Šport
35 ogledov

Urbas pri zmajih iz Celovca

Urbas Slovenija Avstrija repesaž za četrtfinale hokej Soči 2014 Reuters
Slovenski hokejski reprezentant Jan Urbas bo kariero nadaljeval pri celovški ekipi KAC.

Celovški klub, ki sezone lige Ebel ni začel najbolje in je že zamenjal trenerja, je danes sporočil, da je s 25-letnim slovenskim reprezentantom sklenil enoletno pogodbo, ki pa tako hokejistu kot klubu še dopušča možnost obojestranske prekinitve do začetka novembra.

Celovčani so se v začetku nove sezone znašli v krizi, sodu je izbil dno polom proti Linzu na domačem ledu (0:9). Moštvo se je tako znašlo na repu lestvice v družbi edinega slovenskega ligaša Telemach Olimpije. Po tem porazu se je po le štirih kolih nove sezone tudi poslovil trener Martin Stloukal. Vodstvo kluba se je podalo v lov na okrepitve, ki bi prinesle spremembe, med prvimi novinci pa je Jan Urbas.

Slovenski reprezentant je nazadnje igral za nemškega prvoligaša Red Bull München v ligi DEL, dosegel je 20 točk na 41 tekmah. Poleti je bil teden dni tudi na preizkusu v poletni pripravljalni ligi pri NHL ekipi Washington Capitals, pred novo sezono pa se z bavarskim klubom ni dogovoril za podaljšanje sodelovanja.

Celovški klub je na svoji spletni strani sporočil, da je 192 centimetrov visoki napadalec, ki je na reprezentančni ravni Avstrijcem povzročil precej sivih las tako na olimpijskih igrah v Sočiju kot na drugoligaškem svetovnem prvenstvu v Južni Koreji, že prišel na avstrijsko Koroško.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.