Uporabno
2004 ogledov

Z izbiro ustreznega avtomobilskega zavarovanja lahko tudi prihranite

Prometna nesreča Profimedia
Star pregovor pravi: "Če mislite, da je varnost draga, si privoščite nesrečo." Takšne in drugačne nezgode pretijo na človeka vsepovsod, še posebej na cesti, kjer marsikdo preceni zmožnosti svojega jeklenega konjička. Da bi se izognili finančnim nevšečnostim, ki sodijo k prometnim nesrečam, poskrbite za primerno avtomobilsko zavarovanje.

Obvezno avtomobilsko zavarovanje

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti je obvezno zavarovanje za avto, ki je namenjeno kritju tako materialne kot tudi nematerialne škode, ki jo z vozilom nenamerno povzročite tretjim osebam in njihovem premoženju. Tovrstno zavarovanje mora skleniti vsak lastnik vozila, še preden se z njim poda v promet.

Nov avto | Avtor: Profimedia Profimedia

Avtomobilska zavarovanja niso nikakršen mačji kašelj, kar se tiče financ. Na samo višino premije zavarovanja vplivajo številni dejavniki, med drugim tudi:

  • moč motorja (kW),
  • starost voznika,
  • starost vozila,
  • dosežen bonus,
  • število škod v preteklosti.

Ker pa obvezno avtomobilsko zavarovanje ne krije poškodb voznika, zavarovalni zastopniki toplo priporočajo, da poskrbite tudi za lastno varnost in sklenete bodisi zavarovanje voznika za telesne poškodbe ali nezgodno zavarovanje voznika in potnikov v vozilu.

Kasko zavarovanje

Kasko zavarovanje avta je pametna odločitev v primerih, ko bi vas popravilo škode na vozilu spravilo v neugoden finančni položaj. Tovrstno zavarovanje vam zagotavlja finančno varnost v primeru, ko ste sami odgovorni za nesrečo v prometu in pri tem nastane škoda na vašem vozilu. Prav tako ste zavarovani v primeru dogodkov, na katere sami nimate vpliva. To so na primer kraja, poškodbe na parkirišču, dejanja iz objestnosti ter druge podobne nevšečnosti.

Poznamo dve vrsti kasko zavarovanja – splošni avtomobilski kasko in delni avtomobilski kasko. Kakšna je razlika?

Okvara avtomobila | Avtor: Profimedia Profimedia

Splošni avtomobilski kasko

Tovrstno zavarovanje krije večino škode, ki nastane na vozilu neodvisno od voznikove volje med upravljanjem ali v stanju mirovanja. Od zavarovanja avtomobilske odgovornosti se razlikuje v tem, da krije povzročeno škodo na zavarovančevem vozilu in ne škode, ki je povzročena tretjim osebam.

Prometna nesreča | Avtor: Profimedia Profimedia

Delni avtomobilski kasko

Zavarovanje je namenjeno lastnikom vozil, ki ocenijo, da zaradi nizke tržne vrednosti vozila sklepanje splošnega kaska s stroškovnega vidika ni smiselno, in lastnikom vozil, ki zaradi visoke vrednosti vozila želijo še večjo stopnjo varnosti pri tveganjih, katerim je vozilo izpostavljeno.

Spoznajte ugodnosti Generalijevih avtomobilskih zavarovanj 

V Zavarovalnici Generali se zelo dobro zavedajo, da je zavarovanje jeklenega konjička lahko velik finančni zalogaj. Prav zato so sklenili nekaj ugodnosti, ki bodo olajšale finančna bremena strank. Spodaj navajamo nekaj ugodnosti pri kasko zavarovanju:

Generali ugodnosti | Avtor: Generali Generali

Generali zavarovalnica je del skupine Generali, ki je eden največjih svetovnih ponudnikov zavarovanj in upravljanja premoženja. Imajo skoraj 200-letno tradicijo in so vodilna zavarovalniška skupina v Evropi. S skoraj 71.000 zaposlenimi so prisotni v kar 50 državah vsepovsod po svetu, kjer se ukvarjajo z več kot 61 milijoni strank.

 

Gospodinjstvo lahko prihrani tudi do več 100 EUR

Namesto da družinski člani ločeno zavarujejo svoja vozila in plačajo več, lahko sedaj s pomočjo police zavarovalnice Generali izkoristijo družinski popust. Družinski člani ga lahko uveljavljajo ob sklenitvi obveznega ali kasko zavarovanja vseh avtomobilov pri zavarovalnici Generali. Vsem v družini se namreč prizna popust do višine najboljšega bonusa, ki ga ima na svoji polici avtomobilskega zavarovanja eden od družinskih članov. Če je denimo že dosegel 55 % bonus, je družinski popust v taki višini na voljo  vsem na posameznih zavarovalnih policah. Za več avtomobilov v isti družini to pomeni bistveno nižje skupne stroške pri obveznem ali kasko zavarovanju, pri čemer to ne vpliva na manjše zavarovalno kritje.

obroki, denar, varčevanje, ženska | Avtor: Profimedia Profimedia

Kako varčen voznik ste?

Pri izbiri zavarovanja vedno pogledujemo po nižjih številkah, kar se tiče plačila. Prav zato se mnogi prevečkrat odločijo za napačno vrsto zavarovanja. Pa vendar pri zavarovanju jeklenih konjičkov nikdar ne bi smeli biti skopušni. Prihranimo lahko na drugih področjih. Nemalo voznikov misli, da so varčni, a ko pomislijo na to, kako pogosto obiščejo bencinsko črpalko, in ko se zazrejo v vrtoglave vsote, ki jih vsak mesec odštejejo za gorivo, si kaj hitro premislijo. Varčna vožnja ni pomembna zgolj za naše finančno stanje, pač pa tudi za zdravje našega planeta. Varčna vožnja ni odvisna samo od vrste avtomobila pač pa tudi od voznika samega.

Kaj menite, ste varčen voznik? Preverite se lahko v Generalijevem kvizu, kjer vas bodo povprašali na primer o tem, koliko denarja mesečno odštejete za gorivo, kako se obnašate med vožnjo, kako pozorni ste na število vrtljajev in podobno. Čakajo vas zanimiva vprašanja, ki bodo razkrila, ali ste varčen voznik ali ne. S sodelovanjem v kvizu se lahko potegujete za intenzivni tečaj varne vožnje v AMZS centru varne vožnje Vransko v vrednosti 150,66 eur, čakajo pa vas tudi druge avtomobilistične nagrade.

Nikar ne postopajte, hitro se lotite reševanja!