Avto
172 ogledov

Uradnica tri leta ponarejala vozniške, sedaj se izgovarja na maturo

Vozniško dovoljenje Jaka Dimc
Nekdanja uradnica na sežanski upravni enoti, obtožena, da je na vodila dobro organizirano mrežo za ponarejenje vozniških dovoljenj, se ni udeležila sojenja z izgovorom na maturo. Naslednjič jo bodo prisilno privedli. Medtem njena pomagača krivdo v zameno za milo kazen že priznala.

Na koprskem sodišču bi se moral včeraj pričeti predobravnavni narok v zadevi, v kateri je skupno kar 65 obtožencev, ki naj bi bili kot kupci ali posredniki vpleteni v afero s ponarejenimi vozniškimi dovoljenji. 

Na čelu dobro organizirane mreže je bila po prepričanju tožilstva Suzana Škrlj, nekdanja uradnica na sežanski upravni enoti, ki je med letoma 2006 in 2009 kupcem, praviloma takšnim, ki so dovoljenje iz različnih vzrokov izgubili, izdajala nova dovoljenja in vsa potrebna potrdila, ne da bi "kandidati" morali opraviti en samcat tečaj ali pregled.

Vozniška dovoljenja so bila tako pristna, da jih je bilo zelo težko odkriti, policisti pa so posumili na nepravilnost šele, ko so v kratkem času dvakrat ustavili istega voznika. Ta se jim je v drugo izkazal z novim dovoljenjem, čeprav so mu prejšnjega odvzeli in ga v tako kratkem času ne bi mogel pridobiti novega. 

Postopek jo je prizadel

Po poročanju Primorskih novic pa Škrljeve včeraj na narok ni bilo. Tik pred sojenjem je poslala pisno vlogo, v katerem je prosila, naj sodišče narok preloži. V izgovor je napisala, da jo je kazenski postopek zoper njo in njeno družino prizadel, sin pa da je tik pred maturo. Zato naj sodišče naroka ne razpiše niti maja niti junija, je še zahtevala. Sodnica Barbara Franca je sledila predlogu tožilke Vesne Medica in odredila, naj Škrljevo na naslednji narok prisilno privedejo, če bo treba. 

Je pa sodišče že v ponedeljek obsodilo tri obtožene kupce dovoljenj in enega od posrednikov. 

58-letni Boris Dodič iz Markovščine naj bi pomagal Škrljevi, pri čemer naj bi bil aktiven tudi njegov sin, 32-letni Danijel Dodič, ki je priskrbel potrdila postojnskega izpitnega centra, povzema STA. Na podlagi sporazuma o sklenitvi sporazuma o priznanju krivde je sodnica za oba določila pogojno zaporno kazen.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 5
  • Avatar Leon
    Leon 08:20 27.april 2016.

    To si lahko privošči samo elita ,ki deluje v javnih službah .Roka ,roko umije !

  • dr.slo 15:12 26.april 2016.

    po maturi, da še za sina kaj ponaredi...

  • MK 14:12 26.april 2016.

    zapret da bo vijolčna