Šport
94 ogledov

Usain Bolt: "Želim, da tudi sam uživam vsako minuto"

Usain Bolt Epa
Jamajčan, ki je na svetovnih prvenstvih dosegel enajst, na olimpijskih igrah pa osem zlatih kolajn, še enkrat potrdil, da bo tekmovalno sklenil na letošnjem svetovnem prvenstvu v Londonu.

"Miting Zlata puščica je eden prvih mitingov, ki je vsako leto že tradicionalno v mojem koledarju, in z zadovoljstvom lahko sporočim, da bom 28. junija nastopil v Ostravi devetič in zadnjič v karieri. To je bil eden mojih prvih mitingov, na katerega sem dobil povabilo za nastop kot profesionalec, zato je povsem prikladno, da se bom vrnil nanj tudi v moji zadnji sezoni," je dejal jamajški šprinter Usain Bolt.

Atletski supervzednik, ki bo 21. avgusta dopolnil 31 let je tako samo potrdil, da je letošnja sezona zadnja v njegovi bogati atletski tekmovalni karieri.

Ne bo si premislil

Na vprašanje, ali bi se lahko premislil in še nastopal, je odgovoril: "Ne, mislim, da ne! Za mano je veličastna kariera, v kateri so bili vzponi in padci, užival sem v vsem, kar mi je prinesel šport, v vseh izkušnjah in preizkušnjah, neizmernem veselju in žalosti. Bila je čudovita pot, med katero sem naredil vse, kar sem želel, osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, in zdaj je napočil čas za slovo in s tem sem se v celoti sprijaznil."

Bolt se zaveda, da bo finalna sezona zelo čustvena.  Od domačega občinstva in prijateljev se je že poslovil na domačem mitingu v Kingstonu na Jamajki, zdaj sledi še slovo od čeških prijateljev, pred svetovnem prvenstvom v Londonu pa bo nastopil še na mitingu diamantne lige v Monaku.

"Se že veselim mitingov in nastopov, ko bom lahko pripravil še zadnji šov za svoje navijače, ker vem, da si tega želijo tako zelo kot jaz sam. Trenutno sem osredotočen le na to, da se prebijem skozi sezono, da prinesem veselje in zabavo navijačem, seveda pa želim, da tudi sam uživam vsako minuto. Seveda bo vse skupaj zelo čustveno, že samo zaradi tega, ker bom zadnjič videl množice, navijače, kolege z atletskih stez, sedel v jedilnici menze, se smejal in se šalil na račun starih časov," je razmišljal Bolt.

Usain Bolt slovo Kingston | Avtor: Epa Epa

SP v Londonu bo njegovo zadnje

Bolt je potrdil, da v Londonu ne bo tekel na 200 m. Drugače pa še ne ve, kaj bo počel po SP. Za prihodnost atletike ga ne skrbi, prihajajo mladi, zaupa tudi sedanjemu vodstvu mednarodne atletske federacije Iaaf, ki je po njegovem mnenju z oblikovanjem neodvisnega protidopinškega sistema ubralo pravo pot za večjo transparentnost v športu.

"Če lahko obvladujemo problem dopinga, potem mislim, da smo na pravi poti in lahko z optimizmom gledamo naprej. Mislim, da bomo primerljivi z ostalimi športi takrat, ko nam bodo ljudje lahko znova v celoti zaupali," je sklenil atletski šampion.

 

dezurni@zurnal. si

Komentarjev 1
  • novispenjac 09:35 27.junij 2017.

    Še prevod v slovenščino: Tudi sam si želim uživati v vsaki minuti.