Slovenija
33 ogledov

Ura za SDS

SDS po volitvah Saša Despot
Najverjetnejši novi mandatar Miro Cerar si bo v četrtek vzel uro časa za stranko SDS, v kolikor se bodo odzvali njegovemu vabilu.

Predsednik SMC Miro Cerar je stranki SDS danes poslal vabilo na sestanek oziroma razgovor, ki bi ga želel imeti s predstavnikom te stranke v četrtek dopoldne. Kot je navedeno v vabilu, je namreč državotvorna drža strank tako v koaliciji kot v opoziciji ključnega pomena za uspeh države in premostitev krize. Ob tem so predstavniki SMC v vabilu še spomnili, da bo v petek ustanovna seja DZ, pred njimi pa da so izzivi, ki jih je treba reševati v dobro države.

Na voljo bodo imeli 60 minut

Sestanek Cerarja in predstavnika SDS, ki bo za pogovor imel na voljo 60 minut, je predviden za četrtek ob 9. uri na sedežu SMC. V vabilu so SDS prosili, naj jim potrdijo termin sestanka oziroma se uskladijo glede termina. 

Na vabilo se je na Twitterju odzval Janez Janša, ki je zapisal: "@MiroCerar z nepodpisanim dopisom vabi SDS na pogovore kot zadnjo med strankami. Strici ga tako kot Jankovića 2012 še niso naučili šteti".

Cerar s povabljenimi strankami nadaljuje drugi krog pogovorov za sestavo vladne koalicije. V koaliciji bo tako najverjetneje pristala stranka DeSUS Karla Erjavca, medtem ko so v Združeni levici že napovedali, da bodo šli v opozicijo. Znanih pa je tudi več informacij o osnutku koalicijske pogodbe, iz katerega je razvidno, da se davku na nepremičnine ne bomo izgonili.

Komentarjev 2
  • patrijarh 18:55 29.julij 2014.

    moje spoštovanje je izgubil že pred volitvami.

  • sivka 18:19 29.julij 2014.

    škoda, Cerar je zapravil moje spoštovanje, zdaj je pokazal kako je njegovo pravo prilagodljivo njegovi politiki.