Slovenija
1145 ogledov

Urška Puš je pogovore z umrlimi razvila v posel

Urška Puš Osebni arhiv
Da ima neobičajen dar, je vedela že od malih nog naprej. Pogovore z umrlimi je razvila v posel, ki cveti. Kako ga je registrirala in kaj pravi skeptikom…

Urška Puš je Grosupeljčanka, ki ima s. p. Nič nenavadnega. Neobičajna je njena dejavnost, saj se ukvarja s pogovori z umrlimi in energetskim čiščenjem doma.

Preden sem odprla s. p., torej februarja lani, sem stokrat vse preračunala. Vsekakor me je bilo strah, nikoli človek ne more vedeti, ali se bo v praksi potrdilo vse, kar si je zamislil. Nisem mogla vedeti, kako bodo te moje darove sprejeli Slovenci in ali bom imela dovolj strank, da bom lahko preživela,” se spominja nekdanja radijska in televizijska voditeljica sicer pa univerzitetna diplomirana zgodovinarka.

Ker v svojem poklicu ni dobila zaposlitve, se je bila primorana znajti. “V vseh letih sem imela razgovorov za službo preko zavoda za zaposlovanje toliko, da jih lahko preštejem s prsti ene roke,” pravi. Ker tudi ne na radiu in ne na televiziji ni bila najbolj zadovoljna, si je želela na svoje, v kar je bila takorekoč prisiljena takrat, ko je s spremembo zakona delo preko avtorske pogodbe za delodajalca postalo dražje. “Potem pa so se začela klicarjenja po računovodskih servisih, vprašanja, kakšen s. p. naj odprem, normiran ali ne, katere dejavnosti naj prijavim. Klicala sem celo na gospodarsko zbornico, da sem pridobila čim več podatkov,” se spominja Puševa, ki se je sicer s svojo neobiačjno dejavnostjo ukvarjala tudi že prej, vendar ljubiteljsko.

Kam na Ajpesu uvrstiti pogovore z umrlimi?

Potrdi, da je bilo pri uradnikih, kjer je morala urejati papirje za odprtje podjetja kar zanimivo. “Na upravni enoti sva se zgospodom, ki mi je pomagal, huronsko zabavala, saj res nisva vedela, kam naj uvrstiva mojo dejavnost,” se spominja in doda, da je sprva prijavila radijsko in televizijsko dejavnost, za medijstvo oz. pogovore z umrlimi, za energetsko čiščenje in ostalo pa je morala poslati pismo na Ajpes, da so tam primerno uvrstili njeno dejavnost. “Odziv je bil res profesionalen, ne glede na mojo neobičajno dejavnost,” pravi podjetnica.

Sprva je imela največ dela s tako imenovani reading, torej pogovori z umrlimi, svetovanjem iz tarot kart, učenjem zaščite in čiščenja čaker in energetskim očiščevanjem domov. “Moj posel se je lansko leto nadgradil še s sodelovanjem strokovnjaka, magistra psihoterapije Andreja Debeljaka, s katerim sodelujeva še danes. Posel se lepo razvija naprej,” zadovoljno pravi Urška Puš, ki opravlja tudi tako imenovane progresije (vpogled v prejšnja življenja, pregled namena in poslanstva v tem življenju, karmične povezave z določenimi ljudmi,…). Vso svojo dejavnost je opisala na spletni strani. 

Pravi, da poslu dobro kaže, da gre krivulja vsekakor navzgor. “Vesela sem, da so Slovenci odprti za duhovnost in onostranstvo. Zelo sem zadovoljna in z veseljem opravljam svoje poslanstvo naprej,” pravi Urška Puš in smeje dodaja, da vsekakor sprejme tudi skeptike. “Rečem jim, da imajo vso pravico ne – verjeti. Svojih darov pa nimam zato, da bi tratila tratila čas za dokazovanje in prepričevanje ljudi. Rada imam skeptike, saj nikoli nič ne pričakujejo in jih tako umrli lažje »presenetijo«. Dokler pa človek ne poskusi, ne more vedeti ali je res nekaj na tem ali ne,” sklene podjetnica Urška Puš, ki ji vsakdanji kruh režejo stvari, v katere ne verjame vsak, katerih se številni bojijo in se jih na veliko izogibajo. Sama pravi, da njej očitno zadovoljnih strank ne bo manjkalo. "Najboljša reklama je tista, ki prehaja od ust do ust in te mi ne manjka.

Komentarjev 8
  • Janovak 13:13 01.november 2015.

    In kako da ima tak nategun zastonj reklamo na spletu? Je skompenzirala s čiščenjem doma vrle novinarke? In potem ni čudno, da ljudje nasedajo enim in istim prevaram, če medij nima prav nobene norme in spravi v javnost tako načrtno nategovanje ljudi.

  • Ferluci 16:38 12.januar 2015.

    Pametna punca. Sicer pa med čarovništvom in komunizmom tako ni bistvenih razlik. Le pacienti so drugi...

  • Janez_53 10:12 12.januar 2015.

    Gospa, povejte mi, če za "energetsko čiščenje domov" uporabljate ročni način ali sesalec? Če uporabljate sesalec, bi se vam pridružil kot poslovni partner in bi vam izdeloval sesalce za pobiranje slabih energij. Pa bi potem družno nategovala, pardon-čistila domove lahkovernih ...prikaži več strank. Preko katerega omrežja pa imate povezavo v onostranstvo? Mogoče bi še na tem področju našla kakšen skupni interes? Nadgradnja pa bi mogoče lahko bilo organiziranje kakšnega čarterja iz onostranstva.