Šport > Nogomet
24 ogledov

Usami, japonski Robben, gre v Bayern

takashi usami sposojena Žurnal24 main
Takaši Usami, japonski Arjen Robben, prihaja na posojo v Bayern München. Devetnajstletni biser japonskega nogometa si želi iz prve enajsterici izriniti Robbna ali Francka Riberyja.

Zelo cenjeni japonski najstnik Takaši Usami je podpisal pogodbo z münchenskim Bayernom (sprva bo uradno na posoji, naslednje leto pa se lahko zgodi dokončen prestop). Dosedanji član Gambe iz Osake iz prve japonske J-League naj bi postal novi Arjen Robben, pravijo. Devetnajstletnik je ta mesec debitiral v članski reprezentanci Japonske. "Okleval sem, saj sredi sezone zapuščam klub, a takšna priložnost pride le enkrat v življenju. Odločil sem se, da je to prava stvar in mi bo velik izziv. Po pravici povedano se še ne zavedam, kaj sem dosegel," je v prvi izjavi po podpisu pogodbe dejal Usami. "Zame je veliko presenečenje, da bom igral v tako veliko ligi in s tako kakovostnimi igralci."


Japonec ne bo kar takoj član prve enajsterice, a naj bi bil vendarle tako zelo talentiran, da se bosta morala Nizozemec Robben in Francoz Franck Ribery pošteno potruditi, da ohranita svojo vlogo v Bayernu. "Toliko želim izboljšati svoje znanje, da bom nekega dne res lahko zamenjal ta dva nogometaša," še pove Usami, ki bo za Gambo odigral še nekaj srečanj in se nato predvidoma sredi julija napotil v München ter se pridružil Bayernu na pripravah za novo sezono Bundeslige.

Schalkejev ne Lehmannu

Nekdanji nemški reprezentančni vratar Jenson Lehmann, ki se je sredi sezone za kratek čas vrnil iz zasluženega pokoja (Arsenal), ne bo podpisal pogodbe s Schalkejem 04, kot se je govorilo zadnjih nekaj tednov. "Jensa smo obvestili, da se distanciramo od kakršnekoli pogodbe," je sporočil športni direktor Schalkeja, Horst Heldt. Na začetku junija je Stuttgartner Zeitung kot prvi pisal, da bo 41-letni Lehman podpisal enoletno pogodbo s Schalkejem, da bi bil rezerva mlademu 22-letnemu Ralfu Faehrmannu. Lehmann je konec 80. let profesionalno kariero začel prav pri Schalkeju, kasneje pa je igral za AC Milan, Borussio Dortmund, Arsenal in Stuttgart.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.