Uporabno
2078 ogledov

Prepustite se užitkom v postelji z erotičnimi pripomočki!

Svet erotike Svet erotike
Za zdravje skrbimo s prehrano in športom in če nam to še ni dovolj, posežemo po prehranskih dopolnilih. Po drugi strani sproščamo stres z meditacijo, jogo in drugimi sprostitvenimi tehnikami. Toda, ali se zavedamo, da je pomemben del našega zdravja tudi pestra spolnost? Zakaj ne bi poživili aktivnosti v spalnici in popeljali svojega počutja na nov nivo? Čas je, da vzamemo stvari v svoje roke!

Kar štirje od petih ljudi pravijo, da se počutijo srečnejše in bolj sproščene po dobrem orgazmu. Dotik sprošča endorfine, hormone sreče, in zato je pomembno, da poskrbimo za svojo dozo sreče vsak dan. Redno si je treba vzeti čas zase, za svoj duševni mir in seveda za svoje telo. Sem sodi tudi spolnost v vseh oblikah, ki nas veselijo. To je prav tako čas, ki ga investiramo v svoje zdravje in dobro počutje.

Uporaba erotičnih pripomočkov ima poleg popestritvene vloge tudi nekaj presenetljivih medicinskih učinkov. Zelo pozitivno namreč vplivajo na počutje žensk v menopavzi, ki se soočajo z bolečinami, suhostjo nožnice in nizkim libidom. Uporaba majhnih in vitkih vibratorjev z lubrikantom namreč povečuje prekrvavitev nožnice, jo nežno masira in sprošča, da pri spolnem odnosu ni več toliko neugodja. Pri nekaterih ženskah v menopavzi so zaznali tudi ugoden vpliv na spanec in zmanjšanje nočnega potenja.

seks, spolnost | Avtor: Profimedia Profimedia

Po drugi strani pa erotični pripomočki pomagajo ljudem, ki jim določena zdravila, kot so antidepresivi, zdravila za srce ali krvni tlak, znižujejo spolno funkcijo in užitek.

Vsekakor pa seks z igračkami nikoli ni dolgočasen. Naj bo orgazem v lastni režiji, v dvoje ali kako drugače – posteljne aktivnosti so lahko vedno bolj zabavne, če so prisotni tudi erotični pripomočki. In danes je ponudba igrač za odrasle prav neverjetna.

Erotični pripomočki

Predal nočne omarice je lahko kaj hitro poln raznovrstnih igrač in pripomočkov, saj dobro založena erotična trgovina ponuja vse, kar si srce poželi in kar vzburja domišljijo.

Pobrskajmo torej po policah ter si poglejmo nekaj najbolj priljubljenih kategorij izdelkov, ki lahko popestrijo naše spolno življenje.

Vibratorji, dildoti in stimulatorji

Ko govorimo o erotičnih pripomočkih, zagotovo najprej pomislimo na vibratorje. Njihova priljubljenost ni naključna, saj ženskam pomagajo, da se sprostijo, si izboljšajo razpoloženje in celo omilijo menstrualne krče. No, bodimo pošteni – dober vibrator imamo predvsem zato, da poskrbi za nebeške užitke.

Svet erotike | Avtor: Svet erotike Svet erotike

Z različnimi programi vibriranja in masiranja poskrbi za njeno in tudi za njegovo zadovoljstvo. Še zdaleč niso ti pripomočki rezervirani zgolj za samska dekleta!

Dildoti in drugi stimulatorji so sicer res bolj namenjeni ženskim užitkom, a se odlično obnesejo tudi pri igri v dvoje. Domišljija tukaj nima omejitev.

Masturbatorji in obročki

Prva izbira moških so ponavadi obročki za penis, ki stopnjujejo vzburjenost in podaljšujejo erekcijo. Lahko so zgolj minimalistični silikonski dodatki, lahko pa so še vibracijski, ki dodatno stimulira njega in njo.

Masturbatorji pa so namenjeni simulaciji spolnega akta med solo akcijo. Običajno so narejeni iz mehkega silikona, ki lahko zelo realistično simulira vse vrste penetracije. Zaradi kompaktnega oblikovanja in preprostega čiščenja so odlični pripomočki za uporabo praktično kjerkoli.

Spolnost | Avtor: Profimedias Profimedias

Geli in lubrikanti

Brez njih skorajda ne gre! Geli in lubrikanti so lahko narejeni na vodni ali silikonski osnovi, njihova naloga pa je vlaženje in boljše drsenje

Običajno so primerni za uporabo z različnimi erotičnimi pripomočki, hkrati pa so prijetni in varni za stik s kožo in sluznico. Poleg gelov za splošno rabo imamo še specialne analne lubrikante in stimulacijske lubrikante, ki okrepijo občutke in vodijo do močnejših orgazmov.

Za dodatno popestritev poskrbijo še lubrikanti z dodanimi aromami, tako da so oralni užitki še bolj sladki. Če pa vas tudi med rjuhami skrbi za okolje, je mogoče dobiti veliko naravnih, bio in veganskih izdelkov.

Analni stimulatorji

Če vam klasika ni dovolj, potem se splača raziskati užitke analnega seksa z igračkami vseh oblik, barv in velikosti. Ponudba obsega analne čepe in kroglice za začetnike ter različne stimulatorje za izkušene.

Svet erotike | Avtor: Svet erotike Svet erotike

Pomembno je, da to področje raziskujemo počasi in z občutkom, pri čemer so nam v veliko pomoč primerni erotični pripomočki.

Oblačila in dodatki

Občutki, ki jih daje erotično perilo, so neprecenljivi. Že s tem, da pod običajno obleko skrivate nekaj divjega, lahko sebi in partnerju podžge domišljijo. Naj gre za nežno in romantično čipko,  vročo rdečo barvo ali divji vinil, oblačila in dodatki ustvarjajo zgodbo, ki znova in znova izboljša ljubezensko življenje. 

Zapeljivi kompleti, ki jih lahko nosite vsak dan, močno vplivajo na samozavest. Če pa smo bolj pustolovski, si lahko nadenemo kostum za igro vlog, to pa nadgradimo z oblačili za BDSM. Pri vsem tem je pomembno, da se tako moški kot ženske v oblačilih počutijo udobno in predvsem seksi. Poudariti svoje atribute in vedeti, kaj nas naredi najbolj poželjive, je tista prava začimba za odnos.

Naj bodo mrežaste nogavice, preprosta erotična igračka, gel z okusom jagode ali tangice, ki jih lahko pojemo – pomembno je, da se v spolnosti sprostimo in uživamo ter si privoščimo nekaj novega.