Šport
26 ogledov

Uradno: Milanič ni več trener Sturma

Milanič Jauk Goldbrich Sturm trener Gradec novinarska konferenca Kleine Zeitung/Ustream
Darko Milanič ni več trener avstrijskega nogometnega prvoligaša iz Gradca Sturma, so v štajerskem klubu potrdili na današnji novinarski konferenci.

Nekdanji trener Maribora Darko Milanič se bo iz avstrijske nogometne lige preselil v Anglijo, kjer bo trener moštva Leeds United, ki tekmuje v tamkajšnjem drugoligaškem prvenstvu Championship.

Angleški mediji so načrtovano selitev slovenskega trenerja iz graškega Sturma k angleškemu drugoligašu iz Leedsa napovedali že v prejšnjih dneh. Milanič bo na klopi ekipe z Elland Roada zamenjal Davida Hockadaya, novega trenerja pa naj bi uradno predstavili v ponedeljek. Milanič se bo po poročanju časnika Daily Mail že v nedeljo odpravil v Anglijo, kjer bo dogovoril še zadnje podrobnosti v pogodbi, potem ko so mu v Sturmu prižgali zeleno luč za dokončno sklenitev dogovora.

Sprva zanikal pogajanja

Član zlate generacije slovenskega nogometa, ki je najprej uspešno vodil nogometaše Maribora, zdaj pa Sturm, je pred dnevi sicer te novice zanikal: "V nogometu so vedno neke govorice. Ampak brez strahu, nimam nobene ponudbe drugih klubov. Stoodstotno sem osredotočen na delo pri Sturmu."

Vendar pa očitno 46-letni Milanič po prvih govoricah še ni želel govoriti o tem, da se je z italijanskim lastnikom Leedsa Massimom Cellinojem že dogovarjal za sodelovanje oziroma da se je z Gradcem pogovarjal o podrobnostih razhoda.

Poslovil se je z zmago

Milanič je kot trener z Mariborom med letoma 2008 in 2013 štirikrat osvojil državni naslov in trikrat pokalnega. S Sturmom, s katerim je bil sicer pogodbeno vezan do leta 2016, pa mu preboj v avstrijski vrh ni uspel.

Lani je klub pod njegovim vodstvom v Evropi doživel sramoto, ko ga je izločil islandski Breidablik, v domačem prvenstvu pa je Sturm nato osvojil peto mesto in ostal brez nastopa v evropskih tekmovanjih, trenutno pa je štajerska ekipa na šestem mestu prvenstvene razpredelnice. Milanič je še zadnjič sedel na klopi Sturma v soboto, ko je klub iz Gradca z 1:0 premagal SV Josko Ried.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.