Svet
13 ogledov

Usmrtili nekdanjega raperja

Ray Jasper Profimedias
V Teksasu so z injekcijo usmrtili raperja Raya Jasperja.

Jasper je, ko je bil star 19 let, skupaj s pajdašem okradel in umoril lastnika tonskega studia v San Antoniu, s katerim je poslovno sodeloval. Davida Alejandra je zabodel v vrat. Oba storilca je sodišče obsodilo na smrt. Jasper se je ne sodbo pritožil, a brezuspešno.

33-letnik je tik pred smrtjo napisal pismo, v katerem je opisal življenje v zaporu, v katerem je preživel 14 let. "Živeti v zaporu, v katerem čakaš na smrt, je kot bi živel v črno-belem televizorju, medtem ko ostali svet uživa v HD-televizorju,“ je zapisal Jasper in dodal, da je bil, ko so ga zaprli, neizobražen najstnik, ki je bil vsak dan deležen rasističnih napadov, v zaporu pa se je lahko izobraževal. Morilec je poleg tega kritiziral ameriško družbo, ki ne vidi razlike med zločini, ki se končajo s smrtno kaznijo, in dosmrtnim zaporom. "Ne glede na to, ali je nekdo za smrtno kazen ali ne, vsi bi morali biti proti neenakopravnosti.“

V Teksasu so letos usmrtili že dva človeka. Naslednja usmrtitev bo 27. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.