Uporabno
1864 ogledov

Prihodnost je tukaj. Bomo kontaktne leče primorani nositi prav vsi?

moje-lece.si moje-lece.si
Znanstvenofantastični filmi niso več tako daleč od resničnosti. No, vsaj nekateri ne. Preko zgodb in prikazanih inovativnih tehnoloških idej, ki nas fascinirajo in se nam zdijo popolnoma nerealne, se počasi navajamo, kaj nam bo prinesla prihodnost, ki je bližje, kot pa si večina izmed nas predstavlja.

Prihodnost je pravzaprav tukaj, glavno vlogo pa predstavljajo zasloni, ki so že danes povsod okrog nas. Doma, v službi, v javnem prevozu in ob bolj prometnih cestah, povsod smo obkroženi z zasloni. V nekaterih situacijah po naši izbiri, v nekaterih pa izbire niti nimamo.

Čeprav svet konstantno napreduje na področju tehnologije, se naravni zakoni ne bodo nikoli spremenili. Eden izmed teh je ta, ki govori, da ima vsaka stvar, v kateri pretiravamo, svoje negativne učinke na nas same. Tako je tudi z zasloni, iz katerih prihaja modra svetloba, ki negativno vpliva na naše zdravje in zdravje naših oči.

Kaj je modra svetloba

Čeprav modra svetloba v osnovi spada v naravni svetlobni spekter, se glavna težava skriva v tem, da v današnjem svetu svoje oči preveč izpostavljamo modri svetlobi. To je posledica prekomernega gledanja v najrazličnejše elektronske zaslone. Delo na računalniku, gledanje televizije ter uporaba mobilnih naprav in tablic namreč negativno vpliva na zdravje naših oči, saj modra svetloba, ki prihaja iz zaslonov moti naš cirkadialni ritem, oziroma, povedano po domače, naš cikel spanja. To vpliva na to, da naše telo začne menjati dan in noč, kar pomeni, da imamo zvečer težave s spanjem, naš spanec pa je slabši, kar posledično vpliva na večjo utrujenost, ko se zbudimo. Poleg spanja pa modra svetloba škoduje tudi našim očem in kot taka povzroča glavobole ter pojav suhih in rdečih oči, v ekstremnih razmerah pa lahko vpliva tudi na hujše težave z vidom.

moje-lece.si | Avtor: moje-lece.si moje-lece.si

Kako se lahko zaščitimo

Da bi bolje spali in se izognili glavobolom ter utrujenim očem, bi se morali izogniti uporabi elektronskih naprav ali pa njihovo uporabo zmanjšati, ker pa živimo v letu 2020, ko je to lažje reči, kot pa storiti, moramo rešitev poiskati drugje.

Zahvaljujoč spletni trgovini moje-lece.si je rešitev za ta problem že tukaj. Rešitev se skriva v filtrih za zaščito pred modro svetlobo, ki jih lahko vgradimo v korekcijska očala, uporabniki kontaktnih leč pa boste nedvomno veseli novice, da imamo v Sloveniji na voljo tudi prve dnevne kontaktne leče z zaščito pred modro svetlobo z imenom TopVue Blue Blocker.

Kontaktne leče TopVue Blue Blocker

TopVue Blue Blocker so izjemno kvalitetne dnevne leče, ki imajo kar 55% vsebnost vode. Ko temu dodamo še najnovejšo tehnologijo Aqua Safety Shield Layers (ASSL), za rezultat dobimo ene izmed najbolj udobnih leč na trgu, ki vam zagotavljajo udobno nošenje čez cel dan.
Glavna lastnost, ki leče TopVue Blue Blocker deli od ostalih je nedvomno njihova sposobnost filtriranja modre svetlobe, ki prihaja iz različnih elektronskih naprav.

Na ta način uspešno blokirajo modro svetlobo ter posledično ščitijo vaše oči in pomagajo uravnati vaš cirkadialni ritem, kar se bo odrazilo v splošno boljšem počutju in lažjem ter kvalitetnejšem spancu.

moje-lece.si | Avtor: moje-lece.si moje-lece.si

Vaše oči še nikoli niso bile tako zaščitene

Zahvaljujoč filtru proti modri svetlobi, vam dnevne leče TopVue Blue Blocker omogočajo dvojno zaščito oči, kar vam trenutno ne nudijo nobene druge leče. Poleg zaščite proti modri svetlobi imajo leče TopVue Blue Blocker vgrajen tudi UV filter, ki naše oči ščiti pred škodljivimi UVA in UVB žarki.

Razvoj tehnologije ima ogromno pozitivnih lastnosti in v veliko primerih lajša naša življenja, je pa potrebna previdnost, saj velikokrat ne poznamo dovolj dobro vseh stranskih učinkov, ki se znajo pojaviti z zamikom, kar vpliva na to, da je njihovo odkrivanje še težje. Zahvaljujoč spletni trgovini moje-lece.si bo za zdravje naših ter kvaliteto našega vida še naprej izjemno dobro poskrbljeno.