Slovenija > Jaz poročam
26 ogledov

"Uro pred začetkom tekme te varnostniki odslovijo"

Parkiranje pred Stožicami
1/5
bralka
"Garažna hiša bi vendar morala imeti dovolj veliko kapaciteto, da bi lahko obiskovalci tekem v času dogodka tam pustili svoje avtomobile," pravi bralka.

Bralka nam je poslala fotografije okolice športnega parka Stožice po četrtkovi hokejski tekmi med Slovenijo in Ukrajino. Kot je razvidno iz fotografij, so obiskovalci tekme svoje jeklene konjičke puščali celo v rondoju v bližini Stožic.

"A manj kot uro pred začetkom tekme te varnostniki pred Stožicami odslovijo, da tu ni mogoče parkirati, saj so vsi garažni prostori zasedeni. Kolona pločevinastih vozil se je vila vse od izvoza iz Tomačevskega rondoja pa do manjšega rondoja proti Stožicam. Zaparkirana je bila vsaka prosta zelenica, pločniki, še celo sam rondo je imel po sredini v krogu zaparkiane avtomobile," je še zapisala bralka.

Po njenem mnenju je premajhno število parkirnih mest, poleg slabega ozvočenja v dvorani, še en velik minus za dvorano: "Mogoče bi bilo dobro, da bi si kdo izmed vodilnih v naši državi, ki si lasti vse zasluge za izgradnjo Stožic, v času večjih prireditev prišel ogledati okolico, kajti ta zgleda obupno!!"

Parkirna hiša je bila prazna?

Za Dnevnik pa je Darja Pungerčar iz Ljubljanskih parkirišč in tržnic dejala, da parkirna hiša na dan tekme ni bila polna.

Ocenjuje, da obiskovalci svoje avtomobile raje pustijo zunaj garaže zaradi strahu, da bi se po končani tekmi ujeli v veliko gnečo. Dejala je, da se garaža izprazni v 15 do 20 minutah in obiskovalce pozvala, naj "parkirajo v garaži, saj je prostora dovolj in ni potrebe, da delajo prekrške."

Komentarjev 8
  • cannex 23:16 21.april 2012.

    Tudi sam sem bil na tekmi več kot uro prej in bi prosil gospo Pungerčar, naj se raje bolj pozanima o dejanskem stanju. Nihče ne bi parkiral ob cesti, če bi lahko veliko varneje, bližje in predvsem pod streho (je ...prikaži več rahlo deževalo) parkiral tik ob dvorani. Policisti so promet usmerjali mimo garaž, saj se je garaža takoj napolnila, ker je bilo not še veliko avtomobilov od prejšnje tekme- Madžarski navijači.

  • boskre 19:13 21.april 2012.

    Sej pri teh cenah bencina bom šli vsi kmalu raje kar s kolesom tja, ne z busom ali avtom ... Parkirišč je pa sigurno dovolj zu 30.000 koles :) Aja, sej zato majo pa zdej kolesa za izposojo v LJ ...

  • Žurnalček 14:43 21.april 2012.

    Pridi z LPP in ne boš imel nobenega problema, pa še prej boš doma !