Uporabno
5230 ogledov

Test: So to res daleč najudobnejša športna oblačila na trgu?

Maraton Sportswear Maraton Sportswear
Slovenijo zadnje leto osvaja nova blagovna znamka športnih oblačil, Maraton Sportswear, ki pa je v svetu prisotna že dolgo – skoraj 20 let. Tako imamo zdaj tudi pri nas na voljo že res ogromno različnih športnih znamk, od tistih ugodnejših do pregrešno dragih. Ker smo Slovenci pogosto nezaupljivi do novih stvari, smo oblačila Maraton Sportswear testirali v praksi.

Maraton Sportswear | Avtor: Maraton Sportswear Maraton Sportswear

S kodo MARATON20 si zagotovite svoje prečudovite kose znamke Maraton Sportswear po znižani ceni! Za kakovostne in neverjetno udobne pajkice boste odšteli tudi samo 16 evrov! V ponudbi pa imajo še mnogo drugega: tako za ženske, moške kot tudi otroke. Nakup opravite TUKAJ.

Maraton Sportswear | Avtor: Maraton Sportswear Maraton Sportswear

Vsi, ki se ukvarjate s športom, profesionalno ali rekreativno, veste, kako pomembno je med treningi nositi udobna in kakovostna oblačila. Da vas nikjer nič ne tišči, da se ne vidijo zaplate znoja, da vam je med vadbo čim bolj udobno. Ni hujšega, kot tisti občutek, da vas pajkice tiščijo, čeprav ste zagotovo kupili dovolj veliko številko. Ali da se vam pod pazduhami že nekaj minut po začetku vadbe zarišejo mokre zaplate, saj vaša majica ne vpija dobro znoja in začne že med treningom neprijetno zaudarjati.

Dandanes imamo potrošniki na voljo mnogo različnih znamk športnih oblačil, a kaj v poplavi vse ponudbe izbrati? Je logika, da je dražje zagotovo tudi udobnejše in bolj kakovostno, res prava? In če je že nekaj kakovostno in udobno, je lahko hkrati tudi modno, privlačno na pogled, kar je pomembno sploh pri pripadnicah nežnejšega spola, tudi ko gre za športna oblačila?

[video: 10738 / ]


Ko se združijo udobje, kakovost in unikatnost …

Blagovna znamka Maraton Sportswear se na trgu pojavlja že od leta 2004 in je razširjena povsod po svetu. Svoje izdelke ponuja športnim navdušencem v skoraj 50 državah, od lanskega leta pa je prisotna tudi v Sloveniji. Njen cilj je, da z visoko kakovostnimi materiali, skrbno oblikovanimi kroji in unikatnimi dizajni postane ena vodilnih blagovnih znamk. Ponaša se namreč z udobjem, kakovostjo in unikatnostjo, nudi pa najrazličnejša športa oblačila tako za ženske kot moške in tudi za otroke. Bodisi za rekreacijo oziroma šport bodisi za prosti čas. 

Pa vse to drži tudi v praksi? Tokrat smo to preverili s pomočjo posameznikov iz našega uredništva, njihovih družinskih članov in prijateljev. Pajkice, spodnje in zgornje dele trenirk ter kratke majice oziroma tope smo nosili na različnih aktivnostih več tednov in v oceni smo si enotni: to je neverjetno lepa in kakovostna športna linija po nadvse dostopnih cenah.

Zakaj si ne bi svojih Maraton oblačil zagotovili tudi vi? Pravkar so v spletno trgovino dodali čisto novo kolekcijo, s kodo MARATON20 pa boste naši bralci dobili 20 % popusta na prav vse kose Maraton Sportswear – tako tiste že znižane iz stare kolekcije kot na pravkar prispela oblačila iz nove kolekcije. Ne oklevajte in opravite svoj nakup z aktualno kodo TUKAJ!
1/7
Maraton Sportswear


Izkušnje uporabnikov: Oblačila, ki so kot 'druga koža'

Anja, joga in tek:

Sama imam rada lepe barve in udobna oblačila. Nekaj, da se hitro oblečem, da pohajkujem skupaj z družino in sem lepo urejena, hkrati pa se lahko neomejeno gibam – pa ne le na sprehodih, tudi ko se odpravim na jogo ali tek v bližnji gozd. In to je Maraton Sportswear: prečudovita oblačila, res noro lepe malenkosti, zadrga, napisi, barve, šivi ...

Denis, športna oblačila za doma in za v službo:

Sam nisem ljubitelj trenirk, razen v primeru kakšne aktivnosti. Ko mi je žena poskusno naročila hlače in jopico Maraton, sem bil vesel. Že po slikah sem videl, da je lep dizajn in da bom oboje z veseljem nosil na sprehodih v gozdu ... No, potem sem to oblekel in bil res v hlačah in jopici urejen. Oblačila so tako fina, iz tako lepega materiala, da sem jih imel tudi za v službo in najbolj smešno je, da so me vsi hvalili ... Sem si potem še sam naročil nekaj hlač in majic in sem oblečen ves čas kar v Maraton Sportswear kose!

Maraton Sportswear | Avtor: Maraton Sportswear Maraton Sportswear

Simona, pilates: 

Pajkice rada nosim iz več razlogov. Zelo so udobne, material je prijeten. Čeprav malce stisnejo, da lepo oblikujejo postavo, hkrati ne tiščijo. K lepši postavi pripomore tudi visok pas, ki skrije kakšno pomanjkljivost. Ne razvlečejo se in med telovadbo, 'stojijo na mestu'. Pa še barve so me prepričale. Zakaj bi bile vedno le črne, če si lahko fit videti tudi v nežno rdečih odtenkih.

Majdi, vsakodnevni sprehodi s kužkom:

Odkar večino časa delo opravljam iz domače pisarne, se je povečala tudi moja zaloga udobnih hlač in pajkic. Ko mi je sodelavka predstavila novo znamko športne opreme Maraton Sportswear, sem že na prvi pogled prek spletne trgovine videla, da gre za malce drugačno opremo in zelo zanimive modele. Ko pa sem prejela naročilo, sem že na otip videla, da so hlače in pajkice res kakovostne! In tudi po več pranjih ni nič drugače. Udobje in kakovost postavljam pri nakupu oblačil na prvo mesto, zato sem z oblačili, v katerih se počutim kot v svoji 'drugi' koži, zelo zadovoljna in se bom zagotovo še odločila za nakup. Pa ne le zame, ampak za vso družino.

Maraton Sportswear | Avtor: Maraton Sportswear Maraton Sportswear

Na kaj biti pozoren pri nakupu športnih oblačil?

Ko gre za kupovanje oblačil, ki jih uporabljate za rekreacijo, je prav, da ste pozorni na več stvari.

Privlačna na pogled

Morda se vam zdi nepomembno, a to, da so vam oblačila, v katerih trenirate, všeč in jih radi nosite, ker se v njih počutite lepi in posledično bolj samozavestni, nikakor ni zanemarljivo. Pravzaprav je lahko to dodatna motivacija za vadbo. Zato je prav, da si kupite športna oblačila, ki vas osupnejo že na prvi pogled, ki vam lepo pristajajo in v katerih boste zares radi trenirali ter, konec koncev, kdaj pa kdaj poželi tudi pohvale okolice.

Preprosta za pranje

Pri nakupu športnih oblačil bodite pozorni tudi na to, da niso zahtevna za vzdrževanje oziroma da jih boste lahko brez težav prali v pralnem stroju. Ker se v njih potite, je namreč pomembno, da jih lahko perete pri čim višji temperaturi, ki uniči vse mikrobe ter neželene vonjave, a da se hkrati pri pranju ne uničijo. Vsekakor pa ne pozabite pogledati, kaj je o pravilnem vzdrževanju vaših športnih oblačil napisano na njih, in se teh navodil tudi držite.

Maraton Sportswear | Avtor: Maraton Sportswear Maraton Sportswear

Iz kakovostnih materialov

Če so oblačila za športanje narejena iz zares kakovostnih materialov, vzdrževanje pravzaprav ni zahtevno in se kljub pogostemu pranju ne uničijo. Poleg tega bo vaše telo v njih lepo 'dihalo', kot pravimo: to pomeni, da bodo kakovostna športna oblačila dobro odvajala znoj od telesa, pri tem pa na njih ne bodo vidni potni madeži in tudi neprijetnih vonjav ne bo. Vi boste v takšnih oblekah migali povsem svobodo in se počutili odlično.

Udobna za nošenje

Kar nas pripelje do zadnjega kriterija, ki bi ga morali upoštevati, ko gre za nakup športnih oblačil. Nadvse pomembno je namreč predvsem to, da se med vadbo v oblačilih počutite udobno, da vas nikjer nič ne tišči, ne moti. Ni hujšega, kot to, da vas med telovadbo šivi pajkic drgnejo na najbolj nepravih mestih, da vas trenirka ali kratke hlače tiščijo v pasu, da se vam top neprijetno oprijema prsi. Zato oblačila za rekreacijo vedno oblecite, si vzemite čas, malo pomigajte v njih in ocenite, ali se vam res dobro prilegajo in se lepo gibajo z vami ali ne.

Maraton Sportswear | Avtor: Maraton Sportswear Maraton Sportswear

Oblačila iz vrhunskega turškega bombaža

Ker se pri blagovni znamki Maraton Sportswear vsega zgoraj naštetega zavedajo, na prvo mesto postavljajo prav kakovostne materiale svojih športnih linij. Oblačila Maraton Sportswear so narejena iz vrhunskega turškega bombaža, ki je v svetu v samem vrhu lestvice najbolj kakovostnih materialov. Turški bombaž se namreč ponaša z najdaljšimi in najmehkejšimi nitmi, zato so oblačila, narejena iz njega, tako mehka in prijetna na otip ter hkrati izredno kakovostna.

"Maraton pa ima tudi lastno proizvodnjo DRY RUN MATERIALA. Tukaj gre za visoko zmogljivo poliestrsko tkanino iz mikrovlaken, ki odvaja vlago od telesa na površino tkanine, kjer hitro izhlapi in tako posledično omogoča popolno suhost in udobje. Visoko kakovostne poliestrske niti iz mikrovlaken namreč poskrbijo, da se znoj hitro vpije na oblačilo, ki se nato tudi hitro osuši," pojasnjujejo pri Maraton Sportswear.

A oblačila za šport niso edini produkt, s katerim blagovna znamka Maraton Sportswear že vrsto let navdušuje svoje zveste uporabnike. Maraton Sportswear ustvarja tudi obutev, dodatke za šport, kot so športni nedrčki, nogavice, torbe … Skratka, vse od strogo športnih produktov do izdelkov športne elegance. In kar je velika prednost: celotna proizvodnja artiklov – od zasnove do končnega produkta – poteka na istem mestu.

Preizkusite izdelke Maraton Sportswear tudi vi in si jih s kodo MARATON20 zagotovite po znižani ceni! Svoj nakup lahko preprosto, v le nekaj klikih, opravite TUKAJ.