Slovenija
28 ogledov

Usklajeni o tem, kaj bodo prodali

Slovenija 21.03.2013 prva seja vlade Alenke Bratusek, vlada, ministri; foto:Sasa Saša Despot
Predsedniki koalicijskih strank so se uskladili glede podpore prvemu svežnju podjetij za prodajo. Vlada bo čim prej pripravila dodatne ukrepe glede načina prodaje, da bo ta kar se da transparentna.

Kot je po sestanku povedal vodja poslanske skupine PS Jani Möderndorfer, bo vlada pripravila dodatne ukrepe glede načina prodaje, da bo čim manj možnosti špekulacij. K sodelovanju bodo povabili Komisijo za preprečevanje korupcije in računsko sodišče, ki bo ves čas spremljalo, kako se bo prodaja izvrševala.

"To so bili predlogi SD, mi nismo imeli nič proti. Pričakujemo, da bomo šli na odbor za finance takoj, ko bo vlada sprejela to dopolnitev in posebno razlago, in sicer še ta teden," je poudaril Möderndorfer.  Prihodnji teden naj bi bila po redni seji DZ sklicana izredna seja, na kateri bo padla odločitev o prvem privatizacijskem paketu.

Gradivo brez mesa

Prvak SD Igor Lukšič je poudaril, da ne morejo iti naprej na vrat na nos z gradivom, ki ima manj mesa kot gradivo prejšnje vlade, ki so ga zavrnili. "Treba je utemeljiti, zakaj je ta seznam sploh nastal, zakaj so točno ta podjetja na seznamu, treba je sprejeti zaveze, da ne bo prihajalo do napak, ki smo jim bili priča do sedaj in moramo biti zelo pazljivi," je opozoril.

Ob tem je izpostavil, da želijo na ta način vse tiste, ki imajo lepljive prste, tako prestrašiti, da ne bodo prišli niti zraven. "Da skušamo privabiti k dokapitalizaciji in v partnerski odnos vse poslovneže, ki imajo resen namen vstopati v dolgoročna partnerska razmerja," je povedal.

Upa na dobre strateške partnerje

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je poudaril, da so danes prišli do dogovora in prepričan je, da bo prvi privatizacijski paket prihodnji teden dočakal podporo. Pričakuje, da "bomo uresničili, kar smo že napovedali Bruslju in finančnim trgom". "Upamo, da bomo skozi privatizacijo pridobili dobre strateške partnerje, ki bodo poskrbeli za razvoj, nove trge in nova delovna mesta," je dodal.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.