Uporabno
50 ogledov

Televizorji za nogometne navdušence

Enaa Enaa
Če ste nogometni navdušenec, obstaja en kos tehnologije, ki je bistvenega pomena za vaše uživanje v igri: televizor. Vendar pa za ogled svetovnega prvenstva v nogometu ne bo zadostoval kateri koli stari televizor. Potrebujete takšnega, ki je posebej prilagojen za gledanje nogometa oz. športnih prenosov. Tukaj je nekaj funkcij, na katere morate biti pozorni pri nakupovanju novega televizorja.

Prvič, kakovostna slika je bistvena za gledanje nogometa. Poiščite televizor z ločljivostjo 1080p ali 4K ter LED osvetlitvijo ozadja, saj vam bodo takšni televizorji zagotovili najbolj jasno sliko. LED osvetlitev ozadja je funkcija, ki jo zdaj vključuje veliko televizorjev. Zagotavlja svetlejšo in bolj živahno sliko kot tradicionalna osvetlitev ozadja. To je še posebej pomembno za gledanje nogometa, saj je brez tega težko videti svetle barve in dogajanje na nogometnem igrišču.

4K televizorji postajajo vse bolj priljubljeni in to z dobrim razlogom. Ponujajo najboljšo kakovost slike med vsemi vrstami televizorjev, ki so na voljo na trgu. Če iščete absolutno najboljšo izkušnjo pri gledanju nogometa, je 4K TV prava izbira. 4K televizorji so lahko nekoliko dražji od drugih vrst televizorjev, vendar so vredni naložbe. Ne samo, da zagotavljajo osupljivo sliko, ampak postajajo tudi vse bolj cenovno dostopni. Če torej iščete nov televizor in se želite zabavati ob odlični sliki, je 4K televizor vaša najboljša izbira.

Nato se prepričajte, da ima televizor visoko stopnjo osveževanja. Hitrost osveževanja je število posodobitev slike na zaslonu na sekundo. To je pomembno, ker vpliva na gladkost slike. Televizorji z višjo hitrostjo osveževanja bodo imeli manj zameglitve gibanja, kar je bistveno za gledanje hitrih športov, kot je nogomet. 120 Hz je najvišja hitrost osveževanja, ki je trenutno na voljo - in to je tisto, kar bi morali iskati, če želite najboljšo možno izkušnjo pri gledanju nogometa. Nekateri televizorji ponujajo še višje stopnje, do 240 Hz, vendar so lahko pregrešno dragi. Če imate omejen proračun, je 120 Hz še vedno najboljša izbira.

Želeli boste najti televizor s širokim kotom gledanja, da boste lahko videli dogajanje ne glede na to, kje v sobi sedite. Poiščite modele s tehnologijo IPS (in-plane switching), ki zagotavlja širok vidni kot in minimalno barvno popačenje.

Če iščete televizor, ki vam bo omogočil najboljšo možno izkušnjo pri gledanju nogometa, vam priporočamo, da izberete model z diagonalo najmanj 140 cm (55 palcev). To vam bo zagotovilo veliko prostora na zaslonu, kar bo olajšalo ogled vsega dogajanja in podrobnosti na zelenici. Če je prostor težava ali če ne želite porabiti preveč denarja za nov televizor, je manjši model morda boljša možnost. 107 cm (42-palčni) televizor bi moral biti več kot primeren za gledanje večine nogometnih tekem. 

Še ena pomembna lastnost, ki jo morate upoštevati pri nakupu TV-ja za spremljanje nogometa, je kakovost zvoka. Poiščite televizor z vsaj dvema vgrajenima zvočnikoma in podporo za sisteme prostorskega zvoka, kot je Dolby Atmos. Tako boste poskrbeli, da ne boste zamudili nobenega komentarja svojih najljubših športnih komentatorjev. Številni najboljši televizorji imajo vgrajene zvočnike, ki zagotavljajo spodobno kakovost zvoka. 

Enaa | Avtor: Enaa Enaa

Če pa iščete nekaj še boljšega, je na voljo veliko zunanjih zvočnih sistemov, ki bodo močno izboljšali vašo zvočno izkušnjo. Soundbar gre z roko v roki s kakovostnim televizorjem. Verjetno je soundbar najlažji način za izboljšanje zvoka iz vašega televizorja, da dobite popolno izkušnjo nogometnega stadiona. V teh škatlah podolgovate oblike je nekaj majhnih zvočnikov in nizkotonec. Soundbar preprosto postavite pod televizor ali na stojalo za televizor. Enostaven je za namestitev, brez navlake in (kar je najpomembneje) zveni odlično.

Dober zvok vas bo popeljal naravnost v središče dogajanja. Poslušajte udarec žoge in rjovenje množice v pravem stereo zvoku levo in desno od vas. Z virtualnim prostorskim zvokom bo vsaka tekma še bolj poglobljena. Počutili se boste skoraj tako, kot bi sedeli na stadionu. Za razliko od tistih, ki bodo tekme nogometnega prvenstva v Katarju spremljali v živo in so pod prepovedjo alkohola, pa si lahko vi privoščite tudi pločevinko piva.

Končno na želenem televizorju poiščite pametne funkcije, kot so: aplikacije za pretakanje vsebin, glasovne kontrole in Bluetooth povezava. Te funkcije vam bodo omogočile preprosto povezavo vašega televizorja z drugimi napravami in dostop do vaših najljubših storitev pretakanja glasbe ter videa. Če upoštevate te nasvete, lahko najdete popoln televizor za spremljanje nogometa v udobju vašega doma. S pravim modelom boste lahko kar najbolje izkoristili vsako tekmo.