Magazin > Film & Glasba & TV
209 ogledov

Urška Pirš: "Ne verjemite govoricam!“

Urška Pirš, Nejc Simšič Planet TV
"Moja odločitev to zagotovo ni bila! Špela mi je namreč izjemno všeč in prepričana sem, da njen čas še pride,“ o menjavi Špele Jereb pravi Urška Pirš, nova zvezda Planet TV.

Planet TV danes začenja s prenovljeno oddajo O magazina, ki se sedaj imenuje Zvezde danes. Oddaja bo potekala v živo, izmenično pa jo bosta vodila Urška Pirš in Nejc Simšič.

Urški smo pred njenim povratkom na male zaslone postavili nekaj vprašanj.

Povedali ste, da ste začutili, da je pravi čas za vrnitev v medije. Zakaj?
Televizija je bila vedno v mojem srcu, rada imam ta medij in novinarstvo. Vedno sem čutila, da se bom še vrnila, vendar, ko bo prava priložnost in ko bom pripravljena. Zakaj zdaj? Zato, ker je pravi čas in  ker me je k sodelovanju povabil Bojan Traven, ki je eden največjih poznavalcev televizijskega novinarstva pri nas in ima za seboj že kar nekaj uspešnih projektov. Preprosto verjamem vanj, ga izredno cenim kot tudi ljudi, ki so zdaj prevezeli Planet TV. Seveda sprejemam nov izziv popolnoma neobremenjeno, kot nekaj za dušo, za zabavo, da se bomo imeli lepo in da spet lahko sporočam vesele in dobre novice.

Menda ste si že nekaj časa želeli nazaj na TV? Ali to drži?
Kot že rečeno, je novinarstvo moj poklic. Na mojo odločitev pa so vplivali tudi tisti, ki so me ves čas pošiljali nazaj, me po petih letih še vedno prepoznavali in me spraševali, kdaj se vrnem.

Zakaj ste se pred petimi leti umaknili iz medijev? Govorilo se je, da vaš odhod s Pop TV ni bil prostovoljen?
Večkrat sem že povedala, da sem si vzela medijski premor za študij in zase. To je bila ena boljših odločitev v mojem življenju.Z mojim nekdanjim šefom sva imela zelo lep odnos in sem mu še vedno hvaležna za vse znanje, zaupanje in priložnosti. In ne verjemite govoricam! Naj torej ponovim, da sem odšla prostovoljno, res pa, da brez velikega pompa.

Na Planet TV ste prišli kot svetovalka. Kaj je bila prva stvar, ki ste jo ekipi O magazina svetovali? Kakšno je bilo vaše mnenje o oddaji, preden ste se ji pridružili?
Res je, da me je Bojan najprej povabil k sodelovanju kot svetovalko. Želel je, da mlade novinarje naučim televizijskega razmišljanja, dela s sliko, s kamero ... Vsa pohvala gre seveda urednici Maruši Penzeš, ki ji nikoli ne zmanjka idej, in ki je vsakodnevno pripravljala skoraj polurno oddajo.

Čigava odločitev je bila, da Špela ne bo več vodila oddaje? Kako ste vi videli njeno vodenje?
Moja odločitev to zagotovo ni bila! Špela mi je namreč izjemno všeč in prepričana sem, da njen čas še pride. Se pa zelo veselim, da bo del ekipe Zvezde danes in da jo bomo lahko veliko videli na vklopih in na dogodkih. 

Oddajo boste vodili izmenično z Nejcem Simšičem. Kaj boste počeli tisti teden, ko ne boste vodili oddaje?
Verjemite, da mi ne bo dolgčas …

Kakšne novosti pri oddaji lahko še pričakujemo, poleg tega da bo odslej v živo?
Glejte oddajo, pa boste videli!

Že nekaj časa niste v medijih. V tem času se je na slovenski sceni marsikaj spremenilo. Ste na tekočem z vsemi novimi obrazi, dogodki?
Kolikor sem le lahko pri majhnem otroku. Seveda pa redno spremljam dnevno informativne dogodke. 

Kako se počutite pred kamero?
Počutim se dobro.

Poznamo vas kot strokovnjakinjo za svet blišča. Zakaj vas te teme tako navdušujejo oziroma zakaj se se niste specializirali npr. "za notranjo politiko"?
To je tako, kot bi vprašali vratarja, zakaj ni igralec in obratno. A naj vam vseeno odgovorim: ker si ne predstavljam, da bi lahko ljudem sporočala slabe novice.

Še imate vrtec? Kako boste uskladili vse te obveznosti?
Vrtec seveda še imam in je čudovit. Vodi ga moja sestra, sicer pa tudi sama uspešno usklajujem vse obveznosti.Sem namreč človek, ki lahko dela več stvari hkrati.

Kako družina gleda na vaš povratek v medije?
Pozdravlja ga.

Urška, približujete se 40. Se z okroglo obletnico obremenjujete?
Prihajam v najlepša leta! Sicer so pa leta res samo številke. Počutim se bolje kot kdaj koli prej!

Kakšno je vaše mnenje o lepotnih posegih? Bi se ulegli pod nož?
O lepotnih posegih ne razmišljam in verjetno tudi nikoli ne bom, ker sem tudi inštruktorica Savinine joge obraza in lahko sama veliko naredim, da upočasnim gravitacijo. Seveda je pomembna tudi nega kože, prehrana, način življenja ter seveda genetika. Le poglejte Sharon Stone, kako odlično izgleda brez lepotnih posegov! Sicer se pa strinjam s Cameron Diaz, ki je povedala: “Dejstvo je, da se vsi staramo in boj proti temu je vedno izgubljen. Lahko samo slavimo! Dostojanstveno staranje pa je najboljše, kar se nam lahko zgodi.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.