Slovenija
56 ogledov

Čestitala ji je tudi Bratuškova

violeta bulc EPA
Odbor za transport Bulčevi prižgal zeleno luč. Sinoči ji je v v hotel Hilton prišel čestitati tudi Jean-Cloude Juncker. Nova komisija, o kateri bodo poslanci glasovali jutri, ima podporo večine.

Nesojena podpredsednica Evropske komisije Alenka Bratušek je čestitala novi evropski komisarki za promet Violeti Bulc. Kot je Bratuškova poudarila ob prihodu na sejo mandatno-volilne komisije državnega zbora, ji želi vse najboljše.

Violeta Bulc, kandidatka za komisarko za transport, je sinočnje uspešno zaslišanje pred pristojnim odborom proslavila v hotelu Hilton, poroča EUobserver. V hotelskem baru se je oglasil tudi Jean-Cloude Juncker, predsednik prihodnje evropske komisije in čestital Bulčevi.

Koordinatorji odbora za transport in turizem so Bulčevi danes prižgali zeleno luč. Odločitev je bila po  včerajšnjem zaslišanju  pričakovana, saj je bilo  v Evropskem parlamentu slišati le pozitivne ocene. Predsednik pristojnega odbora Michael Cramer iz vrst Zelenih je sicer malce zadržano ocenil, da se je dobro pripravila. Navdušeni so očitno v najmočnejši Evropski ljudski stranki, v S&D malo bolj zadržani.

Dobre volje so bili tudi evropski poslanci iz Slovenije. Ivo Vajgl (Alde/DeSUS) je ocenil, da je Bulčeva svoje delo izvrstno opravila in da smo lahko na to ponosni. Tudi Franc Bogovič (EPP/SLS) je dejal, da je bilo lepše biti Slovenec, kot na zaslišanju slovenske komisarske kandidatke pred dvema tednoma ter da pričakuje, da bo Bulčeva potrjena kot primerna kandidatka.

Tudi na Twitterju in drugje na spletu je bilo zaslediti predvsem pohvale na račun kandidatke. "Bulčeva daje vtis entuziastične in odločne osebe," je v blogu ocenila novinarka bruseljskega tednika European Voice Cynthia Kroet.

Junckerjeva ekipa ima podporo najmočnejših

Zeleno luč pristojnega odbora je dobil tudi Slovak Maroš Šefčovič,  ki bo postal podpredsednik Evropske komisije odgovoren za energetiko. Za to mesto je kandidirala Alenka Bratušek, ki pa je po nezaupnici odborov od kandidature odstopil. Šefčovič je bil sprva predviden za prometnega komisarja, ki ga bo zdaj dobila Bulčeva. Parlament naj bi tako že jutri glasoval o celotni komisiji. Podporo novi Junckerjevi ekipi so neuradno napovedali v navečjih skupinah EPP in S&D ter v Alde, kar pomeni, da ima Junckerjeva ekipa zadostno podporo. 

Komentarjev 2
  • Nejc Gorenc 14:29 21.oktober 2014.

    Cerarjevi v Hiltonu upokojenci pa na RK in Karitas

  • mrki 12:10 21.oktober 2014.

    to se Lenčici kolca in jo razjeda bes.