Šport > Nogomet
13 ogledov

Ura tiktaka: Moyesu bo kmalu odzvonilo

Moyes Everton Manchester United Premier League Anglija liga prvenstvo Reševalni pas/Twitter
David Moyes po poročanju otoških medijev preživlja zadnje dni na klopi Manchester Uniteda. Sodu naj bi dno izbil zadnji ligaški poraz proti Evertonu.

Ne samo, da ga je ob povratku na Goodison Park preganjala starka s koso – irska stavnica Paddy Power je v prvo vrsto ob klopi Manchester Uniteda namreč posedla "navijača", ki je bil opremljen z masko in umetno koso – trenerja rdečih vragov Davida Moyesa po prepričljivem porazu z nekdanjo ekipo (0:2) čaka sekira klubskega vodstva.

Lastniki kluba, družina Glazer, se skupaj s podpredsednikom Edom Woodwardom zdaj prav zares pogovarjajo o prihodnosti škotskega trenerja, dan po tekmi z Evertonom poročajo otoški mediji.

Le še vprašanje časa

Dnevnik The Guardian na svoji spleti strani v ponedeljek poroča, da je "le še vprašanje časa", preden vodstvo kluba sprejme odločitev, da po novem velikem razočaranju v Premier League po manj kot letu dni odpusti naslednika velikega Sira Alexa Fergusona.

"Če bo odšel pred koncem sezone, kar se zdaj zdi povsem verjetno, bi United lahko na čelo začasno postavil Ryana Giggsa," trenutnega vezista in trenerja Ryana Giggsa, ki najverjetneje igra zadnjo sezono na Old Traffordu, še izpostavlja Guardian.

Liverpool začel prve resne dvome

Moyes naj bi bil pod pritiskom vse od marčevske blamaže proti Liverpoolu (0:3), vodilne pa bojda skrbi (ne)napredek moštva skozi sezono. Bojijo se predvsem dejstva, da bodo več kot 180 milijonov evrov za prenovo moštva namenili trenerju, ki je več kot očitno izgubil vso kredibilnost. 

Škot je lani po presenetljivem odhodu Fergusona podpisal kar šestletno pogodbo s klubom, kjer je bilo zaupanje v trenerje vedno ključnega pomena za uspehe. Sir Alex je ostal nedosegljivih 26 let in osvojil kup naslovov, njegov someščan, ki ni osvojil niti ene trofeje niti kot trener Evertona, pa bi lahko osramočen zapustil "gledališče sanj".

Mata: Sovražim ta občutek

Med favoriti za prevzem vodenja prve ekipe mediji izpostavljajo Jürgna Kloppa, Diega Simeoneja, Laurenta Blanca in Louisa van Gaala. Rdeči vragi so v Premier League na sedmem mestu in nimajo več možnosti za uvrstitev v Ligo prvakov, nič bližje po novem porazu ni niti igranje v Evropski ligi, ki ga je vodstvo nedavno postavilo za zadnji cilj.

"Frustracija & razočaranje opišeta to sezono," je tvitnil eden najizkušenejših članov moštva, branilec Rio Ferdinand, ki ni prišel v ekipo za tekmo v Liverpoolu. "Danes se počutim zelo razočaranega. Tako se počutiš, ko dva tedna čakaš na tekmo, se pripravljaš nanjo, potem pa reči ne gredo tako, kot si si želel. Zgodilo se je na Goodison Parku in res je, da to ni prvič, kot veste. Sovražim ta občutek," ga je na svojem blogu dopolnil Juan Mata.

"Kar kaže lestvica Premiershipa je nekaj, kar si niti klub niti navijači ne zaslužijo. Upam, da bo naslednja tekma prišla čimprej, ker me, kot si lahko predstavljate, ta slab okus spravlja ob živce," je še dodal najnovejši član kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.