Šport > Nogomet
48 ogledov

Mediji: Stojanović novi trener Zvezde!

stojanović Nogometna reprezentanca v Stožicah Boštjan Tacol
Velikanka srbskega in nekdanjega jugoslovanskega nogometa, beograjska Crvena zvezda, naj bi po poročanju srbskih medijev v nedeljo potrdila, da jo bo po odhodu portugalskega stratega Ricarda Sá Pinta prevzel nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović.

Nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance Slaviša Stojanović je novi trener beograjske Crvene zvezde, so prepričani srbski mediji. Stojanović je na klopi zamenjal Portugalca Ricarda Pinta, ki je zaradi slabih pogojev odstopil pred petimi dnevi.

V Srbiji rojeni "Slave", ki je kot vezist nekdaj igral za Slovan, Ljubljano, Celje in Vevče, je trenersko kariero začel leta 1998, ko je v Slovanu prevzel vodenje mladinskih vrst. Tri leta pozneje se je preselil k drugoligašu Livarju, poleti leta 2002 pa je postal glavni trener takrat še drugoligaša Domžal, s katerim je pozneje osvojil dva naslova državnih prvakov, dvakrat je bil podprvak, enkrat pa je osvojil superpokal.

Zadnja trenerska postaja v Sloveniji je bilo Celje, ki ga je po eni sezoni zaradi neurejenih razmer v klubu zapustil. Nazadnje je Stojanović od leta 2009 do septembra 2011 deloval v Združenih arabskih emiratih, kjer je bil pomočnik selektorja Srečka Katanca.

"Premagal" Rajevca, Filipovića in Zengo

Crvena zvezda se je za njegove usluge zanimala že takrat, a se je Stojanović odločil za sodelovanje s Katancem, kasneje pa na klopi slovenske reprezentance zamenjal Matjaža Keka. Po nizu slabih rezultatov ga je nato decembra lani nadomestil prav Katanec.

Po poročanju srbskega Kurirja je Stojanović prek svojih zastopnikov v četrtek stopil v stik z odgovornimi pri rdeče-belih, ki so naslednika Sá Pinta videli tudi v Milovanu Rajevcu, Zoranu Filipoviću in Walterju Zengi.

Pokopati bo moral "Grobarje"

"Novi trener nogometašev Crvene zvezde je od danes naprej Slaviša Stojanović," na svojem spletnem portalu poročajo Novosti. "Odgovorni v klubu so sprejeli predlog športnega direktorja Zorana Stojadinovića in za šefa stroke imenovali slovenskega strokovnjaka. Novi trener rdeče-belih je rojen 1969. leta na jugu Srbije, celo življenje pa je preživel v Sloveniji."

Na sloviti Marakani so očitno zamižali na obe očesi tudi pri Stojanovićevi klubski pripadnosti, saj velja za odkritega navijača mestnega tekmeca Partizana. Prva naloga Ljubljančana pri novem klubu bo prav gotovo prekiniti prevlado črno-belih, ki so osvojili tudi zadnji naslov srbskega prvaka in se s 25. krono na vrhu večne lestvice izenačili z večnimi rivali.

Komentarjev 1
  • Šemefuky 16:03 23.junij 2013.

    Se bodo še tepli po glavi, Prtizan bo prvak, dokler bo on v CZ. Ne vem kaj vidijo v tem "strategu". Jaz mu ne bi dal v roke vaške ekipe.