Uporabno
88 ogledov

Zakaj je znanje angleščine 'must have'?

Lingula Lingula
Učenje angleščine je zagotovo izziv, ki ga je vredno sprejeti, saj vam lahko odpre mnoga vrata, vam pomaga pri spoznavanju novih kultur in ljudi, nedvomno pa pozitivno vpliva tudi na vašo samozavest.

A pojdimo lepo po vrsti …

Angleščino pa ja zna že vsak!

Angleščina je jezik, ki ga govori ali vsaj razume vsak četrti zemljan. Pojavlja se praktično povsod, v filmih, glasbi, knjigah, na spletu. To nam je angleščino približalo do te mere, da ima danes že skoraj vsak občutek, da zna angleško.

Pa vendar se to, da razumemo angleški film ali pesem, močno razlikuje od sposobnosti, da se v tujem jeziku izražamo samozavestno in sproščeno.

Jezik, ki odpira vrata v svet

Začnimo s potovanji in obiskovanjem tujih dežel.

Pri odkrivanju novih kotičkov po svetu vam bo znanje tega jezika nemalokrat v pomoč: recimo pri iskanju prave poti, naročanju hrane ali iskanju prenočišča. Že res, da v manj razvitem svetu domačini velikokrat ne govorijo angleško, a to je še vedno svetovni jezik, ki tako ali drugače pride tudi do njih.

Enostavnejše potovanje in sporazumevanje z drugimi ljudmi po svetu pa ni edino, kar vam prinaša znanje angleščine …

Predstavljajte si oglas za sanjsko delo

Vključuje vse, kar ste si vedno želeli početi. Odlična sta tudi lokacija pa delovni čas. Ustrezate vsem zahtevam. No, skoraj vsem; ena izmed njih je namreč odlično pisno in ustno izražanje v angleščini. Hitro vam postane jasno, da znanje, ki ga imate, ne bo dovolj.

Ne bi bilo škoda, da zaradi ene manjkajoče kljukice na seznamu zahtev izgubite priložnost za sanjsko službo?

Aleš Lisac, guru slovenskega marketinga, pravi:

Pred mojimi predavanji v tujini sva skupaj predelala vsebino predavanj, prosojnico za prosojnico. Richard me je opozoril na napake, ki jih ponavljam. Skupaj sva tudi komentirala videoposnetke mojih predavanj v angleščini. Končni rezultat je predvsem ta, da sem še dodatno pridobil pri samozavesti.

Lingula | Avtor: Lingula Lingula

Od izobraževanja do kulture in znanosti

Poleg tega pa vam odlično znanje angleščine pomaga tudi pri:

  • izobraževanju, saj je splet poln plačljivih in brezplačnih izobraževanj o praktično katerikoli temi, ki vas zanima;
  • razumevanju svetovnih trendov, drugih kultur in družbenih vprašanj;
  • razumevanju in raziskovanju znanosti in še in še.

A kako se sploh lotiti učenja in koliko truda bo to zahtevalo?

Vsekakor si bo treba vzeti čas – enkrat ali pa dvakrat na teden, če želite res intenzivno učenje. Izberete lahko učenje v skupini ali individualno.

Kaj vam bo jezik, če v njem ne govorite?

Najpomembnejša je izbira dobre šole. Preverite metodo poučevanja – zagotovo si ne želite, da večino ure govori učitelj, da se posveča predvsem razlagi slovnice, vi pa pridete do besede le občasno. Seveda tako bolj počivate, kot če se učite po govorni metodi, in niste v zadregi, ko morate ves čas izražati svoje mnenje. A konec koncev je vaš cilj suveren pogovor, kajne? Kot se plavati naučite samo s plavanjem, tako se tudi jezika naučite samo s pogovorom.

O Linguli zadovoljni tečajniki z veseljem širijo govorice, da je z metodo Your Licence to Speak™ tista jezikovna šola, kjer zares spregovoriš. Ne začnejo s slovnico in pravili, začnejo s prebujanjem govorca v vas.

Sprehodite se po Linguli z Nino Pušlar

Oglejte si video, kjer skupaj z Nino Pušlar spoznate to jezično šolo!

Zakaj se ne bi angleščine preprosto naučili sami?

Konec koncev je internet poln tečajev, člankov in literature, kajne?

In morda bi res prihranili kakšen evro, na drugi strani pa bi se za prihranek pri času lahko obrisali pod nosom.

Vodeni tečaji so namreč ustvarjeni ravno zato, da se tuji jezik naučite prek pogovora in v njem tudi spregovorite

Poleg tega učenje brez učitelja zahteva ogromno discipline, ki pa nam je, roko na srce, pogosto zmanjka.

Za piko na i tečaji v jezikovni šoli ponujajo nekaj, česar doma zagotovo ne morete dobiti: učitelja, ki vas spodbuja ter sproti popravlja vaše napake in vas usmerja ter podpira z namenom, da jezik dobro usvojite v najkrajšem možnem času.

In še več: poleg učitelja vas podpirajo tudi vaši sotečajniki, s katerimi se nasmejite do solz in nemalokrat tako spoprijateljite, da že ne veste več, ali hodite na tečaj zaradi utrjevanja jezika ali zaradi super družbe. Tečaj angleščine po govorni metodi v jezikovni šoli Lingula ob pomoči strokovnega učitelja, ki vas zna motivirati, bo vsekakor pripomogel, da boste odličen govorec postali mnogo hitreje, kot če se na to pot odpravite sami.

Maja Dobovšek Zarnik, Siemens:

Vsaka ura je bila zanimiva in polna smeha. Vsekakor je velika prednost našega tečaja, da je Richard ''native speaker'', tako smo vedno iz prve roke izvedeli za prave besede in fraze, ki nam jih slovarji ne morejo ponuditi. Pri vsakdanjemu delu mi bo prav prišlo znanje iz poslovne angleščine – tako pri konverzaciji kot pri pisanju e-sporočil.

Kaj pa učenje angleščine za otroke?

Z govorno metodo Lingula Kids™ otroci premagajo strah pred tujim jezikom in pridobijo samozavest. Skupine so majhne, zato na učinkovit in zabaven način spreg ovorijo sproščeno in brez strahu pred napakami. Angleščina za otroke v Linguli je staršem všeč tudi zato, ker lahko ob istem času na tečaj pripeljejo več otrok.

Izbirate lahko med tečaji za malčke, šolarje in dijake. Priljubljena tečaja za dijake sta intenzivna priprava na maturo iz nemščine in angleščine.

Odlično, sem za, ampak kako naj med vsemi tečaji izberem pravega?

Preprosto in učinkovito – izkoristite vabilo na brezplačen umestitveni pogovor in skupaj z učiteljico poskrbite, da vam bo tečaj glede na vaše predznanje res pisan na kožo.