Slovenija
53 ogledov

Uran moral oditi zaradi Rodeta?

Polnočnica Alojz Uran Žurnal24 main
Nove špekulacije o tem, zakaj je Vatikan iz Slovenije odstranil upokojenega nadškofa Alojza Urana.

Današnje Slovenske novice pišejo, da naj bi na odstranitev Urana iz Slovenije imel velik vpliv kardinal Franc Rode in da je z Uranom obračunala vatikanska  Kongregacija za škofe.
Časnik navaja, da argument o domnevnem očetovstvu ne vzdrži, saj so te govorice prestare in bi če že, bi jih morali obravnavati pred dvema desetletjema.

Urana naj bi začeli odstavljati že leta 2004, ko je bil imenovan za ljubljanskega ordinarija in metropolita. Rode je takrat dejal, da gre za slabo kadrovsko izbiro, veliko podporo pa naj bi Uran imel pri takratnem apostolskem nunciju Santosu Abrilu y Castelli.

Urana je kazen po pisanju Slovenskih novic doletela, ker naj bi nasprotoval "cerkvenem paktiranju z neko banko, morda jih je več, pri čemer je proti drugemu, glavnemu nasprotnemu dostojanstveniku, pogorel". Moteča naj bi bila tudi njegova priljubljenost.

Javnost nezadovoljna s pojasnili

Uran se je v skupni izjavi z Antonom Stresom potrdil, da se bo v bližnji prihodnosti umaknil iz Slovenije in izrazil upanje, da bo odsotnost pripomogla k pojasnitvi nesporazumov.  Razlogov Vatikana za umik ni pojasnjeval.

Generalni tajnik Slovenske škofovske konference Andrej Saje pa v sredini izjavi v Odmevih na TV Slovenija pa je kot razlog navedel domnevno očetovstvo in izrazil prepričanje, da gre za komunikacijski šum med Uranom in Svetim sedežem.


Komentarjev 23
  • Marjan Valič 07:16 31.julij 2012.

    .Rode.je.služabnik.hudiča.in.ne.služabnik.kristusa.on.je.drugi.hitler.pregovor.je.kar.je.tebi.slabo.neželi.drugemu.kar.prau.on.počne

  • Marjan Valič 06:45 30.julij 2012.

    majvečja.pizda.je.rode.druga.je.pa.papež.hitlerjeuc

  • Žurnalček 22:45 29.julij 2012.

    Največja slovenska pisda je Rode !