Šport > Nogomet
36 ogledov

Uradno: Guardiola prevzel Bayern!

pep guardiola EPA
Nemški prvoligaš Bayern München je potrdil, da je podpisal pogodbo z nekdanjim trenerjem Barcelone Pepom Guardiolo. Španec bo nasledil Juppa Heynckesa, ki se po koncu sezone odpravlja v pokoj. V kombinacijah za njegovega pomočnika tudi Raúl González.

Nemški prvoligaš Bayern München je na uradni strani potrdil, da je s Pepom Guardiolo podpisal pogodbo do junija 2016. Španec se bo tako po enoletnem premoru, ki ga z družino preživlja v New Yorku, vrnil na nogometne zelenice. Novica se je pojavila manj kot 24 ur po tem, ko so v Bayernu zatrdili, da so govorice o prestopu Guardiole popolna izmišljotina.

''Pep Guardiola je eden izmed najbolj uspešnih trenerjev na svetu in prepričani smo, da lahko pod njegovim vodstvom zasijeta Bayern in celoten nemški nogomet,'' je zapisal direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge. Predsednik Bayerna Uli Hoeneß pa je je dodal: ''Samo trener njegovega kalibra pride v poštev za zamenjavo Heynckesa.''

Španski nogometni strateg je šokiral vse tiste, ki so bili zaradi poročanja angleškega časnika The Sun prepričani, da bo Pep prevzel Manchester City. Enainštiridesetletni strateg je Barço zapustil lani in vodenje prepustil pomočniku Titu Vilanovi, ki je v prvi polovici letošnje sezone s Katalonci zbral rekordno število točk.

Guardiola je v času vodenja Blaugrane osvojil 14 lovorik in velja za enega izmed najtrofejnejših nogometnih trenerjev.

Naveza Barcelona-Real: prihaja tudi Raúl?

Guardiolo se je v preteklih mesecih povezovalo s številnimi evropskimi klubi. Najbolj vztrajno se je zanj zanimal Chelsea, Roman Abramovič pa naj bi bil tako vsiljiv, da je razjezil španskega trenerja.

Predsednik AC Milana Silvio Berlusconi je Guardioli ponujal luksuzno vilo ob jezeru, medtem ko je 41-letnik pred dnevi priznal, da si želi nekoč trenirati v Angliji. Njegove besede so dodobra zavedle angleške medije, ki so ga že videli pri Manchester Cityju, čeprav je Roberto Mancini lanskega junija pogodbo z meščani podaljšal do leta 2017.

Guardiola Raul Španija Slovenija Euro 2000 Amsterdam | Avtor: EPA EPA
"Zadovoljni smo, da nam je uspelo pridobiti Pepa Guardiolo, ki so ga želeli številni veliki klubi,'' je povedal Rummenigge in dodal, da je prioriteta Bayerna še vedno uspešna druga polovica sezone, ki bo služila kot labodji spev Juppa Heynckesa.

V Nemčiji so se sicer že začele širiti govorice, da bi Guardiolin pomočnik lahko postal njegov nekdanji reprezentančni soigralec Raúl González. Legendarni napadalec Real Madrida je v Nemčiji uspešno igral za Schalke 04, na priporočilo Guardiole pa igralno kariero zaključuje pri katarskem Al-Saddu.

Komentarjev 1
  • Avatar roksa
    roksa 18:23 16.januar 2013.

    Presenečenje in enkratna izbira!!!Bravo Pep!!!