Uporabno
30 ogledov

Substral – ljubezen do narave – odgovornost do narave in skupnosti

Substral Substral
Glavno vodilo blagovne znamke Substral je spodbujati vsakega med nami, da si ustvari svojo zeleno oazo, v kateri bo užival-a. To je lahko velik zelenjavni vrt, trata ali le vrtiček na balkonu, ozelenjena dnevna soba. Vaša zelena oaza bo ugodno vplivala na vaš odnos do sebe, drugih in planeta Zemlje.

Strokovnjaki že dolgo potrjujejo, kako pomembno za človeka je, da ima stik z zelenimi površinami in rastlinami nasploh. Zakaj?

  • Ugotovljeno je, da dostop do zelene površine in prisotnost rastlin izboljša spanec in zmanjša stres, poveča srečo in zmanjša negativna čustva, spodbuja pozitivne družbene interakcije in celo pomaga ustvariti občutek smisla življenja.
  • Bivanje v zelenem okolju spodbuja različne vidike razmišljanja, vključno s pozornostjo, spominom in ustvarjalnostjo.
  • Otroci, ki imajo stik z rastlinami ali imajo le dostop do zelene površine, imajo boljšo koncentracijo, boljše učne rezultate in lažje prenašajo stres.
  • Znanstveniki so ugotovili, da imajo zelene rastline in zelene površine zdravilni učinek na kognitivno izčrpanost, ker rastline sproščajo širok nabor dražljajev, ki zagotavljajo obnovitveno senzorično okolje, ki blaži utrujenost pozornosti. (United Nations Environment Programme and UNEP partner agency GRID-Arendal).

Substral – gradimo boljšo prihodnost

Evergreen Garden Care, ki je lastnik blagovne znamke Substral, je vodilni proizvajalec izdelkov za nego vrta izven Severne Amerike.

Podjetje Evergreen Garden Care je sprejelo nekatere usmeritve, ki prispevajo k izboljšanju odnosa do planeta Zemlje. S tem izkazuje tudi odgovornost do kupcev izdelkov Substral. Vsak posamezni izdelek Substral zato odraža te nazore.

Zeleni ogljični odtis

Prvi med njimi je zmanjševanje emisije CO2 in nevtralen ogljični odtis.

Podjetje Evergreen Garden Care spremlja in meri emisije CO2 v lastni proizvodnji. Zaveda se, da je za resnično trajnost potreben celosten pristop v celotnem podjetju, zato svoje procese gleda z različnih vidikov.

Nevtralen ogljični odtis podjetje izravna tako, da letno posadi 15.000 dreves v vseh državah v razvoju.

Aktivno obnavljanje šotišč

Zavezanost k trajnosti podjetje dopolnjuje z odgovornim odnosom in obnavljanjem šotišč. Aktivno si prizadeva povečati količine alternativnih surovin v substratih in zmanjšanju količin uporabljene šote.

V nekaj letih bo podjetje Evergreen Garden Care zmanjšalo na minimum ali celo umaknilo šoto iz substratov svoje vodilne znamke Substral. Tako v trgovinah že lahko kupite Substral substrate brez šote. In se pridružite globalni aktivnosti zoper zmanjševanje šotišč.  

Substral – spodbujamo ljubezen do narave

Skrb do okolja izvira iz ljubezni vsakega posameznika do narave. In prav to želi spodbujati blagovna znamka Substral. Ponudba izdelkov je široka: gnojila za travo, semena za travo, izdelki za zatiranje škodljivcev in zaščito rastlin.

Kar 90% inovativnih raziskav pri razvoje novih Substral izdelkov, se nanaša na naravne, organske ali biološke izdelke. S tem pa ne želimo, da bi bili izdelki manj učinkoviti. Nasprotno, dosegajo enake ali še boljše rezultate kot sintetično pridobljeni.

Substral | Avtor: Substral Substral

Ekološki vrtni izdelki so prihodnost

Vrtnarji vse pogosteje iščejo okolju prijaznejše načine za oskrbo vrtov. Vse več vrtičkarjev uporarablja izdelke brez šote, 100% ekološke, izdelke brez pesticidov in izdelke, ki so varni za otroke in živali.

Substral se zavezuje k ustvarjanju izdelkov, ki so tako varni kot učinkoviti. Predvsem pa želi, da izpolnjujejo potrebe vas, vrtnarjev. Sestavine v izdelkih so skrbno izbrane.

Preden pride izdelek Substral v trgovine, je več let testiran v raziskovalnih postajah po vsem svetu. Pri tem pa je zagotovljena skladnost vsakega izdelka z varnostnimi predpisi in standardi.

Leta 2021 je Substral lansiral linijo izdelkov Substral Performance Organics, ki je 100% ekološka. Linija zajema gnojila in substrate z odlično učinkovitostjo iz popolnoma ekoloških sestavin.

Substral gnojila

Dobro gnojilo optimalno podpre rast in razvoj vaših rastlin in jim zagotavlja točno toliko hranilnih snovi kot jih potrebujejo. Gnojila Substral zagotavljajo obilno cvetenje, pospešujejo rast plodov, dvigujejo odpornost trave, zelenjave ali sobnih rastlin. Rezultat so močne, cvetoče in bujno rastoče rastline.

V široki ponudbi Substral izdelkov boste našli tako tekoče gnojilo, gnojilo v granulah ali gnojilne palčke. Visoko specializirana gnojila za travo delujejo na način dolgotrajnega sproščanja hranil. To pomeni, da se sestavine iz gnojila sproščajo počasi pod vplivom ustrezne temperature in vlage.

Gnojila za travo Substral

Segmentu trave dajemo pri Substralu veliko pozornost. V asortimanu boste našli univerzalna kot tudi specializirana gnojila za travo. Naj kot primer omenimo SUBSTRAL ‘JESEN’ gnojilo za travo z dolgotrajnim delovanjem, ki ga v jeseni potrosite po trati. Gnojilo učinkuje tako, da oskrbi trato s kalijem, da se okrepi po poletni pripeki in se hkrati pripravi na nizke zimske temperature. Gnojilo pa vsebuje tudi dušik, ki se bo spomladi pod vlivom zvišanih temperatur začel sproščati iz gnojila in okrepil travo.

Organska gnojila 

Posebej pomemben segment gnojil Substral so organska gnojila. Edinstvena formula gnojila iz izključno organskih sestavin, je oblikovana več let. Le tako lahko izdelek dosega vrhunske rezultate na vašem vrtu. 

Organska gnojila so oblikovana tako, da zadostijo posamezni vrsti rastlin. Substral Naturen BIO tekoče gnojilo za paradižnike je specialno gnojilo za paradižnike iz 100% rastlinskih (veganskih) sestavin.

Naj še enkrat omenimo Substral Performance organics gnojila, na katere smo še posebej ponosni. So 100% organska gnojila v obliki granul in v tekoči obliki. Zahvaljujoč posebni formuli, izboljšano stanje rastline lahko očitno vidite že po 7 dneh uporabe teh gnojil.

Ostala gnojila za rastline

Substral bo poskrbel za vse vrste vaših rastlin. Gnojila za lončnice vplivajo na videz in zdravje sobnih rastlin. Gnojila za balkonske rastline optimalno prehranijo vaše rastline, da so močne in bujno cvetijo. Gnojilne palčke so oblikovane za vse tiste, ki se vam zgodi, da 'pozabite' na vaše rastline. Gnojilo v obliki palčk se nadzorovano sprošča počasi in glede na potrebe rastline.

Substral seme za travo

Naj se pohvalimo, da Substral semena za travo v segmentu trate dosegajo izvrstne rezultate. Substral semena za trato so skrbno izbrana in preverjena na izjemno obremenjenih travnih površinah, kot so športna igrišča in stadioni. Le travne mešanice, ki so po močnih obremenitvah ostala v dobrem stanju, so dovolj dobra tudi za vašo trato.

Substral travne mešanice so oblikovane z mislijo na vašo trato. Če je vaša zelenica pretežno v senci, boste izbrali Substral 'Senca' travno mešanico. Če pa je pretežno na soncu, boste izbrali seme za travo Substral 'Sonce'. Če imate izjemno obremenjeno trato, boste izbrali seme Substral 'Šport in špas'. Če pa morate travo posejati le na prazna mesta, boste kupili Substral 'SOS'.

Trava, ki se sama obnavlja je eden od Substral ikoničnih izdelkov.

Semena za travo Substral so obložena, kar omogoča boljši stik z zemljo. Hranila in glineni material iz obloge pa spodbujajo seme h kalitvi in razvoju.

Substral | Avtor: Substral Substral

Substral zaščita

Na vaše sobne in vrtne rastline preti veliko nevarnosti. Sem spadajo zajedavci, glive, pleveli.

Močan Substral segment so izdelki za zaščito rastlin pred škodljivci in boleznimi. Pripravki temeljijo na naravnih sestavinah in so v večini že pripravljeni za takojšnjo uporabo. Recepture so preverjene in zagotavljajo dolgotrajen ter hiter učinek.

Insekticidi so namenjeni boju proti žuželkam, ki izčrpavajo rastline. V ponudbi so specialno oblikovani insekticidi za posamezno vrsto žuželk. Substral insekticidi so razviti z mislijo na mravlje, drugi pa proti listnim ušem, vinskim mušicam, koloradskim hroščem, pajkom, polžem, komarjem. V ponudbi so tudi insekticidi za okrasne rastline, zelenjavo in sadje.

Ekološki segment za zaščito doma in vrta je še posebej dobro zastopan. Substral Naturen linija zaščita vam omogoča, da se znebite žuželk brez uporabe škodljivih kemikalij.   

Zaključek

Blagovna znamka Substral zajema različne segmente izdelkov za vrt. Velik poudarek daje Substral izdelkom iz organskih BIO sestavin. Substral Naturen in Substral Performance Organics sta liniji izdelkov iz večino ali popolnoma organskih sestavin.

Zelo močan segment pri Substral je tudi segment trave. Tako mešanice semen za trave kot tudi gnojila za travo, sredstva za zatiranje mahu in plevelov.

Klasičen segment Substral pa so mineralna gnojila za vrt, specialna gnojila za posamezne vrste rastlin. Tudi organske in specialne zemlje pri Substralu venomer nadgrajujejo ter izboljšujejo kvaliteto.

Izberite Substral, saj boste izbrali kvalitetne in preverjene izdelke, ki bodo povečali vaše zadovoljstvo pri oskrbi in negi vaše zelene oaze.