Uporabno
4708 ogledov

Petka za počitnice v Atlantisu

Bazen
Preverite, kakšno novost ponujajo v Vodnem mestu Atlantis.

V sklopu počitniškega varstva lahko otroci, starejši od sedmih let, tudi prenočijo. Poleg vsakodnevnega varstva lahko enkrat v tednu doživijo tudi nepozabno doživetje spanja v šotorih ob tabornem ognju, nočnem kopanju, iskanju skritega zaklada, kinu pod zvezdami in drugimi nepozabnimi aktivnostmi.

Več o nepozabnem doživetju preverite TUKAJ.

Vodno mesto Atlantis | Avtor: Vodno mesto Atlantis Vodno mesto Atlantis
Poletni intenzivni tečaji v Vodnem mestu Atlantis so sicer namenjeni vsem otrokom, ki želijo utrditi ali nadgraditi svoje znanje plavanja. Takšno učenje poteka v majhnih skupinicah, v primerno globoki vodi, namenjeno pa je otrokom med tretjim in 15. letom starosti.

Izbirate lahko med sedmimi termini TUKAJ, ki so dolgi kar deset dni, čez vikende so otroci prosti. Plavalno predznanje ni potrebno, saj otroke na osnovi testiranje razdelijo v primerno skupinico, s katero bo nadgradil svoje znanje. Pred začetkom izpolnite e-prijavo TUKAJ.

Letos lahko izberete tudi počitniško teniško šolo, ki bo kombinacija plavanja in učenja tenisa. "Teniški del bo prilagojen otrokom in mladim od 4. do 15. leta, ne glede na njihovo teniško predznanje. Poudarek je na učenju tehnike in taktike udarcev, razvoju motoričnih sposobnosti skozi spretnostne poligone in zabavne teniške igrice," opisujejo v Atlantisu. Več o tej novosti TUKAJ

Ne podpirajo rokavčkov in napihljivih blazin

Vsak otrok ima drugačne potrebe in zahteve in od učitelja terja drugačen pristop. V plavalni šoli se s številom učiteljev glede na število otrok trudijo dosegati visoke standarde učenja plavanja, kar omogoča neposreden pristop k učenju plavalnih tehnik.

V plavalni šoli Atlantis spodbujajo uporabo plavalnih pripomočkov, saj jih smatrajo kot didaktični pripomoček: "Pomembno pa je, da je pripomoček stimulativen, torej da od otroka še vedno zahteva določeno količino gibanja oziroma vsaj lebdenja na vodi. Takšni pripomočki so torej črvi, ki omogočajo plovnost, počitek in so hkrati zanimivi otrokom zaradi svoje oblike in načina premikanja." 

Ne podpirajo pa uporabe napihljivih pripomočkov, kot so rokavčki in različne napihljive blazine, saj vzbujajo lažno varnost pri otroku ter neustrezno lego telesa na vodi. 

V plavalni šoli Atlantis in plavalnih tečajih zaradi raznolike infrastrukture bazenov zagotavljajo idealne pogoje za učenje plavanja vseh starostnih kategorij. Dodatna prednost pa je tudi veliko število brezplačnih parkirnih mest ter hiter in enostaven dostop iz vseh smeri, kakor tudi povezave javnega prevoza.

Kdaj začeti s plavanjem

"Dandanes lahko začnete s plavanjem vaših otrok, takoj ko se rodijo. V Plavalni šoli Atlantis pričnemo s plavalnim opismenjevanjem otrok že od starosti petih mesecev in več," pojasnjujejo v Atlantisu. Ob tem opozarjajo, da dojenčki in malčki niso dovolj motorično ali psihološko razviti za sledenje metodičnim navodilom učenja plavalnih tehnik, zato so cilji vadbe dojenčkov in malčkov v vodi vzbuditi jim ljubezen do vode in se ne učijo osnov plavalnih tehnik.

"Seveda vsi dojenčki in malčki kasneje potrebujejo formani plavalni tečaj, ko postanejo starejši, da osvojijo osnove plavalnih tehnik, ne glede na to, kako samozavestni so v vodi. Otrok, ki je v vodi zelo samozavesten in se ne boji izvajati aktivnosti v vodi, lahko veliko hitreje napreduje skozi metodiko učenja plavanja," pravijo.

Uvajanje otrok v vodo je za starše lahko stresno, saj otroke izpostavljamo nevarnosti: "Paziti moramo, da jih nagovarjamo mirno in razlagamo čim bolj nazorno, kar lahko za starše v dani situaciji pomeni še dodaten stres, ki ga otroci zaznajo, starši pa se morda ne zavedajo dolgoročnosti posledic siljenja otrok v vodo in tako lahko ustvarijo dolgotrajen strah oziroma odpor do vode."

Najbolj optimalen pristop k učenju plavanja je po njihovih zkušnjah težko določiti, saj je vsak otrok individualen: "V plavalni šoli Atlantis smo na osnovi dolgoletnih izkušenj pri izvajanju plavalnih tečajev razvili poseben program prilagajanja na vodo in učenja osnov plavalnih tehnik z metodo učitelj-starš-otrok, pri kateri je opazen hitrejši napredek v kasnejših fazah učenja plavanja. Otroke, ki opravijo takšen tečaj, torej že zelo zgodaj privadimo na vodo, sami pa so v njej bolj samozavestni, saj jim je to okolje poznano in ga povezujejo z igricami in zabavo v vodi."