Svet
56 ogledov

Usodne so bile poškodbe vratu

tobogan EPA
Caleb Thomas Schwab je v vodnem parku Schlitterbahn v Kansasu umrl zaradi poškodb vratu, je sporočila tamkajšnja policija. Desetletnik se je v nedeljo spustil po največjem toboganu na svetu Verrückt. Skupaj z njim sta bili na raftu še dve ženski.

Hude poškodbe vratu je deček utrpel na koncu spusta, piše v policijskem poročilu. Reševalci so mrtvega dečka našli v bazenu na dnu tobogana. Odrasli ženski, ki sta bili z njim na raftu, sta utrpeli lažje poškodbe na obrazu in sta v bolnišnici.

Park Schlitterbahn Kansas City bo ostal zaprt vsaj do srede, tobogan - njegovo ime v nemščini pomeni "nor" pa ostaja zaprt zaradi preiskave.

Na novinarska vprašanja o tem, ali je deček, ki je sin lokalnega politika, dosegel predpisano višino za spust na tem toboganu in ali je bila skupna teža vseh treh v raftu taka, kot je predpisana, niti policija, niti predstavniki parka niso hoteli odgovarjati.

S toboganom se lahko peljejo tisti, ki so višji od 137 centimetrov, skupna teža potnikov na splavu pa mora biti med 181 in 249 kilogramov, piše na spletni strani zabaviščnega parka.

V nedeljo so se v zabavišnem parku zbrali lokalni politiki, ki so imeli prost vstop in kosilo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.