za mojo precej blago poškodbo pri prometni nesreči odškodnina dejansko pripadala. V dobrem mesecu je bila odškodnina v višini 1200 evrov že na mojem računu. 

(Anja, Velenje)

Peter z novogoriške poslovalnice podjetja poraVnava.si mi je uredil vse potrebno, da je bila odškodnina za poškodbo rame, ki sem jo dobil pri prometni nesreči, odobrena. Sam sem bil zelo skeptičen, saj z dela nisem bil odsoten niti enega dneva, zaradi blagih bolečin sem obiskal samo urgenco, osebne zdravnice sploh ne. Odškodnina v višini 900 evrov je bila zato moje veliko presenečenje in še enkrat se zahvaljujem Petru in celotnemu podjetju poraVnava.si za strokovno, natančno in hitro vodenje celotnega postopka. 

(Jure, Nova Gorica)

Preverite, ali vam pripada odškodnina v dveh minutah! S klikom na povezavo izpolnite preprost vprašalnik in izvedeli boste, če in koliko odškodnine lahko dobite za svojo poškodbo.


Tudi ko mislite, vam odškodnina ne pripada

Ko pride do prometne nesreče smo najprej seveda v šoku, preplavi nas adrenalin – tudi, če je bil trk blag. Že pri večjih prometnih nesrečah se pogosto zgodi, da najprej bolečin niti ne čutimo, pojavijo se šele po nekaj urah ali dneh. In, če bolečine niso močne, osebnega zdravnika niti ne obiščemo oziroma si ne urejamo bolniškega staleža. 

Pomembno pa je, da kljub temu, da so bolečine minimalne, imate le manjšo prasko, modrico, neprijeten občutek v vratu, ramenih, nogah zaradi udarca... v 24-ih urah od prometne nesreče obiščete urgentni center, kjer poveste, da ste imeli prometno nesrečo ter želite pregled (rentgensko slikanje vratu, ramen, noge, roke...). S tem boste pridobili vsaj en izvid, ki bo dokazoval, da ste pri prometni nesreči zadobili (vsaj) blage oblike poškodbe, kar bo še dodatna »bonus« točka, da bo odškodnina na koncu vaša – tudi, če niste bili na bolniški.

PoraVnava.si | Avtor: Poravnava.si Poravnava.si
Odškodnina brez bolniške.

Odškodnina je lahko vaša tudi, če ste vi povzročitelj prometne nesreče

Zmotno je tudi prepričanje, da vam odškodnina v primeru, da ste povzročitelj prometne nesreče, ne pripada. Namreč, odškodnina je lahko vaša tudi, če ste prometno nesrečo zakrivili vi, a pod pogojem, da imate pri zavarovalnici sklenjeno zavarovanje AO+. Zavarovalnica vam bo priznala vse poškodbe, razen poškodbe mehkih tkiv ob hrbtenici (recimo nateg vratnih mišic), ravno tako ni priznan strah.

Nekatere zavarovalnice v primeru, da ste povzročitelj vi, ne priznavajo premoženjske škode, udarnin in odrgnin. Na tem mestu je vredno opomniti, da ima vsaka zavarovalnica svoje pogoje, izjeme in pravila, ki jih nato ob dodeljevanju odškodnine upoštevajo, zato se pri sklepanju zavarovanja AO+ o le-teh dobro pozanimajte.

Odškodnina je lažje dosegljiva s pravimi strokovnjaki

Da bo odškodnina v kar najvišji možni verjetnosti vaša, celoten postopek prepustite strokovnjakom. S svojimi večletnimi izkušnjami namreč zelo dobro vedo, kako, s čim in predvsem kaj izpostaviti kot tisto dejstvo, da vam bo odškodnina dejansko dodeljena.

Zato je še posebej pomembno, da – kadar zaradi poškodbe pri prometni nesreči niste bili na bolniški – se procesa ne lotite sami, saj boste skoraj zagotovo zavrnjeni. Pokličite na 080 13 14 ali kliknite na poraVnava.si in eden izmed naših izkušenih pravnikov vam bo pomagal, da bo odškodnina, ki si jo zaslužite, vaša.

Preverite, ali vam pripada odškodnina v dveh minutah! S klikom na povezavo izpolnite preprost vprašalnik in izvedeli boste, če in koliko odškodnine lahko dobite za svojo poškodbo.