Šport
30 ogledov

"Urški nobena ni prišla blizu"

urška žolnir kolajna medalja olimpijske igre london Stanko Gruden/STA
Za komentar uspeha Urške Žolnir smo poprosili tudi trenerja mladincev v njenem klubu, Igorja Trbovca.

"Urška je bila cel dan suverena, nobena nasprotnica ji ni prišla niti blizu. Danes je bila preprosto najboljša," je povedal trener mladincev v klubu Z'dežele Sankaku Igor Trbovc, katerega članica je tudi Urška Žolnir. "Pred igrami smo v klubu sicer upali na njeno kolajno, jo glede na njeno formo morda tudi pričakovali, a zlata kolajna je bila le želja, nismo si je upali napovedati, zato je zdaj vse skupaj še slajše," je bil zadovoljen Trbovc.

In kako je strokovnjak videl finalno borbo proti močni kitajski nasprotnici? "Urška je odlično začela in si hitro priborila prednost vazarija, ki jo je potem gladko zadržala. Najbrž bi v končnici dvoboja lahko Kitajko še kdaj spravila na tla, a ni tvegala, saj to tudi ni bilo potrebno. Potrpežljivo je branila prednost in tudi poskus nasprotnice v zadnjih sekundah je 'preživela' brez problemov."

Kako pa dosedanje nastope naših judoistov ocenjuje trenersko oko? "Na igre so vsi odšli dobro pripravljeni, to so pokazali tudi v Londonu, kjer so vsi izpadli proti nosilcem medalj. Upamo tudi na dobre nastope v prihodnjih dneh," je še dodal Igor Trbovc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.