Uporabno
2272 ogledov

Po nakupih brez denarnice

Mercator Saša Despot
Mobilna aplikacija Moj M z mobilno denarnico M Pay bo prihranila vaš čas in denar.

Uporaba pametnih telefonov je v porastu, po zadnjih podatkih statističnega urada RS ima tri četrtine uporabnikov mobilnih telefonov prav pametne različice.

Poleg osnovnih funkcij klepetanja in pošiljanja sms-ov ga večina uporablja za fotografiranje, brskanje po spletu, za budilko in koledar, kot navigacijo, za poslušanje glasbe in tako dalje.

Vse pogostejše je tudi plačevanje s pametnimi telefoni. Po napovedih strokovnjakov naj bi plačevanje z mobilnim telefonom v petih letih postalo najbolj priljubljen način plačevanja. Razmahu mobilnega plačevanja se je že lani pridružil tudi Mercator, saj je kot prvi živilski trgovec pri nas uvedel plačilno kartico na telefonu.

Mobilna aplikacija Moj M z mobilno denarnico M Pay omogoča vse ugodnosti Pika kartice na pametnem telefonu. Obe sta na voljo za vse pametne telefone, ne glede na operacijski sistem za vse vrste Pika kartic - modre bonitetne ter zelene in zlate plačilne kartice. Več o karticah TUKAJ.  

Pike, popusti, kuponi, nalepke, virtualni računi …

Nova funkcionalnost aplikacije Moj M je virtualni račun, ki ga prejmete ob plačilu nakupa v kateri koli živilski poslovalnici Mercator. Z virtualnim računom boste vse račune zlahka našli in jih imeli ves čas pri roki.

Če imate s seboj samo telefon in ste brez denarnice, lahko kljub temu kupite prigrizek ali plačate tedenski nakup, tako kot ste to počeli s svojo običajno Pika kartico. Z aplikacijo M Pay zbirate in unovčujete tudi pike, kupujete na odlog in obroke ter koristite popuste. Tudi vaše najljubše Pika kupone lahko enostavno koristite prek aplikacije Moj M. Odgovore na najpogostejša vprašanja o aplikicaji Moj M najdete TUKAJ. 

Mercator Pika | Avtor: Mercator Mercator

Pri blagajni boste z aplikacijo kupovali s kodo telefona ali brezstično prek sistema NFC do vrednosti 15 evrov. Ob nakupu boste odprli aplikacijo na telefonu, trgovki pokazali QR kodo vaše Pika kartice, s skeniranjem kode pa bo sistem prepoznal vašo kartico in nanjo pripisal pike.

Do zdaj si je aplikacijo Moj M naložilo več kot 100.000 uporabnikov, beležijo tudi več kot 30.000 zadovoljnih uporabnikov M Pay.

Aplikacija Moj M se bo še naprej razvijala in bo ponujala nove funkcionalnosti, kot sta Mobile M-sken, kjer si bo kupec lahko sam poskeniral izdelke in tako še pohitril svoj nakup. M Pay pa bo sčasoma postala prava mobilna denarnica, v kateri bo lahko uporabnik shranil vse svoje bančne in kreditne kartice.

Mercator Pika | Avtor: Mercator Mercator
Tudi zbrane E-NALEPKE bodo z aplikacijo samodejno zabeležene v Moj M. Nič več jih ni treba lepiti, ne boste jih izgubili ali pozabili, unovčite jih lahko kadar koli v obdobju določenega programa zvestobe, stanje nalepk pa lahko sproti preverite.

Kaj pa varnost?

V aplikaciji Moj M boste uporabljali kodo QR, ki se osvežuje vsaki dve minuti. Za prikaz kode kartice imate za dodatno zaščito posebno funkcijo, ki bo za vsako plačilo z vašo Pika kartico zahtevala vnos gesla, ki ste si ga izbrali ob registraciji in s katerim dostopate do aplikacije Moj M.

Svoj mobilni telefon imejte seveda zaščiten tudi z geslom PIN ali prstnim odtisom.

Ob plačilu z M Pay boste takoj po končanem nakupu na telefon prejeli tudi potisno sporočilo, ki vsebuje lokacija nakupa, število pridobljenih in novo stanje pik ter znesek transakcije.