Uporabno
102 ogledov

Poskrbite za zdravje svojih stopal

AN.NIKA AN.NIKA
Zaradi hitrega in stresnega načina življenja velikokrat pozabimo nase in na svoja stopala, ki nas nosijo celo življenje. Pomen zdravja stopal se poudarja šele zadnjih nekaj let prav zaradi spremembe načina življenja in težav, ki jih je to prineslo. V Centrih medicinske pedikure AN.NIKA že več kot 15 let skrbimo za zdrava stopala in prijetnejši korak brez bolečin.

Kdo je AN.NIKA?

Center medicinske pedikure AN.NIKA je svoja vrata odprl več kot 15 let nazaj v Celju. Začetnica metode dela in centrov AN.NIKA Vida Ozis je svoje znanje pridobila predvsem na podoloških klinikah v tujini. Skozi izobraževanje in delo se je srečevala z ogromno težavnih stopal in tako je razvila edinstvene metode dela, po katerih zdaj delajo v vseh Centrih AN.NIKA po Sloveniji. Vsakega posameznika je treba obravnavat celostno, ne rešujemo samo trenutnega problema na stopalih, temveč poiščemo vzrok za kaj je to tega sploh prišlo.

Neprimerna obutev, hiter tempo življenja in zapostavljanje zdravja stopal je najpogostejši vzrok za nastanek raznih problematik. Po mnogih letih srečevanja s tovrstnimi težavami z zdravjem stopal smo odprli tudi prvo franšizo v Sloveniji na področju medicinske pedikure, in sicer v Krškem. Kmalu za tem sta svoja vrata odprla še Centra AN.NIKA v Novi Gorici in v Mariboru. Veliko poudarjamo pomen nenehnega izobraževanja o negi in zdravju stopal ter kože, saj lahko le tako ohranjamo visok nivo storitve in izdelkov AN.NIKA.

AN.NIKA | Avtor: AN.NIKA AN.NIKA

Naše poslanstvo je pomagati ljudem

V centrih AN.NIKA smo edini v Sloveniji, ki imamo za reševanje različnih problematik stopala razvite lastne AN.NIKA metode. Že več kot 15 le uspešno rešujemo vraščane nohte z medicinsko sponko, glivična obolenja, kurja očesa in bradavice ter vam tako povrnemo zdrava stopala in prijeten korak. Z redno strokovno opravljeno pedikuro lahko odpravimo veliko težav na stopalih, preprečimo nastanek novih in ohranjamo stopala zdrava. Največja napaka, ki jo delamo ljudje je, da čakamo da se stanje težava na stopalu izboljša samo od seme. S tem ne samo, da situacijso še slabšamo, temveč je potem tudi čas zdravljenja lahko dosti daljši kot bi bil sicer. Redno svoja stopala pregledujte in pri pojavu težav poiščite pomoč strokovno usposobljenega pedikerja.

Velik pomen dajemo tudi dobrodelnosti, zato vsaj dvakrat letno doniramo del naših sredstev različnim dobrodelnim organizacijam in ustanovam.

AN.NIKA | Avtor: AN.NIKA AN.NIKA
AN.NIKA | Avtor: AN.NIKA AN.NIKA

Uspešno rešujemo glivična obolenja nohtov že več kot 15 let

Glivice na stopalih niso le rumeno obarvanje nohtov. V telo sproščajo toksine, ki negativno vplivajo na naš imunski sistem, zato je izredno pomembno, da že danes začnemo poskrbimo za vitalnosti svojih stopal. Raziskave so pokazale, da obstaja korelacija med glivičnimi okužbami na nohtih in rakavimi obolenji, odpovedjo ledvic in pokanjem žil.

Glivično okužbo nohtov prepoznamo po rumenih in zadebeljenih nohtih, srbečem obnohtju, krhkih nohtih, neprijetnem vonju stopal in belih lisah na nohth.

Že več kot 15 let se pri svojem delu medicinske pedikure vsakodnevno srečujemo z glivičnimi obolenji nohtov, zato smo razvili lasten produkt NAILODON obnovitveni lak pri glivičnem obolenju nohtov. Bazira ne le na eni ali dveh, temveč treh edinstvenih antimikotičnih sestavinah-eteričnih olj čajevca, timijana in klinčkov. NAILODON, bo vašim nohtom zopet povrnil čvrstvo strukturo, lep videz in odpravil nepravilnosti, ki so lahko posledica glivičnega ali bakterijskega obolenja nohtov.

AN.NIKA | Avtor: AN.NIKA AN.NIKA

Najučinkovitejša pomoč pri vraščenih nohtih je medicinska sponka

Vraščen noht je problematika sodobnega sveta, ki prizadene ogromno ljudi. Noht se začne najpogosteje vraščat zaradi nepravilnega striženja, neprimerne obutve, poškodbe nohta ali dednosti. Z metodo AN.NIKA lahko najučinkovitejše saniramo vraščen noht in poskrbimo za zdravje vaših stopal.

Sanacija vraščenih nohtov po metodi AN.NIKA vam omogoči:

  • popolno odpravo bolečin po namestitvi sponke
  • ponovno, normalno vzpostavljeno rast nohta
  • ohranite estetski videz nohta, saj po končani sanaciji ni sledu o pretekli vraščenosti (kot je po operativnem posegu)
  • strokovno obravnavo, saj je metoda AN.NIKA razvita na podlagi več kot 15 let izkušenj pridobljenih predvsem v tujini (Nemčiji, Italiji, Avstriji…)
  • lahkoten korak in zadovoljno življenje brez bolečin

Da preprečimo nastanek vraščanja nohta in ohranimo svoja stopala zdrava lahko naredimo ogromno tudi sami. Pozorni moramo bit, da si nohte štrižemo samo »naravnost«, saj s tem preprečimo rast špičk v obnohtje.  Obutev, ki jo nosimo mora bit dovolj široka in iz naravnih materialov, ki dihajo.

Ogromno ljudi pravi, da sploh ne vedo za svoja stopala, dokler se ne pojavijo problematike. Poskrbite za zdrava stopala že danes in naj bo vaš korak prijeten.

AN.NIKA | Avtor: AN.NIKA AN.NIKA